کد خبر:۳۷۵۰۷۱
دبیر ستاد استانی پژوهش استان قم:

پارک های علم و فناوری تنها جایی هستند که اشتغال مولد ایجاد می‌کنند / لزوم توجه ویژه دولت به مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری

دبیر ستاد استانی پژوهش استان قم گفت: دولت باید به مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری نگاه ویژه‌ای داشته باشد، این مراکز و پارک‌ها علم را تجاری سازی و ایده را به ثروت تبدیل کرده و تنها جاهایی هستند که در جامعه اشتغال مولد ایجاد می کنند.

حجتالاسلام عسگر دیرباز، دبیر ستاد استانی پژوهش استان قم در گفتگو با خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" درقم، با اشاره اهمیت پژوهش و جایگاه آن در استان قم بیان داشت: بنا داریم در راستای تقویت امر پژوهش در دانشگاه‌های استان، در هفته پژوهش، از پژوهشگران برتر این استان تجلیل کنیم.

 

وی گفت: همچنین تلاش می‌کنیم ضعف‌ها و کاستی‌هایی که در زمینه فناوری و پژوهش وجود دارد را شناسایی و بازگو کنیم تا اقدامات لازم جهت ترمیم این ضعف‌ها صورت گیرد.

 

دبیر ستاد استانی پژوهش استان قم تاکید کرد: با توجه به اینکه استان قم در زمینه علوم اسلامی و انسانی و خدمات زیارتی و گردشگری برجستگی‌های خاصی دارد، می‌تواند پژوهش‌هایی که معطوف به این بخش هست را در اولیت قرار دهد.

 

حجت الاسلام دیرباز گفت: استان قم در عرصه صنعت هم رو به پیشرفت است و در دوران گذار به سمت توسعه بیشتر قرار دارد، از این جهت پژوهش در این زمینه هم تاثیر گذار و مفید است.

 

بودجه پژوهش استان قم در جدول بودجه پژوهش کشور در رده خیلی پایینی قرار دارد

 

دبیر ستاد استانی پژوهش استان قم با انتقاد از اینکه بودجه پژوهش استان قم در جدول بودجه پژوهش کشور در رده خیلی پایینی قرار دارد، خاطرنشان کرد: کم بودن بودجه تاثیر منفی خودش را در پژوهش خواهد گذاشت، باید تلاش کرد این بودجه افزایش پیدا کند تا یک عظم ملی در پژوهشگران و فناوران این استان ایجاد و تقویت شود.

 

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: حوزه علمیه قم در زمینه پژوهش در علوم انسانی_ اسلامی گام های بلندی برداشته و دانشگاهیان و فناوران استان قم می‌توانند از ظرفیت‌هایی خوبی که در حوزه وجود دارد، استفاده کنند.

 

وی بیان داشت: پژوهش در دانشگاه باید مانند بانک عمل کند، پژوهش باید بین سرمایه های موجود و بخش های مختلفی که می توانند کارهای تولیدی، خدماتی، صادراتی، صنعتی و فناوری انجام دهند نقش واسطه را داشته باشد.

 

حجت الاسلام دیرباز افزود: اگر پژوهش نتواند نقش واسطه‌ای خود را براساس نیازها و سرمایه‌های موجود به صورت احسن عملی کند، نمی توانیم انتظار بهبود وضعیت پژوهش کشور را داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: استانداری قم امسال تدبیر خوبی اندیشیده و برنامه‌های هفته پژوهش را با مدیریت جامع و به صورت تجمیعی برگزار می کند، خودش هم سکان امر را به دست گرفته و خود این امر می تواند رویه بهتری را در برگزاری مراسم ها ایجاد کند.

 

دبیر ستاد استانی پژوهش استان قم تصریح کرد: برگزاری برنامه‌های هفته پژوهش به صورت تجمیعی شرایطی فراهم می‌کند که پژوهشگران دانشگاه‌های مختلف می‌توانند با یکدیگر آشنا و از آرا و تجربیات یکدیگر استفاده کنند، استانداری هم با توجه به اشرافی که به نیازهای استان دارد می‌توان این حلقه اتصال را به نحو احسن برقرار کند.

 

گسترش پژوهش مستلزم کمتر شدن هزینه کارهای پژوهشی دانشگاههاست

 

حجت‌الاسلام دیرباز با بیان این که گسترش و توسعه امر پژوهش به دو عامل دانشگاه و متقاضی پژوهش بستگی دارد، تصریح کرد: برای تحقق گسترش امر پژوهش دانشگاه باید کارهای خود را با هزینه کمتر و چالاکی بیشتر به بازار عرضه کند.

 

وی ادامه داد: تا زمانی که فعالیت های پژوهشی دانشگاه گران و بدون چالاکی باشد توسعه پژوهش تحقق پیدا نخواهد کرد، متقاضیان وقتی ببینند هزینه پژوهش در دانشگاه بالا و گزاف است سراغ بخش آزاد و بیرون دانشگاه می روند.

 

پژوهش مبتنی بر علم و فناوری جدید اعتماد متقاضیان را جلب میکند

 

دبیر ستاد استانی پژوهش استان قم بیان داشت: دانشگاه باید با ارائه پژوهش های مبتنی بر علم و فناوری جدید باشد، اعتماد متقاضیان را به خود جلب کند، این موضوع به گسترش پژوهش کمک می کند.

 

حجت الاسلام دیرباز خاطرنشان کرد: دولت و رسانه‌ها وظیفه دارند در رابطه با استفاده بخش خصوصی از ظرفیت دانشگاه‌ها برای انجام امور پژوهشی فرهنگ سازی کنند، دانشگاه‌ها هم باید بتوانند پاسخگوی نیازهای بخش خصوصی در عرصه پژوهش باشند و اعتماد بخش خصوصی را جلب کنند، این درست نیست که همه قراردادهای پژوهشی دانشگاه‌ها دولتی باشد.

 

اصل پژوهش بدون حمایت دولت و وزارت علوم محقق نمی شود

 

وی در رابطه با تخصیص بودجه پژوهش به دانشگاه‌ها بیان داشت: دانشگاه‌ها بدون حمایت، هدایت، نظارت و پشتیبانی‌های اولیه دولت و وزارت علوم نمی‌توانند اصل امر پژوهش را آنطور که باید محقق کنند؛ البته استانداری قم از هیچ تلاشی در این رابطه دریغ نکرده و همه امور پژوهشی خود را دانشگاه‌ها می‌سپارد.

 

لزوم توجه ویژه دولت به پارک های علم و فناوری

 

حجت الاسلام دیرباز تاکید کرد: دولت همچنین باید به مراکز رشد و پارک های علم و فناوری نگاه ویژه ای داشته باشد و حمایت‌های درخوری انجام دهد، این مراکز و پارک‌ها علم را تجاری سازی و ایده را به ثروت تبدیل می‌کنند.

 

وی گفت: مراکز رشد و پارک های علم و فناوری تنها جاهایی هستند که در جامعه اشتغال مولد ایجاد می کنند، همه مسئولان و متولیان باید زمینه فعالیت و توسعه این محیط ها را بیشتر و از آن ها حمایت کنند.

 

راهاندازی صندوق کریمه(س) در دانشگاه قم

 

رئیس دانشگاه قم گفت: با موافقت وزارت علوم، بنا داریم صندوقی را با نام کریمه اهل بیت(س) در دانشگاه قم ایجاد کنیم تا بتوانیم از این طریق با کمترین سود و کارمزد به پژوهشگران تسهیلات بدهیم و به اشتغال دانش بنیان کمک کنیم.

 

حجت‌الاسلام دیرباز تصریح کرد: در طول تاریخ پژوهشگران زیادی وجود دارند که با کمترین حمایت‌ها و بودجه‌ها، بزرگترین اکتشافات و دستاوردها را از خود به جا گذاشته اند، آن ها تنها با انگیزه و اخلاص درونی شاهکارها و اختراعاتی را در حوزه های مختلف از خود به جا گذاشته‌اند که مثال زدنی است؛ در حالی که از فقیرترین انسان‌ها بودند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار