به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از یزد؛ حبیب الله زارع، مدیر گروه مدیریت صنعتی دانشگاه یزد روز گذشته در نشست کارگاههای تخصصی با عنوان «چالشهای اقتصاد دانش بنیان» در سالن غدیر دانشگاه یزد با اشاره به اهمیت توجه به تاسیس و فعالیت شرکتهای دانش بنیان گفت: کشور ما در مقایسه با کشورهای مختلف شرقی و غربی دارای ضعفهایی است که میزان موارد تعرفهای، کیفیت نظم و ترتیب در این بخش، چگونگی حمایت از مالکیت فکری اختراعات و سرانه ثبت اختراع از جمله مهمترین این ضعفها است.
وی افزود: ما باید با تقویت ضعفها و کاهش مشکلات فرهیختگان را به سمت تاسیس شرکتهای دانش بنیان سوق دهیم.
مدیر گروه مدیریت صنعتی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: دو شاخص عمده مشکلات در این بخش شامل عدم توازن در ابعاد چهارگانه دانشی و امتیازات پایین برخی حوزهها، دخالتهای بیموقع دولت از جمله نرم افزارها میباشد که این موارد موانعی در راستای پیشرفت اقتصاد دانش بنیان در استان است.
حبیب الله زارع بیان داشت: ما برای توسعه فناوری دو مسیر براساس تقاضای بازار و فشار تکنولوژی داریم که تجربه کشورهای موفق میگوید که تعادلی بین این دو حوزه باید وجود داشته باشد و تعرفههای کشور نیز میتواند دغدغه اساسی در توسعه شرکتهای دانش بنیان باشد.
وی ادامه داد: نداشتن برنامه و نگاهی در توسعه بلندمدت به نیازهای فناوری، عدم نظارت بر اجرای فرایند ابزارهای تشویقی از شرکتهای دانش بنیان و دخالتهای بیموقع دولت از مشکلات اساسی شرکتهای دانش بنیان است که این دومرحله برای ایجاد برنامه برای شرکتهای دانش بنیان امری اساسی است.
مدیر گروه مدیریت صنعتی دانشگاه یزد در پایان گفت: ایجاد پایگاه نهادی برای انجام وظیفه و برنامه ریزی راهبردی یکی از راهکارهای مهم است که رصد توسعه نیازهای فناوری را بر عهده دارد و در نبود آن بسیاری از پیشرفتهای ما به سرانجام نخواهد رسید و رفع نیاز را نخواهیم داشت.