کد خبر:۳۶۸۱۲۹
علوی فاضل در نشست خبری:

تعطیلی ۴۱ واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد/ حل اختلافات دانشگاه آزاد با شورای عالی گسترش در نشست‌های کارشناسی

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد گفت: ما ۴۱ واحد دانشگاهی را تعطیل کردیم که بار اجتماعی و سیاسی زیادی برای ما داشت این تعطیلی برای استانداردسازی فعالیت‌های آموزشی ما بود اما متاسفانه این اقدامات دیده نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری دکتر مجتبی علوی فاضل معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی عصر دیروز در غرفه خبرگزاری فارس واقع در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست علوی فاضل در رابطه با نوع بازتاب فعالیت‌های دانشگاه آزاد در رسانه‌ها و واقع بینانه بودن این بازتاب اظهار داشت: اگر نگاهی به وضعیت آموزش عالی کشور داشته باشیم خواهیم دید که نقش دانشگاه آزاد غیر قابل انکار است و این دانشگاه از موفق‌ترین دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی می‌باشد.

 

وی افزود: البته این به این معنا نیست که دانشگاه آزاد خالی از نقص و ایراد است به هر حال در مجموعه‌ای با ۴۷۰ واحد دانشگاهی و ۱۷۰۰ دانشجو نقص و ایراد وجود دارد اما باید انصاف را رعایت کنیم و تخریب و حاشیه‌های سیاسی را کنار بگذاریم. البته بیشتر انتقادات دلسوزانه و سازنده است اما تخریب و تحقیردانشگاه آزاد باعث هدر رفت منابع و سرخوردگی می‌شود و برخلاف مصلحت مردم و نظام است.

 

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد به عنوان یک بخش دولتی که یک ریال هم از دولت دریافت نمی‌کند نیاز به حمایت دارد این دانشگاه بسیاری از نیازهای کشور را مرتفع کرده و بسیاری از افراد شاخص در اینجا تحصیل کرده‌اند.

 

وی در خصوص اختلاف نظر مجلس شورای اسلامی و دانشگاه آزاد درباره افزایش ظرفیت دوره دکتری این دانشگاه گفت: رسانه‌ها باید به جای دامن زدن به حرف‌های غیرقابل استناد بحث کار‌شناسی انجام دهند ما یکشنبه جلسه‌ای در وزارت علوم داشتیم دیروز نیز در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه‌ای برگزار شد و امروز هم با دکتر میرزاده در مجلس بودیم و این بحث‌ها انجام شد تمام افراد مسئول در این زمینه گزارش‌های کار‌شناسانه خود را ارائه می‌کنند و بحث‌ها به صورت کار‌شناسی پیش می‌رود اما شما باید توجه داشته باشید که بحث‌های حاشیه‌ای بیشتر حالت تخریب دارد و امید را از نسل جوان می‌گیرد.

 

علوی فاضل بیان داشت: طبق قانون باید سه درصد از هرم دانشجویی کشور در دوره دکتری تحصیل کنند اما این میزان اکنون زیر یک درصد است که این تاسف آور است.

 

وی گفت: از سال ۱۳۹۱ وزارت علوم از دانشگاه آزاد خواست تحصیلات تکمیلی را ساماندهی کند و واحدهای علوم و تحقیقات منحل و یا ادغام شود اما کسی نپرسید چرا این واحد‌ها ایجاد شدند به دلیل تعلل در شورای گسترش و نگاه دوگانه‌ای که به دانشگاه آزاد وجود داشت این دانشگاه مجبور شد واحدهایی درست کند و بعد آن‌ها را ادغام نماید.

 

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه افزود: ما ۴۱ واحد دانشگاهی را تعطیل کردیم که بار اجتماعی و سیاسی زیادی برای ما داشت این تعطیلی برای استانداردسازی فعالیت‌های آموزشی ما بود اما متاسفانه این اقدامات دیده نمی‌شود ما رشته‌ها را شفاف کردیم و گفتیم هر واحد دانشگاهی ملزم به استانداردسازی رشته‌های خود است و اگر این کار انجام نشود آن رشته را حذف می‌کنیم.

 

علوی فاضل خاطر نشان کرد: الان عده‌ای که مخالف دانشگاه آزاد هستند به جای راهکار دادن حرف‌هایی می‌زنند که کار‌شناسی نیست متاسفانه برخلاف مقررات گزارش تحقیق و تفحص از دانشگاه قبل از قرائت در مجلس در برخی سایت‌ها منتشر شد باید به این نکته هم اشاره کنم که تحقیق و تفحصی که صورت گرفت با شاخص‌های آموزشی تطبیق نداشت و یک گزارش مبهم و کلی است.

 

وی در پاسخ به این سوال که کار کمیته‌ای که برای پذیرش دانشجویان دکتری تشکیل شده به کجا رسیده است اظهار داشت: دکتر میرزاده دستور دادند که کمیته‌ای برای پذیرش دانشجویان دکتری تشکیل شود دیروز اولین جلسه این کمیته در حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد بحث‌هایی از جانب دوطرف انجام گرفت و جمع بندی این شد که با وجود مجوز‌هایی که دانشگاه آزاد برای جذب دانشجو دارد امسال ۱۵۰۰ دانشجو به ظرفیت پذیرش این دانشگاه افزوده شد که این تعداد تعداد زیادی نیست.

 

علوی فاضل در خصوص دوره‌ها و رشته‌های بدون آزمون دانشگاه آزاد گفت: در گذشته ظرفیت دانشگاه‌های کشور برای پاسخگویی به نیاز تحصیلات دانشگاهی منطبق نبود و سرمایه گذاری دولتی هم جوابگوی این ماجرا نبود برای همین کنکور برگزار شداما باید توجه داشته باشیم که از نظر علمی همه افراد استعداد رشد و پیشرفت دارند وقتی نیاز و توان برهم منطبق می‌شود کنکور کارایی ندارد و باید سالانه سهم کنکور را کاهش وسهم سوابق تحصیلی را افزایش داد.

 

وی افزود: افق ما حذف کنکور است این اتفاق در دوره‌های کاردانی افتاده در دوره کار‌شناسی هم حدود ۹۰ درصد رشته محل‌های ما شرایط ورود بدون کنکور دارند البته در دوره کار‌شناسی ارشد فعلا برنامه‌ای برای حذف کنکور نداریم چون تقاضا برای کار‌شناسی ارشد بسیار زیاد است.

 

معاون سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد درباره دوره دکتری پژوهش محور این دانشگاه گفت: سایت ثبت نام باز است و کسانی که در علوم انسانی معدل بالای ۱۸ و درغیر علوم انسانی معدل بالای ۱۷ دارند می‌توانند ثبت نام کنند و بعد وارد مرحله مصاحبه شوند این دوره‌ها مدرک معتبری دارد و حتی امکان عضویت در هیئت علمی هم برای فارغ التحصیلان آن وجود دارد هزینه‌های آن نیز مثل دوره آموزش محور است اما چون این دوره‌ها تقاضا محور هستند هزینه‌ها را موسسه‌ای که برای انجام پروژه تقاضا می‌دهد باید تامین کند اما اگر از طرف موسسه تامین اعتبار نشد خود دانشجو باید هزینه را پرداخت کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار