به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از پایگاه اینترنتی واشنگتن تایمز ، این روزنامه آمریکایی در مطلبی نوشت که دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اعتراف کرد که هنوز درباره این که آیا مرحله آخر مذاکرات هسته ای با ایران به توافق نهایی منجر خواهد شد یا نه، تردید دارد و به همین علت به نظر می رسد بازارها برای کاهش زیان های احتمالی چاره اندیشی می کنند.
روز یکشنبه شاخص بازار بورس تهران سه و نیم درصد افزایش داشت. روز شنبه نیز بازار بورس ایران سه درصد رشد داشت.
این میزان رشد در شاخص بورس تهران در دو ماه گذشته بی سابقه بوده است. البته انتظار می رود این افزایش در بازار امروز اندکی با کاهش همراه باشد زیرا تحلیلگران اقتصادی می گویند به علت انتظار اندک سرمایه گذاران از رونق اندک عمده فروشی در کوتاه مدت باشد.
داگلاس جاکوبسن کارشناس قوانین تجارت بین المللی می گوید «شرکت های آمریکایی باید بیشتر صبر کنند و منتظر پیشرفت های بیشتر در توافق هسته ای بمانند. من پیش بینی می کنم باید دوازده ماه یا شاید بیشتر منتظر بمانیم تا تحریم ها علیه ایران کاهش یابد.»
بر اساس گزارش وب سایت های تبادل ارز ایرانی ها، در نتیجه توافق هسته ای، در این هفته ارزش ریال ایران در برابر دلار با افزایش سه درصدی همراه بود و به سی و دو هزار و سیصد و پنجاه ریال در برابر هر دلار آمریکا رسید. هرچند قرار است تا سی ام ژوئن میان ایران و قدرت های دنیا توافق نهایی امضا شود که بر اساس آن تا یک سال آینده تحریم های بین المللی علیه تهران کاهش یابد، اما هنوز زمانبندی کاهش یا لغو تحریم ها موضوع اصلی مورد اختلاف میان واشنگتن و تهران است.
بدون تردید کاهش تحریم های آمریکا علیه ایران فرصت بالقوه ای را برای جذب میلیاردها دلار برای اقتصاد ایران ایجاد خواهد کرد. البته اقتصاد ایران که در نتیجه چند دهه تحریم آسیب های بسیاری دیده است باید برای جذب سرمایه های خارجی، زیرساخت های خود را اصلاح کند.
بر اساس گزارش روز جمعه بانک مرکزی ایران میزان تورم در ماه مارس پانزده و شش دهم درصد بود که کاهش بسیار زیادی در مقایسه با تورم چهل درصدی دوران تاریک اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۳ داشته است. البته باید خاطر نشان کرد در نتیجه چارچوب توافق هسته ای، شاخص بازارهای بورس در آسیا نیز با افزایش همراه شده است.
این روزنامه در ادامه این گونه استدلال می کند که هنوز تحریم های ایران پابرجاست و مشخص نیست که آیا اقدامات بین المللی علیه نقض حقوق بشر در ایران و تلاش های این کشور برای حمایت از تروریسم نیز تحت تاثیر توافق هسته ای قرار خواهند گرفت یا نه.
سوالات دیگر درباره توافق هسته ای، تاثیر لغو تحریم های انرژی ایران و افزایش تولید و صادرات تهران در نتیجه آن و تاثیر این موضوع بر بهای جهانی نفت است.