به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر بهناز صدیقی درباره نقش ویتامین دی در بروز بیماری های مغزی اظهار کرد: کمبود ویتامین دی در بروز بسیاری از بیماری ها مثل بیماری های قلبی عروقی و بیماری هایی که نقش خودایمنی دارند و حتی پارکینسون اثر مضر دارد. ام اس نیز یکی از این بیماری هاست که کمبود دیتامین دی نقش مهمی در بروز و تشدید آن دارد.
وی افزود: ویتامین دی در اعتدال سیستم ایمنی بدن نقش دارد. نقش ضد التهابی در بدن دارد و بسیاری از بیماری ها در ارتباط با سیستم ایمنی بدن بروز می کنند. بنابراین نقش ویتامین دی پررنگ و پررنگ تر می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه سطح خونی ویتامین دی در عموم مردم، مخصوصا در ایران پایین است گفت: علت آن است که مهم ترین منبع دریافت ویتامین دی نور مستقیم خورشید است.به طور نرمال تنها 5 درصد از سطح پوست ما در برابر نور خورشید قرار می گیرد که متاسفانه اکثر بانوان به دلیل آرایش پوست صورتشان و استفاده از ضد آفتاب ها، از این مقدار کم هم بی بهره می مانند.
صدیقی ادامه داد: اکثر مردم ما به خصوص در زندگی های شهر نشینی از مهم ترین منبع ویتامین دی محروم هستند. از سوی دیگر منبع ویتامین دی موجود در مواد غذایی درصد خیلی کمتری از ویتامین دی خون را تامین می کند.
وی بابیان اینکه متاسفانه در ایران مصرف لبنیات که منبع ویتامین دی هستند، بسیار کمتر از سطح جهانی است عنوان کرد: فرهنگ مصرف ماهی و روغن ماهی نیز در میان ایرانی ها به درستی نهادینه نشده و مردم این منبع قوی ویتامین دی را نیز از دست داده اند.
این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد : مجموعا این عوامل باعث می شود سطح خونی ویتامین دی در اکثریت قریب به یقین مردم ایران پایین باشد