به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، فاطمه قانع امروز در سیمنار یک روزه بیماریهای شایع کلیوی که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد در خصوص اهداف برگزاری این سمینار بیان کرد: تلاش داریم در این سمینار مشکلات مربوط به بیماریهای شایع کلیوی در میان کودکان را مورد بررسی قرار دهیم.
وی از حضور دکتر اسدی در این سمینار به عنوان اتفاقی مبارک یاد کرد و ادامه داد: حضور پرفسور فرحناک اسدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی راش شیکاکو و اطلاعات ارائه شده از سوی وی در خصوص بیماریهای شایع کلیوی در کودکان به ما در این سمینار بسیار کمک کرد.
این فوق تخصص بیماریهای کلیوی در کودکان با تاکید بر این نکته که چهار پنل تخصصی در این سمینار یک روزه ارائه خواهد شد گفت: با توجه به حضور استاد اسدی و یک روزه بودن سمینار، مقالهای را از دانشجویان و اساتید دریافت نکرده و بیشتر بر استفاده از تجارب اساتید حاضر در این سمینار بسنده کردیم.
شناخت بیماریهای شایع کلیوی در کودکان هدف از برگزاری سمینار
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه شناخت بیماریهای کلیوی شایع در میان کودکان را از جمله مهمترین اهداف برگزاری این سمینار دانست و یادآور شد: از مهمترین دلایل برگزاری این برنامه شناخت بیماریهای شایع کلیوی از جمله بیماریهای سنگ کلیه، سیستم ادراری و غیره در کودکان میباشد.
قانع ایران را واقع در کمربند سنگ در جهان دانست و با اشاره به وضعیت استان خراسان رضوی خاطر نشان کرد: ایران در کنار ترکیه و برخی کشورهای عربی در منطقه از جمله کشورهایی است که در کمربند سنگ در جهان قرار دارد و بیماریهای کلیوی در کشور بسیار شایع میباشد.
وی ادامه داد: در میان استانهای کشور نیز وضعیت خراسان رضوی، فارس و سیستان و بلوچستان بسیار وخیم تر از دیگر استانها در خصوص بیماریهای کلیوی میباشد.
تغذیه نامناسب از دلایل ایجاد بیماریهای کلیوی در کودکان است
این استاد دانشگاه عوامل ژنتیکی را در کنار نوع تغذیه مردم از مهمترین عوامل ایجاد بیماریهای کلیوی در کشور دانست و افزود: خشکی آب و هوا در کنار نوع تغذیه نامناسب، استفاده بیش از حد از نمک، مصرف پایین آب و البته عوامل ژنتیکی در شیوع بالای بیماریهای کلیوی در کشور نقش دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه استفاده از آب را بهترین راه مبارزه با مشکلات کلیوی از جمله سنگ ساز بودن کلیه دانست و یادآور شد: متاسفانه مردم ما استفاده از نوشابه و دلسترهایی که خود زمینه ساز سنگ کلیه هستند را بر نوشیدن آب سالم ترجیح داده و این خود مشکلات کلیوی را افزایش میدهد.
نوشیدن آب بسیار، مشکلات بیماریان کلیوی را کاهش میدهد
قانع در ادامه با انتقار از برخی تفکرات غلط در میان مردم یادآور شد: برخی میگویند برای کودکان مبتلا به سنگ کلیه استفاده از شیر و لبنیات خوب نیست؛ اما در حقیقت باید گفت استفاده از شیر و لبنیات هیچ مشکلی برای این کودکان نداشته، در صورتی که استفاده کافی از آب در کنار این مواد لبنی فراموش نشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که از هر 40 بیمار مراجعه کننده برای رفع مشکلات کلیوی خود 10 بیمار به سنگ کلیه مبتلا هستند افزود: متاسفانه شیوع بیماریهای سنگهای ادراری در میان کودکان بسیار دیده میشود؛ که باید برای پیشگیری از آن به استفاده از آب در اندازه مناسب روی آورد.
این استاد دانشگاه در ادامه نبود فرهنگ مناسب در میان مردم در خصوص استفاده از تغذبه سالم را دلیلی بر شیوع بیماریهای کلیوی در کودکان دانست و تصریح کرد: استفاده از فستفودها، چیبسها و پفکها به دلیل وجود بالای نمک و نخوردن مقدار کافی آب مشکلات کلیوی در کودکان را افزایش داده است.
کودکان بالای سه سال به فشار خون دچار میشوند
وی با بیان این نکته که کودکان بالای سه سال احتمال دچار شدن به فشار خون را دارند خاطر نشان کرد: احتمال وجود فشار خون در کودکان بالای سه سال که به بیماری کلیوی دچار شدهاند وجود دارد.
این فوق تخصص بیماریهای کلیوی در کودکان ادامه داد: باید پزشکان از کودکان بالای سه سال تست فشار خون را به هر دلیلی که مراجعه کردهاند بگیرند؛ زیرا تشخیص فشار خون میتواند راهکاری سریع در تشخیص زودرس بیماریهای کلیوی باشد.
بیماران دیابتی مراقب بیماریهای کلیوی باشند
قانع احتمال دچار شدن بیماران دیابتی را به بیماریهای کلیوی بسیار نزدیک دانست و با دادن هشدار نسبت به این بیماران در مراقبت از خود خاطر نشان کرد: شروع بیماری دیابت در بزرگسالان به دلیل وجود پروتئین در ادرار است، که باید با پیگیری مانع از دچار شدن آن به بیماریهای کلیوی شوند.
دبیر اجرایی سمینار بیماریهای شایع کلیوی در کودکان در پایان گفت: این تفکر نادرست که آبهای لوله کشی در برخی مناطق دارای املاح و سنگ ساز هستند در میان مردم وجود دارد، که باید گفت آب تنها در صورت مخلوط شدن با فاضلاب شهری موجب اسهال و بیماریهایی از این دست میشود؛ اما آب لوله کشی در هر صورت سالم ترین نوشیدنی است و جای نگرانی وجود ندارد.