به گزارش خبرنگار " خبرگزاری دانشجو" از یزد، دانشگاه محل تحصیل علوم و دانش برای دانشجویان است که در این راستا نیز باید شرایطی محیا شود تا دانشجویان بتوانند به تکلیف خود رسیدگی کنند.
یکی از این شرایط وضعیت تغذیه و غذای سلفهای دانشجویی در دانشگاهها است که میتواند بسیار در شرایط جسمانی و نحوه درس خواندن دانشجویان تاثیرگذار باشد.
دانشگاه یزد نیز با دارا بودن چندین سلف تغذیه در بخش خوابگاههای برادران، خواهران و ساختمان مرکزی توانسته است به دانشجویان سرویس دهی کند.
صادق زاده، دانشجوی رشته آمار دانشگاه یزد با اشاره به غذای سلفهای دانشجویی این دانشگاه گفت: دانشگاه یزد در خصوص تنوع غذایی بسیار مناسب است؛ به صورتی که در هر وعده غذایی دانشجویان میتوانند از بین چند نوع غذا، غذای مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
وی افزود: اما کیفیت برخی از همین غذاها برخی از دانشجویان را ناراضی کرده است به نحوی که حتی ممکن است تعدادی از غذاهایی که قیمت آنها بیشتر است کیفیت پایین تر از غذای با قیمت پایین تر داشته باشند.
این دانشجوی دانشگاه یزد همچنین خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نارضایتیهای دانشجویان در خصوص مخلفات از جمله سالاد و دوغ به همراه غذای دانشجویان است؛ زیرا که این مخلفات به صورت نادرست به همراه غذاها داده میشود و زمانی که غذایی نیاز به سالاد و یا دوغ داشت، این امکان وجود نداشت.
صادق زاده همچنین با اشاره به هزینه غذاهای موجود در سلفهای سرویس دانشگاه تصریح کرد: هزینه غذاهای یارانهای دانشگاه که به چندین قیمت تقسیم شده تا اندازهای مناسب است؛ اما قیمت برخی از غذاهای آزاد با توجه به اینکه تمامی آنها یک میزان است، مناسب نیست و بیشتر از حد ممکن است که امیدواریم با پیگیری مسئولان دانشگاه این میزان کاهش پیدا کند.
وی همچنین با اشاره به مکانهای سلف دانشجویان خواهر و برادر در این دانشگاه گفت: در خوابگاه برادران و سایت مرکزی دانشگاه، سلفهای ویژه برادران وجود دارد؛ اما دانشجویان خواهر دانشگاه تنها در بخش خوابگاه دانشجویی خواهران است که این برای دانشجویان بومی استان که خوابگاه ندارند، مشکلساز است.
این دانشجوی دانشگاه یزد ادامه داد: هرچند ساختمان سلف خواهران مجهز و دارای دوسالن است؛ اما دانشجویان دختر دانشگاه خواستار اضافه شدن سلف خواهران در بین ساختمانهای فنی و علوم پایه دانشگاه هستند تا بتوانند در بین کلاسهای درس ظهر و عصر نیز بتوانند به راحتی به سلفهای سرویس دسترسی داشته باشند.
مروتی، معاون دانشجویی دانشگاه یزد نیز در این راستا با اشاره به غذاهای سلف این دانشگاه گفت: سالهای گذشته دانشجویان بر اساس نرخهای مصوب صندوق رفاه از غذای دانشجویی بهرهمند می شدند و در سلف دانشجویی این اعداد و ارقام مصوب صندوق رفاه است که دانشگاه یزد هیچ گونه دخالتی در کم و زیاد کردن آنها ندارد؛ البته در کنار آن نیز غذای نوع دو دانشجویی با قیمت بیشتر و با کیفیت نسبتا بهتری به دانشجویان عرضه می شده است.
وی افزود: اما در سال تحصیلی جدید این ابهام به وجود آمده بود که غذای نوع دو از سلف دانشجویی حذف شده است در صورتی که این اطمینان وجود دارد که در کنار سلف دانشجویی که در آن غذا با نرخ مصوب صندوق رفاه به دانشجویان عرضه میشود، غذای نوع دو دانشجویی با تنوع بیشتر و کیفیت مطلوب و با احتساب یارانه و بدون رزرو قبلی در رستوران دانشگاه جایگزین شده است.
معاون دانشجویی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: به ازای هر غذای دانشجویی به هر دانشجو مبلغی یارانه تعلق میگیرد که این یارانه رستوران را نیز شامل میشود و این اقدام برای اولین بار در دانشگاه یزد صورت گرفته و این امکان وجود دارد که دانشجو بتواند از غذای غیر از سلف استفاده کرده و در عین حال از یارانه دانشجویی که طبق محاسبات انجام شده به ازای هر پرس غذا 4000 تومان یارانه در نظر گرفته شده نیز بهرهمند شود و براین اساس دانشجویان میتوانند از غذای رستوران با 25 درصد تخفیف و با احتساب یارانه دانشگاه با قیمت مناسب و کیفیت مطلوب بر اساس رستورانهای درجه یک اتحادیه صنف مربوطه و تنوع بیشتر استفاده کنند.
مروتی تصریح کرد: هر دانشجو فقط میتواند یک غذا به قیمت یارانهای از سلف دانشجویی و با رزرو قبلی و یا از رستوران بدون رزرو قبلی استفاده کند؛ اما شرط اصلی جهت استفاده از یارانه خود در رستوران دانشگاه عدم رزرو ناهار سلف اصلی است و نیازی به رزرو غذای رستوران نیست.