آهومنش در گفتگو با خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،در خصوص آخرین وضعیت موسسات غیر انتفاعی گفت:موسسات غیر انتفاعی بر اساس آمار رسمی سازمان سنجش کشور در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد رتبه دوم را دارد در صورتی که دانشگاه آزاد و علمی کاربردی و پیام نور رتبههای پایین تر را دارند.
دبیر موسسات غیر انتفاعی وزارت علوم در خصوص وضعیت شهریهها در این رتبه بندی افزود: هزینهها در این رتبه بندی افزایش پیدا نخواهد کرد، اما برای دانشگاههایی که در رتبه اول قرار میگیرند نسبت به سایر گروهها شهریههایشان تغییر خواهد کرد. و بر اساس رتبه بندی جایگاه این موسسات مشخص خواهد شد.
وی در پاسخ به اینکه آیا این موسسات در این رتبه بندی تعطیل خواهند شد، خاطر نشان کرد: برخی از این موسسات تعداد دانشجویان بسیار کمی دارند و اگر هر موسسهای کمتر از ۱۰۰۰ دانشجو داشته باشد، صرفه اقتصادی ندارد که فعال باشد، اما مشکلی که وجود دارد این است که اگر این موسسات بخواهند تعطیل شوند چون همهٔ سرمایه گذاران یا هیئت موسس به وزارت علوم میرسد کسی حاضر نیست به صورت داوطلبانه موسسات را تعطیل کند و به محض تعطیلی این موسسات همهٔ اموال باید به وزارت علوم داده شود، اما اگر کلمه غیر انتفاعی برداشته شود و موسسات برای افراد باشد خودشان میتوانند در صورتی که صرفه اقتصادی نداشته باشد به راحتی تعطیل کنند.
آهومنش اضافه کرد: فعالیت موسسات به رتبه بندی ربطی ندارد بلکه گفته میشود که تعداد موسسات غیر انتفاعی در طول فعالیت دولت نهم و دهم از ۷۲ موسسه به ۳۵۸ موسسه رسید ه است، این افزایشها بدون استفاده از آمایش سرزمینی و بدون توجه به نیازها صورت گرفته است، علت توقف مجوزها برای رتبه بندی نیست بلکه میخواهند به این نتیجه برسند که باید چند موسسه در هر استانی باشد و به احتمال زیاد مجوز جدید صادر نخواهد شد.
دبیر موسسات غیر انتفاعی وزارت علوم ادامه داد: مثلا جایی مثل استان ایلام که جمعیت کمتری دارد نباید مجوز جدید داده شود اما جایی مثل استان تهران به دلیل جمعیت بالا باید مجوز بر اساس نیاز و برای رشتههای خاص صادر شود.
آهومنش خاطر نشان کرد: به عقیده من تا یک آمایش سرزمینی مشخص اعلام نشود که هر استانی به چه مقدار نیاز دارد باید جلوی این صدور مجوزها گرفته شود.