به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، یاحقی، استاد دانشگاه فردوسی مشهد امروز در مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری بین دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی و مرکز کتابخانهها آستان قدس رضوی که در دانشکده ادبیات این دانشگاه برگزار شد، تصریح کرد: کتابخانه آستان قدس یک گنجینه بزرگ است؛ به طوری که بسیاری از کتابهای دانشگاه به ویژه در رشتههای علوم انسانی از منابع آستان قدس فراهم میشود.
وی با اشاره به اینکه بهرهگیری از ظرفیتهای آموزشی باید رایگان باشد تا دانشجو راحتتر بتواند از این امکانات بهره ببرد، گفت: بسیاری از کتابخانهها امکان دانلود رایگان را فراهم کردهاند؛ اما در کتابخانه آستان قدس هنوز این امکان فراهم نشده است که از آستان قدس انتظار داریم جهت رفاه حال دانشجویان و اساتید این امکان را فراهم کند.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد با تاکید بر اینکه امروز آستان قدس به علم دانشگاه و دانشگاه به امکانات آستان قدس نیازمند است، خاطرنشان کرد: یکی از جاذبههای دانشگاه دستیابی به منابع آستان قدس است که باعث شده بسیاری از محققین خارجی برای بهرهگیری از منابع آستان قدس در دانشگاه فردوسی فرصتهای مطالعاتی خود را در این شهر بگذرانند.
وجود 24 میلیون منبع مطالعاتی در کتابخانه و مرکز اسناد آستان قدس
در ادامه زاهدی، مدیرعامل کتابخانههای آستان قدس رضوی بیان داشت: کتابخانه آستان قدس یکی از دیرپاترین کتابخانهها حوزه تمدنی است و یکی از کتابخانههایی است که به گفته یکی از محققین غربی، جهان را تغییر داده است.
وی ادامه داد: طی سالهای اخیر توانستهایم 95 هزار کتاب خطی در آستان قدس گرد آوریم همچنین آستان قدس دارای 40 هزار کتاب چاپ سربی، 50 هزار کتاب چاپ سنگی و 24 میلیون منبع مطالعاتی در کتابخانه و مرکز اسناد است.
مدیرعامل کتابخانههای آستان قدس رضوی با بیان اینکه کتابخانه برای خدمت به اهالی فرهنگ و اندیشه ایجاد شده است، تصریح کرد: یکی دیگر از امکاناتی که برای محققان فراهم شده است، ایجاد آزمایشی کتابخانه دیجیتال با امکان 30 هزار کتاب خطی، سنگی و سربی به صورت تمام متن است.
زاهدی گفت: یکی از خدماتی که آستان قدس انجام میدهد، تحویل کتاب به درب منازل برای دو گروه اساتید دانشگاه و کسانی که محدودیت حرکتی و جسمی دارند، است.