آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۷۶۷۶
از گوشه کنار نشریات دانشجویی؛

گردش به راست . . .

از جمله علائمی که نشان‌دهنده‌ی ضعف سیستم آموزش عالی در کشور ماست، تغییر رشته دانشجویان در مقاطع بالای تحصیلات عالی است. این تغییر رویه که اغلب نیز در دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی برای تحصیل در رشته‌های علوم انسانی دیده می‌شود، می‌تواند به خوبی بیانگر فضای حاکم بر نگرش عموم جامعه به تحصیلات عالی باشد.

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از نشریه ارتباط، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد: از جمله علائمی که نشان‌دهنده‌ی ضعف سیستم آموزش عالی در کشور ماست، تغییر رشته دانشجویان در مقاطع بالای تحصیلات عالی است. این تغییر رویه که اغلب نیز در دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی برای تحصیل در رشته‌های علوم انسانی دیده می‌شود، می‌تواند به خوبی بیانگر فضای حاکم بر نگرش عموم جامعه به تحصیلات عالی باشد. مشکلات متعدد فضای اقتصاد، تولید و کسب و کار انگیزه دانشجویان برای پیشرفت و درآمدزایی در حوزه تخصصی تحصیل‌شان را کاهش می‌دهد که این موضوع علی رغم وجود مراکز متعدد آموزشی سبب تخصصی انجام نشدن فعالیت‌ها و در نتیجه عدم پیشروی و توسعه در صنعت شده است این پدیده همچنین کاهش روند تولید علم در دانشگاه‌ها را به دنبال دارد و مانعی برای شتاب‌گیری دانش بومی مورد نیاز کشور محسوب می‌شود.

 

اما این پدیده از بعد دیگری می‌تواند مفید نیز باشد. اگر چه دانشجویی با تغییر رشته در مراحل بالایی تحصیلات عالی فرصتی از خودش و جامعه را تلف کرده است اما وجود یک نیروی جوان و متخصص که با شور و اشتیاق در انتخاب جدیدش به شکوفایی می‌رسد و باعث رشد در آن حوزه می‌شود برای جامعه بهتر از یک نیروی بی‌انگیزه و منفعل است. با توجه به اینکه توزیع و پرورش نیروی انسانی در دانشگاه‌ها مطابق نیازهای جامعه صورت نمی‌گیرد و تلاشی ثمر بخش برای هدایت نوجوانان به تحصیل در رشته‌هایی مناسب علایق آن‌ها دیده نمی‌شود و همچنین با توجه به حضور نگرش‌های غلط به برخی از علوم و رشته‌ها در جامعه، استمرار این پدیده اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد. اما نباید فراموش کرد که اصلاح جامعه با اصلاح خود صورت می‌گیرد. 

 

شما می‌توانید جهت بازدید و دریافت نشریات دانشجویی به سایت پاتوق آزاداندیشی نشریات دانشجویی مراجعه کنید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار