به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، محمد علی آذرشب امروز در دومين همايش بينالمللي "ادبيات تطبيقي فارسي و عربي" در دانشكده ادبيات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در جهان اسلام با مسئله مهمی به نام جایگاه ادبیات در جامعه مواجه هستیم.
وی افزود: آیا دانشجویان از روی علاقه و عشق پا به این رشته میگذارند؟ آیا اساتید برای مدرک و یا دریافت ترفیع مقاله ارائه میدهند یا براساس عشق و علاقه؟
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه البته استثناهای بسیاری وجود دارد و هستند افرادی که با علاقه وافر وارد این رشته میشوند و خوش میدرخشند، گفت: غالبا افرادی که در رشته ادبیات اشتغال دارند دارای هدف مشخصی نیستند، به همین دلیل دانشجویان با انگیزه وارد این رشته نمیشوند.
آذرشب با تاکید بر اینکه معتقدم تمدن اسلامی بدون ادبیات امکانپذیر نیست، تصریح کرد: زمانی که هدف واضح نباشد نداشتن روحیه در اساتید و دانشجویان بر مقالات و رسالههای علمی تاثیر مخربی خواهد داشت.
وی ضمن اشاره به اینکه نیازمند نهضت ادبیات شناسی و جهت دادن ادبیات به سمت تمدنسازی اسلامی هستیم، بیان داشت: بزرگترین چالش جهان امروز عقب ماندگی تمدنی است، حال آیا ادبیات میتواند در تمدن سازی نقش داشته باشد؟
این استاد دانشگاه تاکید کرد: هیچ تمدنی در دنیا به وجود نمیآید مگر اینکه با یک نهضت ادبیاتی همراه باشد؛ زیرا هر نهضتی نیازمند شعور است و حرکت شعور تواما با ادبیات است.
زبان فارسی در لبنان از قدمت بسیار بالایی برخوردار است
در ادامه ویکتور الکک گفت: روابط فرهنگی ایران و لبنان از دیرباز وجود داشته؛ به طوری که چنانچه به تاریخ مراجعه کنیم شاهد خواهیم بود از زمان هخامنشیان روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و غیره بین ایران و لبنان جاری بوده است.
استاد دانشگاه لبنان با تاکید بر اینکه زبان فارسی در لبنان از قدمت بسیار بالایی برخوردار است، تصریح کرد: تنها کشور عربی که برای فردوسی جشن گرفت و شعرای بزرگ آن از فردوسی تجلیل کردند، کشور لبنان بود.
وی در پایان گفت: چنانچه به اشعار و آثار شعرای عرب زبان لبنان نظری بیفکنیم به طور حتم شاهد بازتاب فرهنگی ایران زمین در آثار آنان خواهیم بود.