کد خبر:۳۷۵۰۴۶
صدر در دانشگاه فردوسی مشهد:

الگوی ورزشی کشور ما مانند الگوی ورزشی ریخت و پاشی کشورهای عربی است

یک کارشناس فوتبال گفت: ورزش در غرب آسیا کاملا دولتی است و باید طبق سیاست‌های دولتی نیز پیش برود، الگوی ورزشی کشور ما مانند الگوی ورزشی ریخت و پاشی کشورهای عربی است.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حمیدرضا صدر، کارشناس فوتبال امروز در همایش"دیپلماسی ورزشی" در دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه دیپلماسی کشور علاقه‌ای به دیپلماسی ورزشی ندارد و از ورزش در مسیر دیپلماسی استفاده نمی‌کند، گفت: چندین سال پیش به باشگاه سایپا پیشنهاد دادم که مسابقاتی را بین کشورهای همسایه برای رفع مشکلات منطقه برگزار کنید که قبول نکردند.

 

وی بیان داشت: دیپلماسی سنتی به سمت دیپلماسی عمومی حرکت کرده و واژه دیگری که در چارچوب دیپلماسی مطرح است این است که دیپلماسی را به سمت ورزش ببرید. کشورهایی همچون انگلیس از دیپلماسی شخصیت‌ها استفاده می‌کنند که فردی همچون بکهام را برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند.

 

این کارشناس فوتبال با بیان اینکه فوتبال در انگلیس به واسطه انقلاب صنعتی به وجود آمد و این ورزش به شکل رقابتی از دل انقلاب صنعتی و از دل اوقات فراغت بیرون می‌آید، خاطرنشان کرد: در همین راستا در انگلیس با جمع‌هایی مواجه هستیم که عده‌ای آخر هفته‌ برای ورزش یا به این بهانه دور هم جمع می‌شوند که در این اجتماع‌ها، ورود سیاستمداران را شاهد هستیم.

 

صدر گفت: با توجه به روم باستان و نوع رقابت‌های آنان، می‌توان وجه مشابهی در المپیک‌ها و رقابت‌های گلادیاتور گونه امروزه دید؛ طراح المپیک معتقد است بازی و رقابت مهم است و نتیجه آن مهم نیست؛ اما امروز شاهد هستیم ملل‌ی که کنار یکدیگر برای رقابت جمع می‌شوند برایشان نتیجه مهم است.

 

وی با بیان اینکه هنگامی که تاریخ المپیک‌ها را که مشاهده می‌کنیم، در آمیخته شدن آن با سیاست را به وضوح می‌توان مشاهده کرد، افزود: در سال 1936 در المپیک برلین، هیتلر با استفاده از این رقابت‌ها سلطه جویی قوم آریایی را به رخ می‌کشد؛ در المپیک 1980 مسکو، که در ایران انقلاب شده بود، روس‌ها به افغانستان حمله کردند که آمریکا و ایران این رقابت‌ها را تحریم می‌کنند.

 

این کارشناس فوتبال با بیان اینکه ورزش به خاطر قواعد روان و ساده بودن آن انعطاف پذیری خوبی دارد و دست مایه‌ برای هر کشوری است که بخواهد از ورزش استفاده بهینه کند، گفت: قطر برای گرفتن جام جهانی 2022 در تلاش است، که برای این امر هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

 

صدر افزود: ورزش در تغییر تصویر کشور نقش آفرین است به طور مثال چینی‌ها با استفاده از ورزش باعث تغییر تصویر موجود در ذهن جهانیان در مورد کشورشان شدند. در گذشته آلمان‌ها را به عنوان یک فرد خشن معرفی می‌کردند؛ اما آنان با استفاه از ورزش این نگاه را تغییر داده و دیدی که امروز مردم دنیا نسبت به آلمان دارند هیچ شباهتی به تصویر معرفی شده در آن شرایط ندارد.

 

وی با تاکید بر اینکه ورزش جایی است که سیاستمداران می‌خواهند در پیروزی آن سهم خود را بگیرند با طرح این سوال که چرا تصویر مردم خاورمیانه و مسمانان در ذهن غربی‌ها تصویر سیاه است، گفت: در سفر به آمریکا من با پاسپورت ایرانی، خواهر و برادرانم با پاسپورت‌های دیگر کشورها بودند که با من برخورد نامناسبی شد.

 

این کارشناس فوتبال افزود: نگاه غرب به این سمت دنیا از زمان جنگ‌های صلیبی آغاز شد. تصویر سازی غرب علیه ایرانیان و به طور کلی مردم خاورمیانه‌ از سال‌ها پیش در فیلم‌ها و سیاستشان آغاز شده و با تلاش از سوی کشورهایی همچون قطر این تصویر اصلاح نخواهد شد؛ حتی در فیلمی به نام "کاروان‌ها" که با سرمایه ایرانی ساخته می‌شود، تصویری منفی از ایران نشان می‌دهند.

 

این کارشناس فوتبال بیان داشت: ورزش در غرب آسیا این مشکل را دارد که کاملأ دولتی است و باید طبق سیاست‌های دولتی نیز پیش برود، الگوی ورزشی کشور ما مانند الگوی ریخت و پاش‌های کشورهای عربی است.

 

در ادامه محمدجواد رنجکش، استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: دیپلماسی ورزشی یکی از مباحثی است که خیلی دیر وارد ادبیات سیاسی شده و نگاه به ورزش، نگاه فیزیکی است  که ابعاد اجتماعی آن مورد توجه قرار نگرفته است.

 

وی با بیان اینکه ورزش مانند سیاست است که مردم داوطلبانه در آن وارد رقابت می‌شوند و باهم رقابت می‌کنند، گفت: ورزش یک امر متعلق به حوزه خود نیست و دیپلماسی ورزشی را بخشی از دیپلماسی عمومی می‌دانیم.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه دیپلماسی یعنی هنر ارتباطات و تامین منافع از طریق دیپلماسی که تنها بازیگران آن دولت‌ها نیستند؛ بلکه رسانه‌ها، مردم و توده‌ها هستند؛ گفت: از 1914 این حرکت در دیپلماسی عمومی با عنوان دیپلماسی سنتی آغاز شد که بعد از فروپاشی شوروی و بهبود روند دموکراسی، در دهه 90 اسم آن را دیپلماسی عمومی گذاشتند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
هیتلر سلطه جویی قوم آریایی را به رخ می کشد؟!!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار