به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، واشقانی فراهانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد با حضور در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در جلسهای مشترک با مدیران این شهرک علمی و تحقیقاتی درباره فعالیتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری به گفتگو پرداخت و جریان اقدامات و دستاوردهای این شهرک قرار گرفت.
وی افزود: اقدامات دانشگاه آزاد در توسعه مراکز رشد و پارکهای فناوری در گام نخست در راستای فرهنگ سازی در این حوزه است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد با اشاره به لزوم حرکت در جهت اقتصاد دانش بنیان گفت: متاسفانه دانشگاه آزاد تا کنون در موضوع توسعه مراکز رشد و پارکهای فناوری از نظر زمانی عقب مانده است و قصد رساندن خود با سهیم شدن از ریسک مشارکت را پذیرفته است، که باز هم تأکید میکنم همه این اقدامات و پذیرش این ریسک برای فرهنگ سازی است. اگرچه سیاست توسعه مراکز رشد و پارکهای فناوری را با حساسیت خاص و اعمال نظارتهای دقیق علمی و محتوایی، پیش خواهیم برد.
فراهانی افزود: دانشگاه آزاد بخشی از نظام است و برای گذر از آموزش محوری و نزدیک شدن به کارآفرینی به تجربیات و توفیقات به دست آمده توسط شهرکهای موفقی مانند شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، نیازمند است.
در این جلسه امیدی، معاون شهرک علمی و تحقیقاتی با ارائه گزارشی از فعالیتهای این مجموعه به تشریح فرآیند نحوه حمایت از ایدههای علمی در مراحل سه گانه رشد مقدماتی، رشد و تولدی محصول در پارک پرداخت.
در ادامه داود ثمری، مدیر کل ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد با اشاره به پیشرفتهای این شهرک طی سالیان اخیر گفت: ما امروز اینجا هستیم تا از تجربیات مدیران این مجموعه در دانشگاه آزاد اسلامی بهره ببریم و از آنجایی که رویکرد دانشگاه آزاد اسلامی در دوره مدیریت جدید توجه به توسعه فناوری است، ما هم سعی کردهایم مسیر تجاری سازی علم را در پیش گیریم و پیشنهاد میکنم میان دانشگاه آزاد اسلامی و این شهرک تحقیقاتی تفاهم نامه ای برای همکاریهای بیشتر به امضاء برسانیم.
وی بیان داشت: در حال حاضر ۵۳ مرکز رشد در دانشگاه آزاد وجود دارد و رویکرد دانشگاه به سمتی است که بستر تولید ثروت از علم و دانش را در نگاه اقتصاد مقاومتی توسعه دهد و ما در این ۵۳ مرکز رشد ۴۲۰ واحد فناور مستقر داریم و به دنبال این موضوع هستیم که آماری از درآمدهای حاصله داشته باشیم.
سپس کشمیری، مدیر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به پر بار بودن این گونه جلسات گفت: قطعا این مسیری که ما طی کردیم مسیر قابل نقد و قابل اصلاحی است که دانشگاه آزاد اسلامی میتواند این موضوعات را مورد استفاده قرار دهد. به طور مثال دانشگاه آزاد اسلامی خود منبع نیروی انسانی مورد نیاز خویش را تأمین میکند و این یک امتیاز به حساب میآید.
وی در ادامه گفت: این اقدامی که در این شهرک انجام دادیم روزی با یک ایده کوچک در اصفهان شروع شد و البته در فضایی به این پیشرفت رسیدیم که تولید ثروت از دانش و علم قابل دفاع نبود.
مدیر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با مثبت ارزیابی کردن جهت گیری دانشگاه آزاد اسلامی به سمت اقتصاد دانش بنیان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از سرمایه های کشور است که به درستی این راه را در پیش گرفته است؛ اما تفاوت جدی بین دو حوزه آموزش و دانش بنیان دارد که باید به دقت بررسی شود.
کشمیری در پایان گفت: توصیه ای که من به مدیران و زحمت کشان دانشگاه آزاد اسلامی دارم این است که برای محتوا اهمیت ویژه ای قائل شوند زیرا محتوا است که باعث پیروزی و شکست در این حوزه میشود اما نقطه مشترکی که می توان برای دانشگاه دید این است که اگر دانشجویی برای تبدیل علم به ثروت خود به خارج برود یک امتیاز منفی محسوب میشود اما اگر در داخل کشور علم و دانش خود را تبدیل به صنعت کند یک امتیاز ویژه برای دانشگاه محسوب میشود.