به گزارش گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو" ، مراسم تودیع حجتالسلام کلانتری و معارفه روحالله شاکری به عنوان رئیس سابق و جدید دانشگاه معارف اسلامی در سالن همایش نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام ابراهیم کلانتری رئیس سابق دانشگاه معارف اسلامی با اشاره به آموزش دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه معارف اسلامی بیان کرد: بخشی از فعالیتهای مدیریتی بنده طراحی مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در 10 رشته بود که به تصویب وزارت علوم نیز رسید و این امر با همت مدیران انجام شد.
وی افزود: برخی از دانشگاهها سعی در تربیت اساتید دروس معارف اسلامی داشتند، اما هیچ مرکزی برای تربیت اساتید معارفی وجود نداشت بنابراین طرح تربیت اساتید معارف مطرح شد و با جلسات متعددی که برگزار شد تاسیس این دانشگاه در دولت نهم به تصویب رسید.
در ادامه حجتالاسلام سیدرضا مودب، عضو هیات علمی دانشگاه قم نیز در این مراسم عنوان کرد: مقالات و پژوهشهایی که در دانشگاه معارف اسلامی و دینی به دست آمدهاست باید به زبانهای مختلف ترجمه شود که این امر سبب تبلیغ دین و گسترش معارف اسلامی در جهان نیز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه معارف اسلامی فرصتی برای مطالعات دانشجویان و اساتید ایجاد کرده است، گفت: در کشور روسیه نیز دانشگاه معارف اسلامی تاسیس شده است، اما کتابهای معارفی خود را از ایران طلب میکند زیرا که ایران را مرکز دینی دنیا میشناسند.
محمد محمدرضایی، مشاور استاندار قم در امور علمی و دانشگاهی نیز در ادامه این مراسم افزود: باید برای پایاننامههایی که در این دانشگاه به رشته تحریر در میآید، یک بانک اطلاعاتی تدوین شود و از سوی دیگر باید برای هر پایان نامه مجوزی صادر شود.
وی با اشاره به اینکه 3 هزار نفر دانشجوی دکترا و 20 هزار نفر دانشجوی کارشناسی ارشد در قم در حال تحصیل هستند، تصریح کرد: باید برای دانشجویان قمی امکانات لازم فراهم شود، زیرا که شهر قم مرکز جهان تشیع است و باید برای سایر دانشگاهها الگو باشد.
حجتالاسلام روحالله شاکری زواردهی رئیس جدید دانشگاه معارف اسلامی در این مراسم افزود: 2 هزار نفر عضو هیات علمی در دانشگاهها فعالیت دارند و در کشور 7 هزار نفر هیات علمی تمام وقت نیاز داریم که حجم گستردهای از دروس معارف اسلامی با استفاده اساتید حقالتدریسی تدریس میشود و این امر نشاندهنده این است که ما فاصله بسیاری برای رسیدن به جایگاه واقعی داریم.
وی با اشاره به اینکه تاسیس دانشگاه معارف اسلامی یکی از نیازهای اصلی دانشگاه بوده است، بیان کرد: با کمک و همیاری دانشجویان باید نقاط قوت و ضعف دانشگاهها شناسایی شود تا بتوانیم در مسیر اصلی گام برداریم و لازمه این امر کاهش اساتید حق التدریسی است.
در ادامه حجتالاسلام محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به جذب دانشجو در دانشگاه معارف اسلامی گفت: این دانشگاه با سختگیری اقدام به جذب دانشجو میکند و افرادی را که دغدغه دین را دارند، میپذیرد.
وی افزود: متخصص و مجتهد دروس دینی در دانشگاه معارف اسلامی تربیت نمیشود، زیرا که برای این امر دانشگاههای مختلفی وجود دارد و از سوی دیگر اساتید دانشگاه معارف اسلامی باید با زبان روز تاریخ اسلامی را تدریس کنند.
در پایان این مراسم که با حضور جمعی از مسئولان دانشگاههای قم، پردیس فارابی، علوم و حدیث، مسئولان استان قم و جمعی از اساتید دانشگاه معارف اسلامی برگزار شد با اهدای هدایایی از زحمات و فعالیتهای حجتالاسلام ابراهیم کلانتری تشکر به عمل آمد و حکم ریاست دانشگاه مذکور به حجتالاسلام روح الله شاکری زواردهی اهدا شد.