کد خبر:۳۶۷۱۷۴
رئیس دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد خبر داد:

دادن وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد/ساخت سایت دانشگاهی با متراژ ۵ هکتار

رئیس دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد گفت: ساخت سایت دانشگاهی با امکانات وسیع در زمین‌های الهیه با متراژ پنج هکتار در حال احداث است که در آن همه نیازهایی که یک مجموعه دانشگاهی دارد، دیده شده، که در این مجموعه خوابگاه خواهران و برداران و متاهلین وجود خواهد داشت.

به گزارش "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد با تأييد وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در سال 1380 تأسيس شد و تا کنون در رشته‌های تفسیسر قرآن مجید، علوم قرآن مجید و فنون قرائت، تلاوت و کتابت قرآن مجيد اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی کرده است.

 

با موافقت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، اين دانشکده از سال تحصيلي 92-1391 در مقطع کارشناسي ارشد در دو رشته تفسير قرآن مجید و علوم قرآن مجید از طريق آزمون سراسري پـذيراي دانشجويان علاقه مند به تحصيل در اين رشته‌ها مي‌باشد.

 

همچنین رایزنی­‌های لازم جهت راه­‌اندازی مقطع دکتری انجام شده و در آینده در این مقطع تحصیلی نیز دانشجو جذب خواهد شد.

 

 برای آشنایی بیشتر با این فعالیت‌های علمی و آموزشی این دانشکده به گفتگو با حجت الاسلام غلامرضا زارع مهرجردی، رئیس دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد نشستیم.

 

خبرگزاری دانشجو: چه تعداد دانشجو و در چند رشته تحصیلی در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند؟

 

حجت الاسلام غلامرضا زارع مهرجردی در خصوص فعالیت‌های این دانشکده تصریح کرد: دانشکده علوم قرآنی مشهد جزو 21 دانشکده است که در سراسر کشور به فعالیت‌های قرآنی می‌پردازد.

 

وی با بیان این‌که این دانشکده زیر نظر وزارت علوم فعالیت می‌کند، افزود: تا دو سال پیش پذیرش دانشجو به صورت نیمه متمرکز بود و دانشجویان علاوه بر آزمون سراسری، مصاحبه نیز می‌دادند؛ اما در حال حاضر پذیرش دانشجو به صورت متمرکز و بدون مصاحبه انجام می‌شود.

 

رئیس دانشکده تربیت قرآن مشهد ادامه داد: از مجموع 21 دانشکده چهار دانشکده به صورت تخصصی به تربیت مدرس قرآنی می‌پردازند که مشهد یکی از این دانشکده‌ها و مابقی در تهران، قم و شیراز قرار دارند.

 

 

تحصیل 300 دانشجو در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی ضمن بیان این‌که در حال حاضر حدود 300 دانشجو در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند که حدود 60 درصد بانوان و 40 درصد برادران می‌باشند، تصریح کرد: دانشکده تربیت قرآن مشهد از سال 80 تاسیس شده و تا کنون توانسته تعداد بسیاری را در راستای مبانی قرآنی تربیت کند و در حال حاضر در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد.

 

وی ضمن بیان این‌که در دوره کارشناسی و ارشد در رشته‌های تفسیر و علوم قرآن، دانشجو گرفته می‌شود، خاطرنشان کرد: در مقطع کارشناسی ارشد سالانه چهار گروه جذب می‌شوند به این معنا که دو گروه خواهران و دو گروه برادران پذیرش می‌شوند.

 

 رئیس دانشکده تربیت قرآن مشهد ضمن اشاره به این مطلب که در دوره کارشناسی 60 دانشجو پذیرش می‌شود، بیان داشت: 30 نفر در رشته تفسیر از برادران و 30 نفر از خواهران در رشته علوم قرآنی پذیرش می‌شوند.

 

خبرگزاری دانشجو: این دانشکده چه امکانات تحصیلی و رفاهی به دانشجویان ارائه می‌دهد؟

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی ادامه داد: تحصیل تمامی دانشجویان در این دانشکده رایگان است، همچنین در خصوص ارائه امکاناتی مانند خوابگاه، ناهار و شام نسبت به سایر دانشگاه‌ها تخفیفات ویژه‌تری در نظر گرفته‌ایم، به طور مثال چنانچه دانشجویان هزینه خوابگاه را به صورت نقد پرداخت کنند از تخفیف 10 تا 15 درصدی برخوردار خواهند شد.

 

خوابگاه متاهلین نداریم

 

وی با تاکید بر این‌که هزینه خوابگاه‌ها و تغذیه دانشجویان در این دانشکده از مبلغی که صندوق رفاه دانشجویی اعلام کرده کمتر است، بیان داشت: در سطح شهر دو خوابگاه مخصوص بانوان و آقایان داریم که در خوابگاه بانوان حدود 80 نفر و در خوابگاه برادران حدود 70 نفر زندگی می‌کنند؛ همچنین این دانشگاه خوابگاه متاهلین ندارد.

 

رئیس دانشکده تربیت قرآن مشهد همچنین از ساخت سایت دانشگاهی با امکانات وسیع در زمین‌های الهیه با متراژ پنج هکتار خبر داد و گفت: در این سایت همه نیازهایی که یک مجموعه دانشگاهی نیاز دارد دیده شده که در این مجموعه خوابگاه خواهران و برداران، متاهلین، کوی اساتید و کارکنان، ساختمان آموزشی، واحدهای فرهنگی، خدماتی، سالن ورزشی و غیره وجود خواهد داشت.

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی افزود: یک سری مشکلات در رابطه با تصاحب این زمین وجود داشت که در حال حاضر این مشکلات برطرف شده است؛ البته در بحث اعتبارات نیز با مشکلاتی مواجه هستیم؛ اما حدود یک تا دو ماه آینده اقدام به ساخت آن خواهیم کرد.

 

وی بیان داشت: با توجه به این‌که تا سال گذشته دانشجویان کارشناسی نیز باید پایان‌نامه ارائه می‌دادند، گنجینه‌ای قوی در خصوص پایان‌نامه‌ها در دست داریم که این امر یکی از نکات مثبت دانشکده بود؛ اما از سال تحصیلی گذشته تا کنون این سیاست برداشته شده و تنها دانشجویان کارشناسی ارشد پایان‌نامه ارائه می‌دهند.

 

 

رئیس دانشکده تربیت قرآن مشهد ضمن بیان این‌که به دلیل پتانسیل بالای مشهد به دنبال تاسیس مقطع دکترا هستیم، گفت: با توجه به همین پتانسیل بالایی که مشهد دارد مشهد، جزء همان دانشکده‌هایی است که در نوبت تاسیس مقطع دکترا می‌باشد و با توجه به این‌که نظر مجموعه دانشگاه مثبت است، امیدواریم که بتوانیم این مقطع را راه اندازی کنیم.

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی، رئیس دانشکده علوم قرآن مشهد در خصوص برنامه غذایی دانشکده تصریح کرد: تا ترم گذشته برنامه غذایی با دانشکده بود و دانشجویان باید با کارت غذای خود را رزو می‌کردند و وعده ناهار دانشجو 600 تومان و شام 500 تومان بود؛ اما با تغییراتی که در مجموعه کشوری رخ داد اتوماسیون تغذیه متمرکز شد.

 

وی بیان داشت: در برنامه غذایی فعلی دانشجو می‌تواند از طریق سایت غذا را رزو و یا حذف کند همچنین تنوع غذاها افزایش یافته است و در طول هفته تکرار نمی‌شود و برای هر غذا متناسب با نوع آن قیمت اعلام می‌شود همچنین به دانشجویان هفته‌ای یک بار میوه داده می‌شود.

 

رئیس دانشکده تربیت قرآن مشهد در خصوص وضعیت ورزشی دانشکده خاطرنشان کرد: سالن ورزشی در ساختمان الهیه در نظر گرفته شده است؛ اما در حال حاضر سالن ورزشی نداریم و با مکان‌های ورزشی سطح شهر قراردادهایی داریم تا دانشجویان بتوانند واحدهای تربیت بدنی خود را بگذارنند همچنین ساعت‌هایی را اختصاص داده‌ایم تا دانشجویان بتوانند فوق برنامه‌های ورزشی نیز داشته باشند.

 

خبرگزاری دانشجو: دانشکده تربیت مدرس قرآن مشهد در زمینه اردوهای راهیان نور چه برنامه‌‌ای دارد؟

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی ضمن بیان این‌که اردوهای داخل استانی برای دانشجویان در نظر می‌گیریم، گفت: با توجه به خطرات جاده‌ای که وجود دارد مجموعه کشوری دانشکده‌ها را از اردوهای خارج از استان منع کرده؛ البته سعی می‌کنیم اردوهای راهیان نور را برگزار کنیم هر چند که در دو سال گذشته در بخش اعتبارات با مشکلاتی مواجه هستیم به طوری که به دلیل بالا رفتن هزینه اردو، حضور دانشجو کمرنگ شد، در توان مالی دانشکده نیست که بتواند این مقدار را تقبل کند.

 

خبرگزاری دانشجو: آیا پژوهش‌ها و پایان نامه‌های دانشجویی مرتبط با نیاز جامعه است؟

 

وی در رابطه با اقدامات دانشگاه جهت کاربردی کردن پژوهش‌ها و پایان نامه‌های دانشجویی خاطرنشان کرد: عزم دانشکده بر این است که موضوعاتی که برای پژوهش انتخاب می‌شود کاربردی باشد؛ اما در مجموع پژوهش‌ها و پایان نامه‌هایی که داشته‌ایم بسیار خوب بوده‌اند؛به طوری که در ارزیابی‌ها شرکت کرده‌اند و مقام‌هایی آورده‌اند.

 

رئیس دانشکده قرآن مشهد تصریح کرد: سال گذشته انجمن علمی دانشکده نشریه‌ای ایجاد کرد که ماحصل این پژوهش‌ها در آنجا گنجانده می‌شود، همچنین در حال پیگیری مراحل قانونی برای ایجاد مجله‌ای تحت عنوان مجله "مطالعات قرآنی" هستیم که حدود 80 نفر با رتبه استاد تمام اعضای، هیات علمی این مجله هستند.

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی با اشاره به این‌که سعی ما بر این است که این مجله به صورت الکترونیک نیز در اختیار گستره زیادی از قرآن پژوهان قرار گیرد، گفت: در حال حاضر در این دانشگاه هشت عضو هیات علمی وجود دارند که سه نفر از آنان خواهران و پنج نفر برادران هستند و چنانچه سرانه دانشجو نسبت به استاد را در نظر بگیریم هر 35 دانشجو یک عضو هیات علمی دارند که نسبت خوبی است.

 

خبرگزاری دانشجو: چه برنامه‌ای جهت ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه دارید؟

 

وی تصریح کرد: رسالت دانشکده با دیگر مکان‌هایی که به آموزش قرآن می‌پردازند بسیار متفاوت است به این معنا که در این دانشکده به تربیت دانشجو در مقاطع عالی آموزشی می‌پردازیم؛ بنابراین نباید انتظار داشت که حافظ قرآن تربیت کنیم؛ هر چند که کلاس‌هایی برای حفظ و قرائت قرآن برگزار و دانشجویان را برای مسابقات آماده می‌کنیم.

 

 

رئیس دانشکده قرآن مشهد افزود: در این دانشکده طیف‌های بسیاری از دانشجویان از مناطق مختلف کشور حضور دارند که قاعدتا بر مکان زندگی خود تاثیرگذار خواهند بود؛ بنابراین به صورت غیر مستقیم نیز بر جامعه اثرگذار هستیم؛ اما بیشتر فعالیت ما انجام دادن اقدامات علمی است.

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی ضمن بیان این‌که هر ترم دو محفل انس با قرآن برگزار می‌کنیم، تصریح کرد: یکی از این محافل با حضور قاری بین‌المللی قرآن و یک محفل با حضور قاری داخلی برگزار می‌شود.

 

وی با تاکید بر این‌که در حوزه قرآن کم کاری شده است که تمامی مسئولان امر اعم از حوزه، وزارت فرهنگ و ارشاد، وزارت علوم و آموزش و پرورش مقصر هستند، افزود: مطمئنا در هر حوزه‌ای که وارد شویم موفق خواهیم بود؛ بنابراین در این زمینه نیازمند عزمی جدی هستیم. توجه به قرآن باید از جایی آغاز شود و قرائت، نقطه شروع قرآن است، هر چند که در حال حاضر نسبت به سال‌های گذشته بسیاری از مردم به قرآن توجه دارند؛ به طوری که در مدارس نیز روش قرائت صحیح قرآن را آموزش می‌دهند؛ اما مسئولان باید نسبت به جاری کردن فرهنگ و مبانی قرآنی در جامعه توجه بسیار داشته باشند.

 

توجه به موقوفات قرآنی از ضروریات امروز است

 

رئیس دانشکده قرآن مشهد تاکید کرد: یکی از مبانی که باید به آن توجه کرد موقوفات قرآنی است، خوشبختانه امروز به دلیل تبلیغات گسترده‌ای که در حوزه وقف انجام شده بسیاری از مردم مبالغی پول نقد و یا زمین و خانه وقف امام رضا(ع) و یا امام حسین(ع) و یا دیگر ائمه انجام می‌دهند؛ اما هنوز موقوفات قرآنی به دلیل این‌که کمتر به آن پرداخته شده بسیار اندک هستند.

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی با یادآوری این‌که قرآن "ثقل اکبر" است، گفت: قرآن و عترت با هم عجین و از هم جدایی ناپذیر هستند؛ اما متاسفانه در جامعه در خصوص قرآن که "ثقل اکبر" است کم کاری صورت گرفته هر چند که از بعد از انقلاب در حوزه قرآنی اقدامات بسیاری صورت گرفته است؛ اما کافی نبوده و نیست.

 

وی افزود: چنانچه مردم بدانند قرآن شفا دهنده است، یقین بدانید بیشتر به سمت موقوفات قرآنی خواهند رفت.

 

رئیس دانشکده علوم قرآنی تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر بر ظواهر قرآن توجه می‌شود و قرآن تنها بر سر طاقچه‌ها خاک می‌خورد؛ اما چنانچه مسئولان وارد این مسئله شوند و اثرات قرآن را به مردم نشان دهند، یقین بدانید مردم خود به سمت حاکم کردن قرآن بر زندگی خود پیش خواهند رفت.

 

خبرگزاری دانشجو: دانشکده تربیت مدرس قرآن در زمینه فرهنگی چه فعالیت‌هایی انجام داده است؟

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به این‌مطلب که تنها تشکل دانشجویی دانشکده، بسیج است، تصریح کرد: البته دانش آموختگان مجموعه‌ای دارند که هر ساله یا یک سال در میان مجمعی برگزار می‌کنند که در سال جاری نیز قرار بر برگزاری این مجمع است.

 

وی در خصوص اقدامات فرهنگی که در دانشکده انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در دانشکده معاونت امور فرهنگی و کانون قرآن و عترت وجود دارد که به برگزاری برنامه می‌پردازند؛ به طور مثال هر هفته دوشنبه‌ها ساعت 10 تا 12 که کلاس برگزار نمی‌شود و شلوغ‌ترین زمان برای حضور دانشجو در دانشگاه است، کلاس‌های فوق برنامه‌ای با توجه به نیازهای دانشجویان در حوزه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، آموزشی، اخلاقی، روانشناسی و غیره برگزار می‌شود.

 

رئیس دانشکده علوم قرآن مشهد افزود: تقدیر از دانشجویان برتر، برنامه‌هایی برای دانشجویان ورودی جدید در آغاز سال تحصیلی، تقدیر از برترین‌های فرهنگی، کارگاه‌های آموزشی و جلسات انس با قرآن، برگزاری جشن‌ها و برنامه‌هایی با توجه به مناسبت‌های مذهبی همچنین در نظر گرفتن برنامه‌های مذهبی، مشاوره و غیره در خوابگاه‌ها و دانشکده از دیگر برنامه‌های فرهنگی است که در طول سال به آن توجه می‌شود.

 

خبرگزاری دانشجو: برای تسهیل مشکلات دانشجویان متاهل چه برنامه‌ای دارید؟

 

اختصاص وام 3 تا 4 میلیون تومانی ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی در خصوص میزان وامی که به هر دانشجو اختصاص می‌بابد، نیز بیان داشت: اختصاص وام‌های دانشجویی طبق قانونی است که صندوق رفاه اعلام کرده، به طوری که برای دانشجویان وام‌هایی با مبلغی حدود 170 هزار تومان در نظر گرفته شده که دفترچه‌‌ای به دانشجو داده می‌شود و وام را به صورت اقساطی در طول تحصیل پرداخت می‌کند و برای متاهلین نیز وام ودیعه مسکن حدود سه تا چهار میلیون در نظر گرفته شده که یک جا پس از پایان تحصیل اخذ می‌شود.

 

وی گفت: دانشجویان برای دریافت وام ازدواج نیز باید در سایت نهاد رهبری در دانشگاه‌ها ثبت نام کنند، چون دانشکده وامی جداگانه در این خصوص ندارد.

 

 

خبرگزاری دانشجو: آیا در این دانشکده کرسی‌های آزاد اندیشی برگزار شده است؟

 

رئیس دانشکده علوم قرآن مشهد تصریح کرد: در زمینه کرسی‌های آزاداندیشی نیز باید به این مطلب توجه کرد که متاسفانه این فرمایش مقام معظم رهبری در بین دانشگاهیان و مسئولان جا نیفتاده است؛ به طوری که دانشگاه‌ها تنها به برگزاری کرسی‌هایی با موضوع ازدواج و روابط دختران و پسران می‌پردازند، این در حالی است که سخنان رهبر انقلاب صرفا پیگیری این مسائل نبوده؛ بلکه بسیار فراتر از این قبیل مسائل است.

 

حجت الاسلام زارع مهرجردی ادامه داد: در این دانشکده نیز تعدادی کرسی آزاداندیشی برگزار شده که با اقبال دانشجویان همراه بود که سعی خواهیم کرد نسبت به برگزاری این جلسات تلاش بیشتری داشته باشیم.

 

وی در پایان ضمن سپاسگذاری از رسانه‌هایی که در حوزه علوم قرآنی فعالیت می‌کنند، گفت: امید است رسانه‌ها بیشتر وارد این مسیر شوند و مردم را با اهمیت و جایگاه قرآن آشنا کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار