سعید رهسپار در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در رشت، گفت: پس از برگزاری دو همايش بینالمللی توسط موزه میراث روستایی گیلان، دانشگاه تهران پژوهشکده تحقيقات کاربردی فرهنگ ايراني، سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستی و گردشگری و دانشگاه گيلان با همکاری دانشگاههای سوربن (EPHE) و INALCOدر نظر دارند سومین همايش بینالمللی تحت عنوان «ميراث طبيعی ـ فرهنگی و توسعه پايدار در مناطق روستايی» را در بهار 1394 در محل موزه میراث روستایی و دانشگاه گیلان برگزار کنند.
وی افزود: موزه ميراث روستايی گيلان با هدف شناسايی و معرفی میراث مادی و معنوی روستایی و از جمله معماری بومی کمنظير اين منطقه در سال 1369 ايجاد شده است.
مسئول روابط عمومی دانشگاه گیلان مهمترین اقدامات این موزه را واچینی خانههای مناطق ساحلي، جلگهای، کوهپایهای و کوهستانی گیلان و دوبارهچینی آنها در سايتی به مساحت 260 هکتار در پارک جنگلی سراوان عنوان کرد.
رهسپار گفت: برگزاری همايشهای بينالمللی برای ترويج گردشگری فرهنگی و توسعه پايدار از دیگر اقدامات مهم موزه ميباشد.
وی خاطرنشان کرد: در همین راستا سومین همایش بينالمللی در خردادماه سال 1394 با تعريف اقتصادي، اجتماعي، فرهنگی و حقوقی توسعه پايدار، مديريت توسعه پايدار، توسعه پايدار در مناطق روستايي، ميراث طبيعی ـ فرهنگی و توسعه پايدار، معماری بومی و توسعه پايدار، محيط زيست و توسعه پايدار، نقش مهارتهای کاربردی و دانش بومی در توسعه پايدار، چالشهای توسعه پايدار در سطح منطقهای، ملي و جهانی برگزار خواهد شد.