مرتضی مهریار در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، گفت: در این شرایط اقتصادی که کشور ما از فشار تحریم ها، دولتی بودن و نفتی بودن اقتصاد، رنج می برد، به نظر عده ای ارتباط با کانون های قدرت و ثروت دنیا راه حل رهایی کشور از این وضع میباشد.
وی افزود: تا زمانی که ما اهمیت بها دادن به اقتصاد داخلی را ندانیم و در راه پیشرفت آن کوشش نکنیم، این ارتباط مرهم هیچ یک از دردهای ما نخواهد بود.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: ابتدا با توجه به تحریم های ظالمانه علیه کشور ما در عرصه های مختلف از جمله اقتصادی باید بودجه سالانه کشور به کمترین حد ممکن در وابستگی به نفت برسد تا با کاهش و افزایش ناگهانی قیمت نفت در بازار جهانی، کشور دچار نوسان و تزلزل نشود.
مهریار گفت: در قدم دوم ما باید همه تلاش خود را در ارزش نهادن به اقتصاد داخلی، بنگاه های تولید بومی، تعاونی ها و کارخانجات مختلف در همه عرصه های اقتصادی، صرف کنیم.
وی تصریح کرد: در گام بعدی نیز وظیفه همه هموطنان، مصرف کالاهای تولید داخل و حمایت از تولید کنندگان بومی میباشد.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: وابستگی اقتصادی یکی از دردها و معضلاتی است که اکنون برخی از کشورهای همسایه ما دارند، ولو اینکه اکنون در مکنت و ثروت هستند اما دیری نخواهد پایید که با تمام شدن نفت و سایر سرمایه های آنها، به حال روز حتی بدتر از کشورهای فقیر در جای جای دنیا دچار خواهند شد.
مهریار گفت: برای اینکه بتوانیم پشتوانه محکمی برای نظام اقتصادی مهیا کنیم، راه ما گام برداشتن در مسیر خودکفایی است.
وی تصریح کرد: دولت های جمهوری اسلامی همیشه باید هم و غم خود را بر سر حمایت از این مهم و همچنین شرکت های دانش بنیان بگذارند؛ مادامی که اقتصاد کشور ما دولتی باشد، نمیتوان قدمی برای برون رفت از این شرایط برداشت.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: اکثر کشورهای جهان که در چند دهه اخیر رشد چشمگیری در زمینه اقتصادی داشته اند، اقتصاد را به مردم سپرده اند، از خصوصی سازی حمایت کردند، تولیت امر اقتصاد را به مردم واگذار کردند و تنها دولت، نظارت خود را بر نظام اقتصادی ادامه و مستمرا دنبال میکنند.
مهریار گفت: معیشت مردم تا زمانی که به دست خود آن ها رقم نخورد و وابسته به فعالیت های روزانه خود آنها نباشد، وضعی پیش میآید که اکنون کشور ما به آن دچار است.
وی گفت: یکی از راهکارهای پیشرفت در عرصه معاملات جهانی در صادرات کالاهای تولید داخل و یا وارد کردن از خارج کشور، استفاده از پیمان پولی دوجانبه است؛ یک نمونه بارز در این عرصه، کشور چین میباشد که استفاده از دلار را در معاملات خود، به کمترین حد ممکن رسانده است و به جایی در مقوله اقتصادی رسیده است که در قله آن قرار دارد.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: اقتصاد مقاومتی و خودکفایی، بهترین راهکار برای رهایی از منجلاب اقتصادی و تحریم های دنیای استکبار است که با همت دولت و همه مردم تحقق پیدا خواهد کرد.