به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرم آباد، حمید بابایی امروز در کارگاه علمی "آشنایی با اصول و روش شنای تمرین با تاکید بر پیشگیری و درمان آسیبهای ورزشی" که با حضور مربیان شرکت کننده در مسابقات کشتی دانشجویان دانشگاههای پیام نور سراسر کشور در خرم آباد برگزار شد، گفت: دید تجربی مربیان در تمرینات کشتی موجب شایع شدن آسیبهایی از قبیل در رفتگیها، کشیدگیهای عضلانی، کشیدگیهای رباط، آسیبهای تاندون، آسیبهای پوستی، سائیدگیها و بریدگیها شده است.
وی با بیان اینکه اگر تمرینات کشتی توسط مربیان بر مبنای اصول علمی ارائه شوند از بروز بسیاری از آسیب دیدگیها در ورزشکاران جلوگیری میشود، افزود: اگر قدرت و استقامت ورزشکاران در طول تمرینات پیش از فصل مسابقات به سطح لازم رسیده باشد، مطمئنا ورزشکار در طول فصل مسابقات دچار بسیاری از آسیبهای بافت نرم نمیشود.
مدیر گروه تربیت بدنی دانشگاه پیام نور لرستان از اصل تنوع، اصل ویژگی، اصل بازگشت پذیری، اصل کاهش بازده، اصل اضافه بار و اصل پیشرفت تدریجی به عنوان بخشی از اصول علمی تمرینات ورزشی نام برد و گفت: شناخت این اصول موجب میشود که مربیان بر اساس نیاز ورزشکار تمرینات را ارائه دهند؛ به عنوان نمونه اگر ورزشکاری نیاز به افزایش قدرت دارد مربی میتواند با توجه به اصول علمی تمرینات ورزشی تمریناتی متناسب با افزایش قدرت به ورزشکار ارائه کند.
بابایی با اشاره به اینکه مربیان برای ارزیابی سطح آمادگی جسمانی ورزشکاران میبایست پیش از شروع فصل مسابقات جهت بدنسازی تیمها و ارزیابی وضعیت قدرت، استقامت، انعطاف پذیری و دیگر آیتمهای مورد نیاز آنها اقدام کنند، تصریحکرد: مربیان میبایست بر اساس میزان آمادگی ورزشکاران، برنامه نهایی تمرین را ارائه کنند.
وی با تاکید بر اینکه در صورت بروز آسیب برای ورزشکار مربی میبایست مانع ادامه مسابقه توسط ورزشکار شود، ادامه داد: در صورت بروز آسیب، ورزشکار میبایست به جای استراحت مطلق، استراحت فعال داشته باشد؛ به این معنی که ورزشکار به قسمت آسیب دیده استراحت بدهد، اما برای حفظ آمادگی پایهای خود قسمتهای دیگر بدن را با تمریناتی مانند دوچرخه سواری ثابت، شنا و یا فعالیتهای مناسب دیگر آماده نگه دارد.
مدیر گروه تربیت بدنی دانشگاه پیام نور لرستان یخ درمانی را در 72 ساعت اول آسیبدیدگی ورزشکاران بسیار مهم دانست و گفت: یخ درمانی میتواند ضمن کنترل خونریزی درون بافتی، التهاب را به حداقل برساند و زمان بازگشت ورزشکار به رقابتها را خیلی کوتاهتر کند.
بابایی یادآور شد: حرکات غیراصولی و چرخشی که روی زانو و گردن ورزشکاران پیاده میشود موجب بروز آسیبهای مفصلی مانند آرتروز میشود؛ از این رو ضرورت دارد که آسیبهای ناشی از این حرکات به صورت علمی کنترل شوند.
وی بازگشت سریع ورزشکار آسیبدیده به صحنه رقابتها را در گرو طراحی فرآیند توانبخشی توسط مربی، پزشک و فیزیوتراپ تیم دانست و تصریحکرد: بر اساس این فرآیند مربی تمهیداتی را طراحی میکند تا ورزشکار سریعتر بهبود یابد و به صحنه مسابقات بازگردد.
مدیر گروه تربیت بدنی دانشگاه پیام نور لرستان گفت: مربیان زمانی باید به ورزشکار آسیب دیده اجازه حضور در رقابتها را بدهند که ورزشکار بهبود یافته باشد و از ناحیه عضو آسیب دیده دردی را احساس نکند و در واقع باید دامنه حرکتی عضو یا مفصل آسیب دیده وجود داشته باشد و قدرت عضلات مربوطه به اندازه طبیعی خودش بازگشته باشد.
بابایی اضافه کرد: مربی خوب باید علمی باشد و بر اساس اصول علمی تمرینات ورزشی را ارائه کند تا موجب کاهش آسیب دیدگیها در ورزشکاران شود.
ادم کیف میکند همچین ادم های باسوادی در سطح استان یافت می شود
;)