آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۵۰۵۵
منتظر در دانشگاه فردوسی مشهد خبر داد:

ایجاد نظام وظیفه تخصصی از سال ۹۴/ طراحی بسته ای برای دانشگاه برای شناسایی نخبگان و ارائه تسهیلات به آنان

معاون نظارت و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۹۴ نظام وظیفه تخصصی را برای دانش آموختگان در نظر گرفته‌ایم، گفت: دانشگاه‌های برتر کشور می‌توانند دانشجویان برتر خود در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را به بنیاد ملی نخبگان معرفی کنند که این دانشجویان به نظام وظیفه معرفی می‌شوند.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، منتظر امروز در جمع اساتید و معاونین دانشگاه فردوسی مشهد در سالن شورای سازمان مرکزی این دانشگاه گفت: دانشگاه فردوسی جزو دانشگاه‌های مستعد کشور محسوب می‌شود که ما باید از همه دانشگاه‌های مادر دفاع کنیم.

 

وی با بیان اینکه مجموعه بزرگ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجموعه‌ای است که شامل بخش‌های مختلفی نظیر بنیاد ملی نخبگان، صندوق حمایت از پژوهشگران، پارک علم و فناوری می‌شود، افزود: طبق مصوبه تصویب شده صندوق حمایت از پژوهشگران به بنیاد توسعه علم ایران تغییر نام خواهد داد.

 

معاون نظارت و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان، هدف اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را رفتن به سمت اقتصاد دانش بنیان دانست و خاطرنشان کرد: باید در جامعه دانشگاه‌های مختلف با همکاری یکدیگر اقتصاد دانش بنیان را مبتنی بر نظام علمی، تبدیل ثروت را مد نظر قرار داده و فرهنگ این رویه را در کشور ایجاد کنند.

 

منتظر ادامه داد: کار بنیاد ملی نخبگان ورود یافتن به حوزه آموزش، پژوهش و فناوری نیست زیرا به عنوان مثال آموزش وظیفه چهار دستگاه آموزش و پرورش، وزارت علوم، بهداشت و کار و رفاه اجتماعی است؛ بنابراین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به هیچ وجه وارد این مسائل نمی‌شود؛ اما زمانی که یکی از دستگاه‌ها در حوزه‌ای نتوانست مشکلاتش را رفع کند از آن حمایت می‌کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه جامعه ما از علم و فناوری که باید داشته باشد بسیار دور است، گفت: متاسفانه مشکل ما این است که جامعه نمی‌داند که این مشکلات توسط دانشگاه و پژوهش حل نمی شود.

 

تحصیل 200 دانشجو در سال ۵۷؛ تحصیل ۴.۵میلیون دانشجو در حال حاضر

 

معاون نظارت و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در سال ۵۷ دانشجویان دانشگاه‌های کشور کمتر از ۲۰۰ نفر بودند این جمعیت در حال حاضر به ۴.۵ میلیون دانشجو و بیش از ۳۰۰۰ مجموعه دانشگاهی رسیده که این مسئله بیانگر این است که تنها در حوزه کمی توانسته‌ایم دانشگاه را توسعه دهیم و در حوزه کیفیت با ایده آل فاصله داریم.

 

متاسفانه فرهنگ کشور مبتنی بر اقتصاد است

 

منتظر ضمن اشاره به اینکه علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری، گفتمان علم و فناوری، گفتمان غالب جمهوری اسلامی ایران نیست، تصریح کرد: متاسفانه فرهنگ کشور مبتنی بر اقتصاد است که این اقتصاد دارای دو مشکل رانتی و نفتی بودن است، که این مسئله خود مشکلات بسیاری را باعث می‌شود.

 

وی ادامه داد: کشور را باید برای وضعیتی آماده کنیم که اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری و گفتمان علمی به وجود آید که این امر بر عهده دانشگاه‌ها و بنیاد ملی نخبگان است.

 

وجود ۸۰۰ تا یک میلیون مستعد در ایران

 

معاون نظارت و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان گفت: در هر جامعه‌ای بین یک تا ۱.۲ درصد افراد مستعد و اثرگذار در هر حوزه‌ای وجود دارد و در کشور ما نیز این رقم بین ۸۰۰ تا یک میلیون نفر است که هدف معاونت علم و فناوری شناسایی و هدایت هدفمند این جامعه مستعد و برگزیده از مقطع ابتدایی تا مقاطع بالاتر تحصیلی است.

 

منتظر با اشاره به این مطلب که به جز ورزش، هنر و ادبیات به برنامه ریزی جدی جهت شناسایی نخبگان نیاز داریم، بیان داشت: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری فرمودند«کشور باید در دست نخبگان قرار گیرد»، سند راهبردی کشور در امور نخبگان را تصویب کردیم که در این سند تعریف علمی نخبه مبتنی بر چهار شرط استعداد ذاتی، تبدیل استعداد به مهارت و تخصص، تاثیرگذاری بی‌بدیل در حوزه فعالیتی خود و فعالیت در بافت نظام حاکم می‌باشد مانند شهید حسن باقری در عرصه دفاع مقدس و استاد فرشچیان در عرصه هنر.

 

وی افزود: در این سند راهبردی مسیر نخبگی مشخص شده و افرادی که در این مسیر قرار می‌گیرند افرادی مستعد هستند که وظیفه ما حمایت و هدایت این افراد است.

 

معاون نظارت و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه نخبه بودن تنها به فرد ابلاغ نمی‌شود؛ بلکه یک گروه نیز می‌تواند اثر گذار باشد، گفت: باید این فرهنگ در کشور ما جا بیفتند که چنانچه فردی در دانشگاه نخبه است از نظر علمی در جایگاه ویژه‌ای قرار گیرد. همچنین نخبگان باید نسبت به سایر افراد جامعه متواضع تر باشند.

 

منتظر تاکید کرد: هدایت بنیاد یک هدایت هدفمند است؛ بنابراین بنیاد نخبگان یک بنیاد رفاهی نیست و این برخلاف آن چیزی است که برخی افراد تصور می‌کنند.

 

وی ضمن بیان اینکه این کج فهمی‌ها از وظیفه بنیاد مشکلات کشور را برطرف نمی‌کند، گفت: نگاه ما، نگاه به آینده است یعنی چنانچه قرار است کاری انجام شود باید ۳۰ سال آینده مد نظر قرار گیرد.

 

معاون نظارت و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: در حوزه منابع انسانی باید نگاه نسلی داشته باشیم؛ بنابر این برنامه ریزی، افق 1424 است به همین دلیل بر روی مقطع دبستانی فعالیت می‌کنیم.

 

منابع زیرزمینی کشور محدود است/ از منابع روی زمین باید بهره برد

 

منتظر با بیان اینکه چنانچه کشور می‌خواهد پیشرفت کند راهی جز توجه به علم و فناوری ندارد، خاطرنشان کرد: منایع زیر زمینی کشور بسیار محدود هستند همچنین در رابطه با منابع ریز زمین با مشکلات داخلی و بین المللی بسیاری مواجه هستیم؛ بنابراین باید به سمت بهره‌گیری از منابع رو زمینی حرکت کنیم.

 

معاون نظارت و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان گفت: برای دانشگاه‌های کشور بسته ای طراحی شده که در این بسته سه عنصر دانشجو، دانش آموخته و استاد و یک نهاد دانشگاه مد نظر قرار گرفته شده است.

 

وی در خصوص این بسته بیان داشت: در سال تحصیلی جدید اختیار انتخاب افراد را به خود دانشگاه می‌دهیم به گونه‌ای که دانشگاه‌ها می‌توانند دانشجویان برتر خود را شناسایی و به آنان تسهیلاتی جهت عضویت در یک انجمن بین المللی، اشتراک در یک نشریه، فعالیت در یک آزمایشگاه داده شود.

 

منتظر با اشاره به اینکه به دانشجویان دکتری که دستیار پژوهش، دستیار فناوری و غیره ماهیانه ۹۰۰ هزار تومان داده می‌شود، گفت: بنیاد ملی نخبگان برای دانشجویان متاهلی که فرصت مطالعاتی اخذ می‌کنند ماهیانه ۱۴۰۰ دلار و دانشجویان مجرد ۱۰۰۰ دلار پرداخت می‌کند.

 

ایجاد نظام وظیفه تخصصی از سال ۹۴

 

معاون نظارت و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه از ابتدای سال ۹۴ نظام وظیفه تخصصی را برای دانش آموختگکان در نظر گرفته‌ایم، بیان داشت: دانشگاه‌های برتر کشور می‌توانند دانشجویان برتر خود در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را معرفی کنند همچنین دانشجویان برتر سایر دانشگاه‌ها نیز به توسط بنیاد نخبگان شناسایی و به نظام وظیفه معرفی می‌شوند.

 

وی ادامه داد: چنانچه دانش آموخته برتر دکتری بخواهد وارد دانشگاه شود یک بسته توانمند ساز به وی داده می‌شود به طوری که این فرد می‌تواند ۲۰ میلیون تومان تسهیلات پژوهشی را همراه خود وارد دانشگاه کند همچنین ۲۰ میلیون تومان دیگر نیز به عنوان تشهیلات پژوهشی به گروهش داده می‌شود و تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان وام جهت ایجاد شرکت دانش بنیان به وی پرداخت خواهد شد.

 

منتظر افزود: چنانچه وی وارد دانشگاه نشود و اشتغال غیر دولتی را برگزیند بنیاد ملی نخبگان تا سه سال بخش مهمی از سهم بیمه و حقوق وی را پرداخت می‌کند و چنانچه این فرد در استان خودش به اشتغال برسد حمایت بنیاد بیشتر خواهد شد به طوری که سال اول ۹۰ درصد، سال دوم ۷۰ درصد و سال سوم ۶۰ درصد حقوق و بیمه‌اش را پرداخت می‌کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه قشر مغفول در دانشگاه‌ها اعضای هیات علمی هستند، گفت: این گونه نیست که یک استاد هم فن آور هم آموزش‌گر و هم پژوهشگر باشد این امر شدنی نیست، هرچند مخالف این مسئله نیستیم؛ اما نباید نگاه ما به گونه ای باشد که تمام اساتید به طور حتم مقاله بنویسند.

 

معاون نظارت و برنامه‌ریزی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه امروز اساتید به چهار ساعت آموزشی، پژوهشی، خدمت و فناوری تقسیم می‌کنیم، تصریح کرد: امید است که بتوانیم با این برنامه ریزی‌ها سه قشر دانشجو، دانش آموخته و اساتید مشمول این تسهیلات هدفمند شوند.

 

منتظر در پایان گفت: به دانشگاه‌ها گفته‌ایم که پنج درصد از محل فروش محصولات و خدمات فناوری خود را بنیاد به عنوان پاداش به دانشگاه می‎‌دهد تا زیر ساخت دانشگاه فراهم شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار