به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، جمشیدی، معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی امروز در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص بودجهریزی بر مبنای عملکرد گفت: قوانین کشور بر سیتم بودجهریزی متمرکز تدوین شده است و به همین دلیل استانهای کشور از هزینه جاری کشور سهم قابل توجهی ندارند.
وی بیان داشت:در سال 93 هزینه کشور 50 هزار میلیارد تومان بود که سهم استانهای کشور از این اعتبارات 15 درصد است.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی با اشاره بر اینکه مطالب استانها و دستگاههای اجرایی برای دریافت بودجه بر اساس سهم است نه عملکرد دستگاهها خاطرنشان کرد: معاونت برنامهریزی دولت برای بودجه ریزی شاخصهایی دارند که این شاخصهها صدرصد قانع کننده نیست؛ باید سیتمی طراحی شود که بودجه ریزی بر اساس عملکرد دستگاهای اجرایی باشد.
جمشیدی تصریح کرد: سیستم بودجه ریزی عملیاتی مبتنی بر عملکرد یک استراتژیک است.
وی با تاکید بر اینکه هر کدام از دستگاههای اجرایی استانها که نیروی انسانی و ساختمان بیشتری دارند هزینه بیشتری هم دارند، تصریح کرد: بودجه هر دستگاه اجرایی در استانها باید متناسب با عملکرد وماموریت و وظایف دستگاه باشد.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی با یادآوری این مطلب که در برنامه پنجم توسعه و در دیگر قوانین کشور بر اجرایی کردن سیستم بودجهریزی براساس عملکرد تاکید شده است، گفت: متاسفانه با وجود تاکید در قوانین کشور بر اصلاح سیستم بودجه ریزی، در سال 89 یک گام ابتدایی برداشته شد و با وجود اقدامات صورت گرفته این سیستم هنوز در کشور به طور کامل اجرایی نشده است.
جمشیدی با اشاره به مزیت سیستم بودجهریزی بر مبنای عملکرد تصریح کرد: یکی از مزیتهای سیستم بودجه ریزی عملیاتی مبتنی بر عملکرد دستگاهها، افزایش پاسخگویی مدیران و مسئولان دستگاههای اجرایی است.
وی با بیان اینکه برای اجرای کردن این سیستم باید اقداماتی صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: برای اینکه در اجرایی کردن این سیستم موفق باشیم، باید در قدم اول یک برنامه استراتژیک داشته باشیم. سیستم حسابداری فعلی نقدی است و جوابگو نیست که باید به سیستم تعهدی تبدیل شود.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری خراسان رضوی افزود: قوانین مربوط به بودجهریزی کشور در حال حاضر دارای نواقصی است که باید اصلاح شود و همین طور باید نظام آماری در کشور برای ایجاد سیستم بودجه ریزی بر اساس عملکرد در کشور شکل بگیرد.
جمشیدی گفت: نگرانی دیگری هم وجود دارد و آن این است که اختیارات مالی مدیران دستگاههای اجرایی کم است و برای اینکه این طرح با موفقیت انجام شود باید این اختیارات افزایش یابد.