کد خبر:۳۸۱۳۸۴
رییس هیأت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی:

نقش دولت در جذب سرمایه بخش خصوصی در عرصه پژوهش کمرنگ است

رییس هیأت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی با بیان این‌که توقع ما از دولت ایجاد تسهیلات برای ترغیب خیرین برای سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش و فناوری است، گفت: دولت در برنامه‌ها، آیین‌نامه و بودجه خود، بندهایی در مسیر حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهد؛ نقش دولت در جذب سرمایه بخش خصوصی در عرصه پژوهش کمرنگ است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جواد بهار آرا، رییس هیأت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی امروز در نشست خبری در دفتر پارک علم و فناوری در مشهد برگزار شد، گفت:صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی در سال 1386 و با مجوزی که از هیأت وزیران صادر شد فعالیت خود را به‌عنوان سومین صندوق پژوهش کشور آغاز کرد.

 

وی با اشاره به این‌که این صندوق طبق ماده 45 قانون چهارم توسعه تأسیس شد، ادامه داد: از اهداف این صندوق می‌توان به مشارکت و سرمایه‌گذاری در طرح‌های فناورانه و حمایت از طرح‌هایی که دارای ریسک بالایی است، اشاره کرد.

 

بهار آرا اضافه کرد: از دیگر اهداف این است که این صندوق بتواند برخی از خلأهایی که در سیستم مالی و بانکی در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد را بپوشاند، در واقع، این صندوق‌ها آمده‌اند تا فاصله بین تسهیلات و شرکت‌ها را پر کنند، بتوانند از بروکراسی اداری پرهیز کرده و در زمینه‌های مالی، مشاوره‌ای و فنی از شرکت‌ها حمایت کنند.

 

وی اظهار کرد: اساس تأسیس این صندوق‌ها بر خصوصی و غیردولتی بودن آن تأکید دارد، در اساس‌نامه آن ذکرشده که حداکثر 49 درصد سهام این صندوق می‌تواند دولتی باشد و حداقل سهام بخش خصوصی نیز باید 51 درصد باشد، این یعنی اتکای آن باید بر بخش خصوصی باشد.

 

رییس هیأت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی  به اعضای تشکیل‌دهنده این صندوق اشاره کرد و گفت: در سال 86، پارک علم و فناوری به همراه دانشگاه آزاد، دانشگاه فردوسی و بخش خصوصی این صندوق را پایه‌گذاری کردند و طی بیش از شش سال فعالیت، مورد استقبال بخش خصوصی و دولتی قرارگرفته است.

 

وی به خدمات ارائه‌شده این صندوق در مدت فعالیت خود اشاره کرد و بیان داشت: در بخش تسهیلات مستقیم بیش از 850 مورد در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری قرار داده‌شده همچنین تاکنون 240 فقره تسهیلات عاملیتی و صدور بیش از 185 صدور ضمانت‌نامه برای دانشجویان و شرکت‌های دانش‌بنیان ازجمله تسهیلات این صندوق به شمار می‌رود.

 

بهار آرا بابیان این‌که صندوق پژوهش و فناوری خراسان رضوی تاکنون در 9 طرح فناورانه سرمایه‌گذاری کرده است، اظهار کرد: تلاش شد به‌ نوعی حضور خوبی در سطح کشور و استان داشته باشیم؛ این صندوق، کارگزاری صندوق نوآوری و شکوفایی کشور در استان است که در موضوع تجاری‌سازی‌ها وارد شده است.

 

وی به لزوم جلب سرمایه‌های خیرین در عرصه پژوهش و فن‌آوری اشاره کرد و گفت: هرکجا خیرین در کشور پا گذاشتند مشکلات ما حل شد، رسانه‌ها باید کمک کنند و از افراد سرمایه‌داری که علاقه‌مند هستند تا سرمایه‌های خود را در راستای شرکت‌های دانش‌بنیان صرف کنند آنان را با این عرصه آشنا کرده تا وجوه خود را در اختیار پژوهشگران و فن‌آوران قرار دهند.

 

رییس هیأت مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان خراسان رضوی بابیان این‌که توقع ما از دولت ایجاد تسهیلات برای ترغیب خیرین برای سرمایه‌گذاری در بخش پژوهش و فناوری است، خاطرنشان کرد: نقش دولت مقداری ضعیف اعمال می‌شود، دولت در برنامه‌ها، آیین‌نامه و بودجه  خود، بندهایی در مسیر حمایت از این شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهد؛ اما این نقش را کمرنگ می‌بینیم، توقع است دولت که باید حامی اول این حرکت باشد، حضور پررنگ‌تر داشته باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار