به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، رئیس موسسه تحقیقاتی جواد الائمه(ع) در نشست خبری با اصحاب رسانه در ششمین دوره طرح ولایت – خط امام (ره) استان قزوین، گفت: جوانان ما به دلیل قرار گرفتن در محیط ناسالم و تبلیغات شبکه های مجازی از قبیل ماهواره و برخی از شبکه های اینترنتی، دچار کفرعملی شده اند اما اعتقادات آنها هنوز پا برجاست و اصلاح این امر سخت نیست و با اندکی صبر و کار عملی می توان این خلا را رفع کرد. حماسه ۹ دی نشان از اعتقاد راسخ و قوی جوانان و احاد مردم بود.
آیت الله مهدی احدی بیان داشت: چهار عامل آگاهی، هدف، قدرت و مسئولیت را از عوامل موفقیت در حفظ و رواج دین توسط قشر جوان علل خصوص دانشجو دانست.
وی افزود: آگاهی و کسب بصیرت و معرفت در دین باعت انتقال علمی و با استدلال آن به دیگران می شود؛ هدفمند بودن و داشتن مقصد نیز باعث سرعت در حرکت می شود؛ راه دیگر، تقویت قدرت بیان و انتقال مطالب است چرا که امکان دارد ما نسبت به یک مسئله ای آگاهی و علم داشته باشد اما قدرت به کارگیری آن را نداشته باشیم؛ مسئله بعدی احساس مسئولیت و وظیفه شناسی نسبت به این امر است که مشکلات این راه را هموار می کند.
رئیس موسسه تحقیقاتی جواد الائمه(ع) درباره عوامل تهذیب نفس گفت: در این رابطه سه عمل باید انجام گیرد، اولا باید به سیره عملی فقها مراجعه و عمل شود چرا که فقها در برابر گناها مسون و در امان اند، راهکار دوم خواندن نماز شب و سحر خیزی است، راهکار سوم حضور هفتگی در جلسات اخلاق و بهره مندی از یک استاد اخلاق به عنوان کسی که این مسیر را پیموده است می باشد.
آیت الله احدی درباره نحوه بهره مندی از مفاهیم قرآنی به نقل از رسول مکرم اسلام(ص) گفت: هر کس خواهان علم اولین و آخرین است در قرآن کاوش و تحقیق کند.
وی در ادامه افزود: سعی کنید بنیان پژوهی در قرآن را به عنوان یک اصل قرار دهید و از سطحی نگری در قرآن بپرهیزید، قرآن دارای علوم رفتاری و عملی است که جز با نگرش عمیق درآن و تحقیق و پژوهش نمی توان به آنها دست یافت، اگر ما بتوانیم مفاهیم عمیق قرآن را به مردم عرضه کنیم در این صورت است که خیل عظیم مشتاقان به قرآن را مشاهده خواهیم کرد.
رئیس موسسه تحقیقاتی جواد الائمه(ع) در ادامه به عوامل بازدارنده گناه پرداخت و گفت: در دوران قبل از بلوغ وجود دوستانی که تصویر و لذت گناه را در فرد ایجاد نکنند، حضور مستمر و مداوم در جلسات مذهبی از عوال این دوران می توان نام برد؛ دوران بعد از بلوغ این است که انسان بر حضور خود در جلسات اخلاق مداومت ورزد، بیهودگی و پوچ بودن اختلاط و نگاه های همراه با لذت را درک کند، مداومت و سرعت حرکت درصراط مستقیم را حفظ کنیم، خالی شدن ذهن از افکار غلط و آلوده به گناه جهت ایجاد گنجایش لازم برای کسب معنویات و عقاید سالم از عوامل دیگر این دوران می باشد.
وی در ادامه معیارهای جذب جوانان را برشمرد و بیان کرد: دو معیار برای جذب وجود دارد، معیار تکوینی که مربوط به مسائل فیزیک است و به عناصری است که در زمین وجود دارد؛ جاذبه تشریعی بسیط است و مرکب نیست، یعنی دارای اجزاء نیست، بسیط بودن یعنی انسان فقط وجود خدا را ببیند، هروقت انسان خدا را با غیر خدا آمیزش داد، جاذبه از دست می رود لذا اجرای دستورات الهی و منویات عترت می تواند آن قوه بسیط را همانند خورشید نورانی نماید، به طوری که خداوند میفرماید آنهایی که مبلغ رسالت الهی هستند تنها از خدا می ترسند از غیر خدا ترسی ندارند، به خاطر همین هرکجا رنگ معنویت و خدایی بگیرد جاذبه ایجاد می شود.
آیت الله احدی افزود: یکسری از جاذبه ها، جاذبه های رفتاری است همانند تحمل و صبر در برابر رفتارهای ناهنجار و بد حجابی هایی که در سطح اجتماع وجود دارد، خوش اخلاقی و برخورد صحیح در مقابله با افراد باعث جذب آنها می شود، مشکل اصلی ما متاسفانه بی صبری و برخورد غلط و نا بجا با جوانان است، جوانان دارای دنیایی از سوالات و ابهامات هستند که با سعه صدر و خوش خولقی باید به آنها پاسخ دهیم و اعمال ناشایستی هم که از آنها سر می زند حاصل همین بی خبری و شبهات است.
وی در پاسخ به حضور جوانان در فضای ظهور اذعان داشت: نظر بنده نظر رهبری است که فرمودند جوانان امروز از لحاظ اعتقادی و پایبندی به اصول دینی، بهتر از جوانان دوران ما هستند، نباید به ظواهر جوانان توجه کرد ، جوانان امروز از فهم و بصیرت بالایی برخورداراند، هر جا که شما نگاه می کنید حضور جوانان از سایر اقشار پررنگ تر است، مراسمات مذهبی، بسیج، ادارات، ارگان های گوناگون، عرصه های علمی و پژوهشی جوانان جزء پیش گامان و پیشی گیرندگان این عرصه ها هستند، البته در برخی عرصه ها هم حضور کم رنگی دارند و علت آن را هم میتوان کم حوصلگی، خستگی و یا جذاب و پر محتوی نبودن این عرصه ها دانست.
رئیس موسسه تحقیقاتی جواد الائمه(ع) در پایان تفسیر قرآن تا مقطع دکتری و پرورش مبلغ را از فعالیت های این موسسه بیان کرد.