کد خبر:۳۷۷۹۷۳
نبوی در همایش «رویایی آمریکایی»؛

کسانی که تهمت‌های ناروا به نظام زده‌اند بجای لجاجت برای اصلاح آن بکوشند

عضو هیئت مؤسس دفتر تحکیم وحدت گفت: کسانی که در سال‌های اخیر به نظام تهمت‌های ناروا زده‌اند به جای لجاجت برای اصلاح آن بکوشند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، عباس نبوی در همایش دنیای آمریکایی که به همت بسیج دانشگاه صنعتی شریف در تالار جابربن حیان این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به عدم حضور داوود هرمیداس گفت: از اینکه آقای هرمیداس نیامدند متأسفم، متأسفانه در چند سال اخیر من با این مشکل مواجه هستم که مدعیان زیادی در فضای فکری کشور در مقام طرح مباحث جدی و حساس توفیق مباحثه رودر رو را از بنده سلب می‌کنند یا نمی‌پذیرند.

 

وی افزود: نمی‌خواهم مسئله را بزرگ جلوه دهم ولی این مسئله را باید تصریح کنم که از سال ۷۵ با حضور تعداد زیادی از اساتید دانشگاه و عده‌ای از فضلای حوزوی همراه با سید محمد خاتمی در شورای علمی- فرهنگی مباحث جدی را درباره توسعه اسلامی مطرح کردیم که در آن زمان هم محمد خاتمی نمی‌توانست جواب مناسبی به سئوالات مطرح شده بدهد.

 

این دانشجویی پیروی خط امام با اشاره به اینکه بحث و مناظره باعث پیشرفت هر دو طرف می‌شود، گفت: این راه راه درستی نیست و لازم است جهت گیری‌های فضای اجتماعی در بحث‌ها روشن شود.

 

تقاضا می‌کنم از همه کسانی که در عرصه فکر و اندیشه می‌تواند وارد مباحثات جدی شوند در بحث‌ها حضور پیدا کنند.

 

وی از حضور زیبا کلام در نشست‌ها و مناظره‌ها تقدیر کرد و گفت: صادق زیبا کلام از جمله افرادی است که در مناظره‌ها و نشست‌ها حضور پیدا می‌کنند و از سخن گفتن و بحث واهمه‌ای ندارد.

 

عضو هیئت مؤسس تحکیم وحدت با اشاره به کتاب‌های غربی در خصوص لیبرال دموکراسی گفت: محققان غربی درباره جامعه آزاد و دارای دموکراسی مباحث گسترده‌ای را نوشته‌اند. دیوید هیل در کتاب مدل‌های دموکراسی نه مدل اجرا شده دموکراسی را مطرح کرده است در یکی از مقاله‌ها مطرح شده که لیبرال دموکراسی می‌خواست خودش را به عنوان یک جریان آزاد فارغ از فضا و جهت گیری سیاسی مطرح کند ولی خود در یک تار و پود پیچیده گرفتار شده و به یک ایدئولوژی تبدیل شد.

 

وی لیبرال دموکراسی را ایدئولوژی بدون پیامبر و دارای دگردیسی خواند و افزود: لیبرال دموکراسی نمی‌تواند حتی برای فرصت‌های کوتاه جوامع بشری را قانع کند چون در هر لحظه دارای تغییر است.

 

این دانشجوی پیرو خط امام به کتاب جنگ تمدن‌ها اشاره کرد و افزود: در این کتاب نیز بحث بسیار گسترده‌ای را که در اوایل قرن بیستم مطرح شده بود عنوان کردند و فوکویوما نظریه لیبرال دموکراسی سرنوشت مختوم انسان تعریف و تصریح کرد.

 

وی از انقلاب اسلامی ایران به عنوان سرآغازی برای گفتمان جدید یاد کرد و گفت: این گفتمان کاملاً با شاخصه‌های که لیبرال د موکراسی پیروی می‌کند کاملاً متضاد است و به نوعی روبرویی هم قرار می‌گیرد. اساساً از لحاظ روان‌شناختی دموکراسی نمی‌تواند رای عمومی را معیار و ملاک برای ساختن همه ابعاد جامعه قرار دهد.

 

وی با اشاره به اینکه بخش اساسی اصلی که حیات نهایی بشر را تعیین می‌کند را نمی‌تواند با توجه به رای اکثریت تعیین شود، گفت: ما برای جریان عملی و اساسی جامعه باید به آرای عمومی توجه کنیم تا اغناء و مسیر عمومی را به دست آوریم که به آن مردم سالاری دینی می‌گویند اما بخش اساسی و اصلی که حیات نهایی بشر را تعیین می‌کند نمی‌تواند با رای تعیین شود.

 

نبوی در ادامه بیان کرد: در هیچ جامعه‌ای از جوامع بشری نیست که اگر از مسیر حرکت فطری خود منحرف شود بتواند به اهداف خود دست یابد تمام فرهنگ‌ها و جوامع از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های هم استفاده می‌کنند هم غربی‌ها و هم ما از تجربیات هم استفاده می‌کنیم غربی‌ها در فناوری، ریاضی و علوم خرد جزء جلو افتاده‌اند که این قدرت به صورت ناخواسته در برنامه‌های آن‌ها وارد عمل شده و بخش اعظم اقتصادی خود را به خاطر همین فناوری‌ها دارند.

 

عضو هئیت موسس دفتر تحکیم وحدت قدرت نظامی امریکا را برای پشتوانه ای برای دپارتمان های علمی این کشور دانست و افزود: ده ها دانشگاه در دنیا مباحث مبناسازی حقوق اساسی براساس دفاع پیشگرانه را تدریس می کنند وقتی این مبحث در امریکا مطرح شد به سرعت در تمامی این دانشگاه مبنای کار قرار گرفت.


وی با بیان اینکه امام نهضت را از مقابله با کاپیتالسیون امریکا آغاز کرد گفت:  امام مستقیما جلوی امریکا صف آرایی کرد و در آن زمان کسی فکر نمی کرد که این جریان یک جریان توفنده باشد و بتواند یک گفتمان همه جانبه شکل دهد.


نبوی افزود: با پیروزی انقلاب امریکا فکر نمی کرد که چریان روحانیت بتواند چند سال اداره کشور را به عهده بگیرد اما آنچه که انقلاب نشان داد این است که این جریان توانسته 35 سال پایداری کند و به نحوی که امریکا از اینکه بتواند کاپیتالسیون را در کشورهای مانند عراق و افغانستان القاء کند مأیوس شد.


وی در ادامه به تشریح مباحث لیبرال دمکراسی پرداخت و گفت: مصاف اصلی مواجه گفتمان در بنیان های اساسی است وقتی ما وارد مباحث لیبرال دمکراسی می شویم متوجه می شویم که آنها بشر را مبنای کار قرار داده و این تغییر و تحولات آن قدر زیاداست که نمی توان پیش بینی کرد که بشر به کجا می رسد شاید به آنجایی برسد که هیچ بنیانی برای بشر باقی نمانده و هیچ الگوی برای ساماندهی جامعه باقی نماند و هر چه تجربه کند تجربه های از هم گسیخته است.


این دانشجوی پیرو خط امام به تشریح ضعف های گفتمان انقلاب پرداخت و گفت: ضعف توانایی سیستم سازی براساس گفتمان انقلاب اسلامی و از طرفی مواجه های بیرونی که بیشترین فشار را به ایران وارد می کند از ضعف های گفتمان انقلاب اسلامی است.


وی با اشاره به اینکه ما حرف های مهم و حساسی برای دنیا داریم گفت:  ما حرف های مهم و حساسی برای دنیا داریم که البته باید برای ابلاغ آن به دنیا مسیر درستی را پیش بگیریم آنچه که مصاف مقابل ما است جوانان جامعه ما نیستند.


این تحلیلگر بر اینکه جوانان مقابل یا رقیب ما نیستند تأکید کرد و افزود: جوانان مقاوم یا رقیب ما نیستند آنان کسانی هستند که می خواهند انقلاب را تحویل بگیرند بهتر است راهی را که رفته ایم اجزایش را ببینیم و پیش ببریم.


نبوی به تهمت ناروای سران فتنه مبنی بر تقلب انتخابات اشاره کرد و گفت: آنچه که در سال های اخیر اتفاق افتاده تهمت های ناروا و غلطی است که به ارکان جمهوری اسلامی ایران زده شده است و اگر کسانی که این تهمت ها را زدند این تهمت ها را اصلاح نکنندو با لجاجت و ایستادگی بیهود باز هم بخواهند به نظام ضربه بزنند ما همچنان با آسیب ها مواجه خواهیم بود.


وی در پایان خاطرنشان کرد: حمله امریکا به عراق اساسا مربوط به صدام و خاورمیانه یا واقعه 11 سپتامبر نبود این بحث که به صورت یک تحقیق توسط کنگره امریکا از سال 1993 تا 2000 انجام شد نشان می دهد که آنها عراق را به این دلیل انتخاب کردند که بعد از سرنگونی نظام صدام بتوانند نوعی گفتمان شیعه غیر سیاسی در عراق به وجود بیاورند که بتواند نظام جمهوری اسلامی ایران را تضعیف کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار