عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو" با بیان اینکه مشکل امروز دانشگاههای ما این است که نسبت به مردم و جامعه روندی رو به عقب دارند، گفت: در روزهای انتهایی دوره ریاست جمهوری خاتمی و دورهی اصلاحات، ما شاهد بروز اشکالاتی در ساختار آموزش عالی کشور بودیم و از آن زمان تاکنون دانشگاههای ما آسیبهای زیادی متحمل شدهاند.
ابراهیم فیاض در ادامه تصریح کرد: ما الان بحران شخص نداریم که فکر کنیم با آمدن شخص خاصی در وزارت علوم مشکل دانشگاه و سیستم آموزش عالی حل میشود، بلکه مشکل در ساختار و سیستم نظام آموزشی است.
وی با اشاره به این نکته که دانشگاه تحولات صنعتی، اقتصادی و اجتماعی را درست رصد نمیکند و برای همین ساختار عقب ماندهی دارد، بیان کرد: این مشکلاتی که امروز گریبانگیر دانشگاه و قشر دانشگاهی است، سالهای بعد خودش را بیشتر نشان خواهد داد، همان گونه که امروز نیز به شکل دزدی مقاله، فروش مقاله یا پایان نامه و فرار مغزها بروز کرده است و باید به جد در ساختار آموزش عالی کشور تجدید نظر شود.
استاد علوم اجتماعی دانشگاه تهران با ذکر این نکته که بنده معتقدم تمامی رؤسای دانشگاهها باید مدرک مدیریت آموزشی داشته باشند، اضافه کرد: من از آقای روحانی در عجبم که خود تحصیل کرده علوم انسانی هستند، اما به این نکته ظریف دقت ندارند که وزیر پیشنهادی وی باید فارغ التحصیل یکی از رشتههای علوم انسانی باشد، نه فنی، پزشکی و نه علوم پایه.
فیاض در پایان با اشاره به اینکه جامعه دانشگاهی و وزارت علوم در حال حاضر نیازمند شخصی است که بتواند دانشگاه را همگام با آینده جامعه ترسیم کند و پیش ببرد نه اینکه خود روندی عقب گرد داشته باشد، خاطر نشان کرد:وزیرانی که دولت تاکنون معرفی کرده است همه از افراد فنی هستند و اطلاعاتی در حوزه علوم انسانی ندارند. ما نیازمند وزیری هستیم که از لحاظ علمی، فکری و آموزشی بحران ساختار و زیر بنیایی آموزش عالی را درک کرده باشد.