به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی، اجتماعی وزارت علوم درنشست خبری جشنواره ملی حرکت با اشاره به هدف اصلی این جشنواره مبنی بر معرفی تلاشهای علمی دانشجویان سراسر کشور درحوزه علمی گفت: موضع و سیاست وزارت علوم آن است که جشنواره ملی حرکت ابزاری باشد برای توسعه آثار فاخر در دانشگاهها وتوسط دانشجویان ما و اینکه سطح علمی دانشجویان ما روز به روز افزایش یابد.
معاون فرهنگی وزارت علوم ادامه داد: اعتقاد ما براین است که استعدادهای فراوانی در میان دانشجویان قرار دارد و باید از این ظرفیتها استفاده شود بنابراین هدف اصلی این جشنواره القای خودباوری و اعتماد به نفس به دانشجویان است.
وی افزود: در این جشنواره بیش از ۱۷ هزار اثر علمی از سوی انجمنهای علمی سراسر کشور ارائه شده است که در دانشگاههای مختلف ابتدا مورد بررسی قرار گرفته و پس از انتخاب به مرحله نهایی و کشوری رسیده است.
هاشمی درادامه بیان داشت: در مرحله نهایی شاهد برگزاری جلسات متعدد، جشنوارهها و نمایشگاههای خوبی در این زمینه بودیم که در نهایت بیش از ۱۱۰۰ اثر درمرحله کشوری برگزیده شدند که برگزیدگان نهایی در جشنواره ملی حرکت به میزبانی دانشگاه شیراز از ۲۸ تا ۳۰ در این دانشگاه اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: این آثار در ۱۶ حوزه شامل اختراعات، ابتکارات، انجمنهای برگزیده، برنامههای آموزشی، برنامههای ترویجی، برنامههای پژوهشی، تالیف و ترجمه کتاب، دبیرانجمن برگزیده، حامیان انجمنها، استادان مشاور، کارآفرینی دانشجویان، کارشناسان انجمن و نشریات برگزیده برگزار شده است.
معاون فرهنگی وزارت علوم تصریح کرد: تلاش ما بر این است که حرکتهای فرهنگی را از سمت تمرکزگرایی به سمت تمرکز زدایی ببریم و به همین دلیل امسال دانشگاه شیراز این میزبانی را برعهده دارد.
هاشمی در ادامه در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر بودجه انجمنهای علمی گفت: متاسفانه علی رغم کارهای مطلوبی که در حمایت از انجمنهای علمی در سالهای اخیر شاهد بودیم اما باید اعلام کنیم که خود ما نیز از میزان حمایت از انجمنهای علمی راضی نیستیم اما مقدورات وبودجه ما محدود است اما با این حال همواره تلاش ما این بوده که در سطح دانشگاهها حمایت را دو چندان کنیم.
وی افزود: اگرچه هنوز به سطح مطلوب نرسیدهایم اما در سالهای گذشته بودجه مستقلی در ستاد وزارتخانه برای انجمنهای علمی در نظر گرفته نشده بود که خوشبختانه امسال توانستیم یک میلیارد تومان از محل ستاد وزارتخانه برای انجمنهای علمی اختصاص دهیم.
ضیاء هاشمی در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر ۶ هزار و ۵۰ انجمن علمی به استثنایی دانشگاه آزاد و وزارت بهداشت در سامانه به ثبت رسیدهاند که از این میزان ۳۷ درصد با انجمنهای علمی رشتههای مختلف علوم انسانی را تشکیل میدهند.
معاون فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد: در حوزه کرسیهای آزاد اندیشی نیز تاکید ما بر این است که باید سکاندار کرسیهای آزاد اندیشی انجمنهای علمی باشند چرا که در حال حاضر برنامه کرسیهای آزاد اندیشی زیر نظر اداره علمی اداره کل امور فرهنگی- اجتماعی وزارت علوم است.