تشکیل شورای علمی برای ارزیابی فعالیتهالی نخبگان در بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی
به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جواد سرلگزایی ظهر امروز در نشست خبری در مشهد با اشاره به رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان گفت: این بنیاد از این به بعد پول بیحساب، هزینه نخواهد کرد و طبق رویکردهای جدید، هزینهها براساس برنامه خواهد بود.
وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان پس از سالها تاخیر، ۱۷ خرداد سال جاری در استان افتتاح شد، گفت: این بنیاد با محوریت سیاست گذاری و عدم حضور در کارهای اجرایی برنامههایش را پیگیری خواهد کرد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی همچنین از تشکیل شورای علمی بنیاد ملی نخبگان استان خبر داد و بیان داشت: تمام فعالیتها و عملیات نخبگان زیر نظر این شورا که اعضای آن از بین اساتید و استعدادها و نخبگان استان هستند انجام خواهد شد.
سرلگزایی افزود: در این شورا پنج کارگروه تعریف خواهد شد که کارگروهها طبق اسناد بنیاد فعالیت میکنند.
وی همچنین از تشکیل بانک اطلاعاتی سرآمدان، خبرگان، نخبگان استان خبر داد و گفت: این بانک اطلاعاتی به زودی در استان ایجاد خواهد شد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی همچنین از برنامههای این بنیاد برای الگوسازی و معرفی نخبگان به جامعه خبر داد و افزود: معرفی و الگوسازی نخبگان میتواند باعث ایجاد انگیزه در بین سایر اقشار جامعه به ویژه جوانان شود.
سرلگزایی در ادامه با بیان اینکه ما باید بین نخبه و استعدادهای برتر تفاوت قائل شویم، گفت: گاهی به اشتباه کسانی که نخبه نیستند خود را نخبه میپندارند و این در حالی است که به استناد ماده ۴ اساسنامه بنیاد، نخبه به فردی گفته میشود که وی برجسته و کارآمد باشد و اثرگذاری وی در تولید، گسترش علم، هنر، فن آوری، فرهنگ سازی و مدیریت کشور محفوظ باشد؛ هوش، خلاقیت و نبوغ فکری وی در راستای تولید و گسترش دانش و نوآوری، موجب سرعت بخشیدن به رشد و توسعه علمی و اعتلای جامعه انسانی کشور شود.
وی در ادامه به تعریف فرد بااستعداد پرداخت و گفت: بر اساس این تعریف، استعداد برتر به فردی گفته میشود که به صورت بالقوه نخبه بوده؛ اما هنوز زمینههای لازم برای شناسایی کامل و یا بروز رساندن استعدادهایش فراهم نشده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی از وجود ۱۰۳۴ استعداد برتر و نخبه در خراسان رضوی خبر داد و تصریح کرد: برخی از این افراد در استان ساکن و برخی دیگر نیز در دیگر نقاط کشور سکونت دارند.
وی در ادامه به جایزه تحصیلی استعدادهای برتر دانشگاهها اشاره و خاطرنشان کرد: در بین دانشجویان دکترا ۲۵ نفر از خراسان رضوی، در مقطع کارشناسی ارشد نیز ۱۷ نفر و در مقطع کارشناسی ۱۲ نفر مورد تایید جهت دریافت این جایزه قرار گرفتهاند.
سرگلزایی ضمن بیان اینکه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۳۷ نفر در دوره دکترای حرفهای و هشت نفر در دوره دکترای تخصصی حائز دریافت این جایزه شده و به عنوان استعداد برتر شناخته شدهاند، بیان داشت: حدود ۱۲۰ مخترع در سه سطح در خراسان رضوی وجود دارند. ما در کشور میلیونها اختراع داریم؛ اما باید ببینیم کدام یک قابلیت تجاری سازی داشته و منجر به پیشرفت جامعه میشوند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان رضوی از ایجاد فن بازار تخصصی در خراسان رضوی خبر داد و گفت: تلاش میکنیم در صورت محیا شدن شرایط تا انتهای سال جاری، این فن بازار را ایجاد کنیم.
وی در ادامه با اشاره تشکیل شورای دانشگاهی در خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان موازی کاری با شورای دانشگاهی نبوده؛ بلکه این همکاریها به صورت همافزایی خواهند بود.
سرگلزایی در پایان به نحوه شناسایی نخبگان اشاره و تصریح کرد: افرادی که تصور میکنند دارای شرایط پذیرش در بنیاد ملی نخبگان هستند میتوانند از طریق سامانه «ثریا» در بنیاد ملی ثبت نام کنند.