به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، واحد خواهران ۱۳ بسیج دانشجویی دانشگاههای اصفهان در نامه ای به سحر احمد پور، بازیگر فیلم «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» که در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد، به دلیل حضور با حجاب برتر در محل این جشنواره تقدیر کردند.
متن این نامه به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
هنرى ستـوده و ارجمنـد و قابل دفاع است که از عنصر « تعهد» و جـوهر « پیام» و بعد « سازندگـى و تربیت» بـرخـوردار باشـد، هنـرى که ارزشهاى مقـدس را تـرسیـم کنـد، به انسانها ایـده و امیـد و اعتماد بـدهـد، و از فساد و هـرزگـى و بـدآمـوزى و تحـریک غرایز حیـوانى و شهوانـى دور و منزه باشـد. امام خمینی (ره)
خواهر بزرگوار؛ سرکار خانم سحر احمدپور
با سلام و عرض خداقوت؛
سینما دارای ظرفیت بالایی برای نشان دادن حقایق عالم امکان و انتقال آن به مخاطب است، یکی از حقایق دین این است که مجموعه معارف را در خود جای داده است و سینما میتواند در نشان دادن این حقایق به جامعه کمک کند. ما قبول نداریم که میگویند سینما به درد سرگرمی و امور غیرمعنوی میخورد و اگر زمانی هم در خدمت دین قرار میگیرد، از سر اجبار است بلکه معتقدیم سینما بیش از هر چیز با دین تناسب دارد.
شاید بیان این مطلب که سینما و دین یا حقیقت بیش از هر چیز با هم تناسب دارد؛ از نظر بسیاری از افراد مبالغهآمیز باشد اما نگاهی کوتاه به سینما نشان میدهد که این هنر مکانی برای نمایش کنش و واکنشها بوده و دین نیز از طریق رفتار به خوبی در جامعه انتقال داده میشود و همین مسئله تناسب دین و سینما را نشان می دهد.
اگر « اسلام» و انقلاب اسلامی، ترکیبی تئوریک از « عقلانیت» و « معنویت» و « عدالت» است، پس سینمای انقلاب اسلامی نیز ترکیبی از این سه است؛ سینمای « عدالت» ، « معنویت» و « عقلانیت».نمیتوان « هنر» را آن جهانی و معنوی و مثلاً تکنیک سینما را « اینجهانی» خواند و نتیجه گرفت که ارتباطی برقرار نیست! تصور انقلاب اسلامی از مسئله هنر و سینما، چنین نیست.
ما مرزی مکانیکی میان« اینجهانی» و « آنجهانی» قائل نیستیم. از منظر اسلام، هر چه «اینجهانی» است، « آنجهانی» نیز هست و بعد ملکوتی و معنوی و توحیدی دارد و هر چه « آنجهانی» است باید و میتواند « اینجهانی» شود.
همانطور که جمال و زیبایـى، تنها جمال صـورى و ظاهـرى و حسـى نیست و جمالِ برترى به نام جمال معنوى داریـم، هنر نیز، غیر از شـاخهها و مقـولههاى محسـوس و مادى و قالبهاى عینـى، نـوع بـرتـر هـم دارد که به همان زیباییهاى روح و زیباییهاى عمل و رفتار باز مىگردد.
هنرمند ارزشمند، سرکار خانم احمدپور
زیبایی حضور و نجابتِ آرامش بخشِ جنابعالی در جشنواره فیلم فجر ۹۳ ما را بر آن داشت، که به حکم سپاس، به نگارش این نامه بپردازیم، همچنان که صلابت و زیبایی این حضور شما ما را یادآور این سخن رهبر عزیزمان کرد: «مردم ما چادر را انتخاب کردهاند. البته ما هیچ وقت نگفتیم که حتماً چادر باشد، و غیرچادر نباشد. گفتیم که چادر بهتر از حجابهاى دیگر است. ولى زنان ما مىخواهند حجاب خودشان را حفظ کنند. چادر را هم دوست دارند. چادر، لباس ملى ماست. چادر، پیش از آنکه یک حجاب اسلامى باشد، یک حجاب ایرانى است. مال مردم ما و لباس ملى ماست.»
خواهر گرامی
همه انتقادات شدیدی که امام امت (ره) متـوجه رادیو و تلـویزیون و فیلمها و سینمـاها و تئاتـرهـاى پیـش از انقلاب داشتند، به لحـاظ محتـواى فاسـد و غرض آلـوده و آثار زیانبـار اخلاقـى و اجتماعى آنان بـود. امـام (ره)مـىکـوشیـد تـا ایـن هنـرها از « ابتذال» به « تعهد» و از « غفلت آفرینـى» به « بیـدارگرى» تحـول یابـد و مکرر در مصاحبه هاى پیـش از انقلاب، وقتـى دیـدگاه ایشان را درباره سینما و هنر و ... مـ پـرسیدنـد، تأکیـد داشتند که ما با هنـر و سینما مخالف نیستیم، بلکه با فساد مخالفیم، ایـن دقیقا تـرسیـم کننـده خط تعهد در هنـرى است که امام راحل از آن دم مـى زدند. الحمدلله پس از پیروزی انقلاب محتوا و فضای سینمای کشور و به طور کلی عرصه ی هنر کشور متحول گردید؛ اما همانطور که مستحضرید هنوز این عرصه نیازمند اصلاح میباشد. رهبر معظم انقلابمان شرط اصلی ورود تأثیرگذار افراد متدین و انقلابی به عرصه سینما و تأثیر نپذیرفتن از فضای آن را مصونیت سازی برشمردند و تأکید کردند: «تنها راه مصون سازی نیز ارتباط مستمر با خدا، بجا آوردن نوافل و تضرع به درگاه الهی است، همانگونه که عمار اینگونه خود را مصون و تزلزل ناپذیر کرده بود.»
معمار کبیر انقلاب نیز در آخـریـن سال عمـر پـربـرکت خـویـش در مورد مسئولیت خطیر هنرمندان فرمودند: «هنرمندان ما تنها زمانى مى تـوانند بى دغدغه کـوله بار مسـئولیت و امانتشان را زمیـن بگذارند که مطمئن باشند مردمشان بـدون اتکا به غیـر، تنها و تنها در چـارچـوب مکتبشـان به حیـات جـاویـدان رسیـده اند و هنرمنـدان ما در جبهههاى دفاع مقـدسمان ایـن گـونه بـودنـد، تـا به ملا اعلا شتـافتنـد و بـراى خــدا و عزت و سعادت مردمشان جنگیدنـد و در راه پیروزى اسلام عزیز، تمام مـدعیان هنر بى درد را رسـوا نمودند. خدایشان در جـوار رحمت خـویـش محشورشان گرداند.»
بنابراین ما دانشجویان بسیجی دانشگاههای اصفهان برای عمل به تکلیف و سپاس از مسئولیت پذیری دلنشین زینب وار و عمارگونهتان آرزوی موفقیت و عنایات خاصه یگانه الگوی بانوان جهان حضرت زهرا سلام الله علیها را برای خواهر گرامیمان داریم.
اللهم وفقنا لما تحب و ترضی
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه اصفهان
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه هنر اصفهان
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه کاشان
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد خوراسگان
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نجف آباد
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شهرضا
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور مرکزی اصفهان
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه غیرانتفاعی سپهر اصفهان
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه غیرانتفاعی امین فولاد شهر
واحد خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه شیخ بهایی