به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با عنوان «هرچه دل تنگت میخواهد بگو» امروز در دانشگاه پیام نور مشهد برگزار شد.
در این نشست دانشجویان در ابتدا به بیان مشکلات این دانشگاه پرداختند که موسوی، رئیس این دانشگاه توضیحاتی پیرامون این مشکلات داد.
یک دانشجوی رشته تربيت بدني در خصوص مشكلات رشته خود به انعقاد قرار داد با استخرهاي غير استاندارد از سوی دانشگاه اشاره کرد و گفت: مشکلات دانشجویان رشته تربیت بدنی بیش از همه مربوط به نبود امکانات مناسب برای این رشته است.
وی ادامه داد: مشكلاتی چون نداشتن توپ مناسب برای دانشجویان رشته هندبال، نبود مدير گروه رشتهها در دانشگاه و عدم دسترسی به آنان در مواقع ضروری از یک سو و از سویی دیگر اضافه شدن شهریه دانشگاه برای سومین بار در طول یک سال، که لطفا بابت 35 هزار تومان اضافه شدن شهريه ثابت که اخیرا صورت گرفته نیز مسئولان دانشگاه نیز توضيح دهند.
دانشجويي ديگر با بیان اینکه چرا در دانشگاه امکان دسترسی به اینترنت وجود ندارد، گفت: چرا سالن اينترنتی در دانشگاه وجود ندارد؟ آیا در این عصر و اهمیت این فضا برای دانشجویان نباید دانشگاهی با بیش از 18 هزار دانشجو سالن اینترنت داشته باشد؟
يكي از دانشجويان رشته مهندسي پليمر ضمن تشكر از انجمن اسلامي به خاطر برگزاري اين برنامه ادامه داد: متاسفانه آزمايشگاه تخصصي در مركز مشهد وجود ندارد و هنوز هيچ هزينهاي در این خصوص از سوی استان پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: سطح تدريس اساتيد خيلي پايين است به نحوی که حس میشود برخی اساتید دوره کارآموزی خود را در دانشگاه پیام نور میگذارنند! چرا برای دانشجویان رشته مهندسی پلیمر بازدید هفتگی متناسب با رشته نداریم؟
دانشجويي از بین جمعیت به نشانه اعتراض، دانشجویان رشتههای مهندسی را در دانشگاه پیام نور دچار مشکلات بسیاری دانست و خاطرنشان کرد: در زمان امتحانات مواردي وجود دارد كه دانشجويان حدود 10 روز متوالی امتحان داشت که این با دروس سختی که این دانشجویان دارند، عادلانه نیست.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: ارائه هشت جلسه کلاس برای درسی سه واحدی و تخصصی آیا می تواند مناسب بوده و دانشجو را در این درس به توانایی اشراف پیدا کردن به موضوعات برساند؟
وی نبود آزمایشگاههای مناسب را دیگر مشکل این دانشجویان دانست و گفت: آزمایشگاهها و کارگاههای دانشگاه بسیار کم و امکانات در آزمایشگاههای موجود نیز کم است.
این دانشجوی رشته مهندسی با بیان این سوال که چرا کتابخانه دانشگاه از ابتدای مهر تا به امروز تعطیل است، افزود: معیار یک استاد خوب داشتن تجربه تدریس وی است؛ اما در این دانشگاه اساتیدی با حدود 30 سال سن مشغول به تدریس هستند که توان تدریس در حد متوسط را هم ندارند.
در ادامه حميدي يكي از دانشجويان رشته فيزيك در مقطع كارشناسي ارشد گفت: در رشته فيزيك دستگاهي در آزمايشگاه براي ما وجود ندارد، حتي نامهاي هم به مديرگروه دادهايم؛ اما علاوه بر برخورد بد مشكلمان حل نشد.
وی ادامه داد: استادان مجرب نیز در دانشگاه حضور فعال دارند؛ اما گاهی دانشگاه برای این اساتید حرمت مناسبی قائل نمی شود از جمله یكي از اساتيد كه تدريسشان فوق العاده عالي است، درخواست كلاس تقويتي دادند؛ اما با وجود كلاس هاي خالي در دانشگاه اعلام شد، ظرفیت کلاسها پر است!!!!!!
محمدی یکی دیگر از دانشجویان رشته فیزیک عدم توانایی اساتید در پاسخ گویی به دانشجویان را از دیگر مشکلات رشته فیزیک دانست و گفت: چرا اساتيد ما بايد سطح علمي شان درحدي باشد كه نتوانند پاسخگوي سوالاتمان باشند، حتي باعث تمسخر ما در سركلاس و عدم حضور مجددمان به خاطر بر خورد بد استاد در سر كلاس شدهاند.
همچنین یک دانشجو در رشته چاپ پارچه، با گلایه از نبود فضای مناسب کارگاهی در دانشگاه برای این دانشجویان افزود: متاسفانه ما كارگاه مناسب نداريم و تقريبا در يك كلاس كوچك که در ابتدای سال به ما میدهند باید کار خود را دنبال کنیم.
وی با اشاره به حضور 17 دانشجو در یک کلاس کوچک به عنوان کارگاه ادامه داد: من حتي به بازرسي استان رفتهام؛ امابازرسي صورت نگرفته است. ترم پيش به دانشگاه اعلام کردیم زيرزمين ساختمان شماره سه خالي است؛ امامتاسفانه هيچ كس پيگير اين مشکل نبوده و نیست.
در ادامه طاهری از اعضای انجمن علمی صنایع غذایی به برگزاری کلاسهای دانشگاه در ساعات پایانی روز اعتراض کرد و بیان داشت: بیش از 60 درصد دانشجویان دانشگاه خانمها هستند، چطور ساعت هشت شب ازدانشگاه به خانه بروند درحالی که دانشگاه سرویسی هم ندارد که دانشجویان سریع تر به اتوبوسها برسند؟
يكي از دانشجويان به مشکلات فرزندان شاهد در پرداخت شهریه اشاره و تصریح کرد: بعضي از فرزندان شاهد ترم اول شهريه پرداخت كردند و بنا بود این شهریه بازپرداخت شود؛ اما هیچ اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است.
سالن اینترنت تا پایان سال تحصیلی 93-94 راه اندازی میشود
در پایان سوالات دانشجویان، در ابتدا موسوي، رئیس دانشگاه پیام نور مشهد در خصوص نبود سالن اینترنت برای دانشجویان گفت: در مورد سالن اينترنت درصدد در اختیار قرار دادن فضايي بوديم كه به اين این امراختصاص پیدا کند که در نهایت به امید خدا تا پايان سال تحصیلی 94-93 يك سالن به اينترنت اختصاص داده خواهد شد.
وی همچنين در خصوص مشکلات دانشجویان تربیت بدنی گفت: بحث استاندارد نبودن استخر شنا حتما پيگيري خواهد شد و این مشکل را رفع میکنیم؛ اما در خصوص افزایش شهريه ثابت و شهريه متغير باید گفت این اضافه هزینه به صورت متمرکز برای تهران واریز میشود.
رئیس دانشگاه پیام نور مرکز مشهد به مشکلات موجود در نبود فضای آزمایشگاهی مناسب برای دانشجویان رشته های مهندسی اشاره کرد و بیان داشت: در خصوص رفع مشکلات آزمایشگاهی و غیره ساختمانی را در حاشیه خیابان تربیت خریداری کرده ایم که بخش فنی و مهندسی را به این ساختمان انتقال میدهیم.
در حال تجهیز آزمایشگاههای دانشگاه هستیم
موسوی ادامه داد: اکنون در حال تجهیز آزمایشگاههای دانشگاه هستیم و این مشکل با انتقال این دانشجویان کاملا رفع میشود؛ اما در مورد محدود بودن جلسات کلاسهای درس به این دليل كه سيستم دانشگاه پيام نور به گونهاي است كه حضور دانشجو در دانشگاه الزامي نمیباشد، پس اعتراضي هم وارد نميشود.
وی به سطح توانایی اساتید دانشگاه اشاره کرد و گفت: ما سعي كردهايم كه از اساتيد نخبه براي تدريس در دانشگاه استفاده كنيم. درچند سال اخير حداقل براي رشتههاي مهندسي، بيشترين جذب اساتید توانا را در برنامه خود داشته ايم.
رئیس دانشگاه پیام نور مرکز مشهد در ادامه به متوالی بودن امتحانات اشاره کرد و بیان داشت: امتحانات پايان ترم به صورت سراسري برگزار میشود و برنامه ریزی آن با مسئولان تهرانی است در صورت بروز چنین مشکلاتی، امكان تغيير امتحانات از سوی ما وجود ندارد؛ اما در این خصوص با تهران گفتگو میکنیم.
موسوی در خصوص تعطیلی کتابخانه گفت: کتابخانه دانشگاه حالت مناسبي برای استفاده دانشجویان نداشت که برای انجام تعمیرات لازم از جمله نصب قفسههای جدید و برخی موارد دیگر باید بازسازیهایی انجام گیرد و به محض آماده شدن در اختیار دانشجویان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه تلاش خود را برای رفع مشکلات دانشگاه انجام میدهم؛ اما قولی نمیدهم، گفت: تصمیم گیری در بسیاری از موارد اعلام شده با پیام نور استان است که امیدواریم با تدابیر صورت گرفته از سوی دکتر تقی زاده بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
برنامه ریزی امتحانات پایان ترم دانشگاه پیام نور با تهران است
در ادامه تقي زاده، ريس دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی ضمن تشكر از برگزاری این مراسم و عرض تسلیت به مناسبت ایام عزاداری گفت: امتحانات پايان ترم در دانشگاه پیام نور مانند دانشگاههای دیگر از جمله فردوسی و آزاد نیست و هرگونه برنامهریزی در خصوص امتحانات با تهران است.
وی با انتقاد از عدم رسیدگی مدیرگروههای دانشگاه در رشته تربیت بدنی خاطر نشان کرد: این که یک مدیر گروه تنها در هفته دو ساعت به مشکلات دانشجویان رسیدگی کند درست نیست و باید پیگیری صورت بگیرد؛ البته این خبر را نیز بدهم که سالن ورزشی دانشگاه در آینده نزدیک آماده و مورد استفاده قرار میگیرد.
کمبود چهار میلیارد تومانی برای تجهیز آزمایشگاههای دانشگاه
تقی زاده از کمبود چهار میلیارد تومانی برای تجیز آزمایشگاهی دانشگاه خبر داد و افزود: بیش از چندین بار، به سازمان مرکزی جهت تجهیز آزمایشگاهی سر زدهام و این مشکلات را عنوان کردهام؛ اما در حال حاضر دانشگاه با کمبود چهار میلیارد تومانی در این خصوص روبه رو است.
رئيس دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی در ادامه به ساختمان جدید در حال ساخت در خیابان تربیت مشهد اشاره کرد و گفت: این ساختمان دو طبقه را صرفا جهت استفاده آزمایشگاهی ایجاد کردهایم که امیدواریم سریعا این مشکلات مرتفع و دانشگاه بتواند این ساختمان را در اختیار دانشجویانش قرار دهد.
وی به مشکلات نبود اساتید مجرب در دانشگاه اشاره کرد و افزود: در ارتباط با اساتيد هم بايد گفته شود ما 1200 نفر استاد حق التدريس و 70 استاد از اعضای هيات علمي داریم که تاکید داشته و داریم استادهای حق التدریس قبل از جذب، جهت شناخت توانایی تدریسیشان به خوبی مورد مصاحبه قرار دهند.
تقی زاده در پاسخ به دانشجویان تصریح کرد: متاسفانه بودجه ما بسیار محدود است و مشکلات بیان شده از سوی دانشجویان کامل منطقی است که امیدوارم و تاکید میکنم باید تک تک مشکلات عنوان شده مورد بررسی قرار گیرد و برای حل آن اقدام شود.
وی به عمده مشکلات عنوان شده از سوی دانشجویان که مربوط یه اساتید دانشگاه بود اشاره کرد و گفت: این مطالب در خصوص عدم پاسخگویی استاد و یا برخورد نامناسب مسئولان و غیره سریعا مورد بررسی قرار میگیرد و این مشکلات در دانشگاه نباید تکرار شود.
رئیس دانشگاه پیام نور استان خراسان رضوی ادامه داد: درمورد شهریه ثابت در دانشگاه آزاد همانطور که از اسمش پیداست ثابت است و دانشجو تا پایان تحصیل و دوره دانشجویی همان مقدار ابتدایی ورود به دانشگاه را پرداخت میکند؛ اما در دانشگاه پیام نور اینطور نیست؛ بلکه 15 درصد به این شهریه سالیانه اضافه میشود و آنچه که در سامانه ابلاغ میشود را دانشجویان باید پرداخت کنند و ما در آن دخل و تصرفی نداریم.
کلاسهایی که تشکیل نمیشوند را مورد پیگیری قرار میدهیم
خدابخشيان، معاون آموزشي مركز مشهد در ادامه به برگزار نشدن کلاسها اشاره کرد و در خصوص این مشکل عنوان شده از سوی دانشجویان گفت: معمولا گزارش در مورد كلاسهايي كه تشكيل نميشود، دريافت شده که این موارد به دقت پيگيري خواهد شد.