به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، سیدضیا هاشمی دیشب در کنگره بزرگداشت ۷۴ شهید دانشجوی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تا کنون ۲۲ کنگره در سراسر کشور برگزار شد که کنگره ملی ۱۶ اسفندماه با حضور رئیس جمهور در تهران برگزار می شود.
وی کنگره شهدای دانشجو را نشانه ای از فرهنگ شهادت در کانون علم و دانشگاه دانست و با اشاره به شهدای دانشجوی کهگیلویه و بویراحمد افزود: با مقایسه شهدای دانشجوی این استان به نسبت جمعیت با استان های دیگر، متوجه می شویم که قشر نخبه و دانشگاهی این استان نیز پیشتاز و پیش قدم بودند.
رئیس ستاد ملی کنگره شهدای دانشجویی کشور شهادت را یک حرکت آگاهانه عنوان کرد و گفت: شهادت شهید یک حرکت هیجانی نیست؛ بلکه حرکت و انتخابی آگاهانه است و شهادت نخبگان و دانشجویان ما نشان داد که حضور در جبهه و رسیدن به شهادت نه برای فرصت بود و ناشی از بروز هیجانات.
هاشمی شهادت را نوعی زیست آگاهانه دانست و گفت: حضور دانشجویان شهید نشان داد که شهادت یک سبک زندگی است و آنچه در عنصر شهادت نهفته است حیاتی جاودانه است که نسبتی با فنا ندارد.
وی افزود: پیام شهدا برای ما این است که ما را بشارت می دهند به این که این حرکت جاودان، حیات بخش و آگاهی بخش است.
معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: سه گانه علم و تحصیل، جهاد و مبارزه و شهادت در شهادت شهدای دانشجوی ما نقطه ای بارز و شاخص و مثال زدنی است.
هاشمی مشق شهید را مشق مبارزه آگاهانه دانست و گفت: شهادت شهدای دانشجو نشان داد که علم و ایثار نه تنها منافاتی با هم ندارند که مکمل همدیگرند.
وی شهادت را دست یابی به افق های متعالی دانست و گفت: علم و شهادت دو عنصر هویت بخش، معرفت بخش و ابهام زدا هستند.
معاون وزیر علوم به جایگاه شهید و شهادت در بین دانشگاهیان اشاره و تصریح کرد: وفاداری به گفتمان انقلاب اسلامی، امام، ولایت و دینداری در میان نخبگان و دانشگاهیان ما ریشه دار است و امروز هم دانشگاهیان با این موضوع پیوندی نا گسستنی دارند.
هاشمی خاطرنشان کرد: از آنجایی که امروز هم دانشگاه کانون علم و آگاهی است، بنابراین کانون ایثار و شهادت و جانفشانی برای آرمان های انقلاب اسلامی است و این کوته بینی است که عده ای گمان کنند دانشگاه راهش را از شهادت جدا کرده است.