به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، حجت الله عبدالملکی شب گذشته در جمع نخبگان فکری سیاسی بیرجند، با اشاره به اینکه اگر تمام تاسیسات هستهای ایران را هم از ریشه در آوریم، تحریمها بر سر جای خود باقی خواهد ماند چراکه این برنامه آمریکاییها است، گفت: بیانیه لوزان چیزی برای تبریک گفتن نداشت.
وی با اشاره به اینکه صحبتهای رئیس جمهوری با صحبتهای طرف غربی تناقض دارد و تنها یک قسمتی از نظرات دو طرف مشترک است، افزود: در این مذاکرات دستاوردی کسب نکردیم چراکه دستاورد چیزی است که دو طرف قبول کنند، نه اینکه یک طرف همه خواستههای طرف مقابل را قبول کند و تفاهم زمانی حاصل میشود که دو طرف موافق باشند.
عضو هیات علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به اینکه همه تحریمها موضوع مذاکره نیست؛ بلکه تنها تحریمهای مرتبط با هستهای درباره آن مذاکره میکنند، بیان داشت: ایران سه نوع تحریم است، تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل، تحریمهای اتحادیه اروپا و تحریمهای آمریکا که مهمترین نوع تحریم هم همین تحریم آمریکاییها است.
دولت بیش از حد اقتصاد کشور را به نتیجه مذاکرات گره زده است
عبدالملکی با بیان اینکه تحریمهای شورای امنیت مشکل ساز است؛ اما اهمیت زیادی ندارد، گفت: تحریمهای آمریکا شامل تحریمهای رئیس جمهور آمریکا و تحریمهای کنگره آمریکا است که در تحریمهای کنگره آمریکا هیچ تحریمی صرفا هستهای نداریم پس اگر موضوع هستهای حل شود باز هم تحریمها بر سر جای خود باقی خواهد ماند.
وی افزود: کنگره آمریکا تحریمها را طوری چیده است که اگر کل تاسیسات هستهای کشور را برچینیم باز هم تمامی تحریمها بر سر جای خود باقی است.
عضو هیات علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به اینکه مهمترین تحریمهای ایران تحریم بانکی، نفتی و کشتی رانی است که همه اینها به دلایل موشکی- هستهای تحریم شده است، افزود: اگر ایران مسئله هسته ای را حل کند، باز هم دلیل موشکی و یا سایر مواردی که ذکر کردند تحریم خواهد ماند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه طرف ایرانی تمامی تعهدات خود را پذیرفته؛ اما طرف غربی هیچ تعهدی را نپذیرفته است، گفت: ایران میگوید باید تمامی تحریمها یکجا برداشته شود؛ اما طرف غربی زیر بار این موضوع نمیرود؛ تحریمهای بانک مرکزی و تجاری و نفتی برای ایران مهم است که هیچ یک از اینها با موضوع هستهای حل نمیشود.
وی گفت: اینکه میگویند همین که دشمن حق غنی سازی ایران را پذیرفته است یک دستاورد است، این را که در ژنو هم گفتند دشمن حق غنی سازی ما را پذیرفته است؛ پس بالاخره در ژنو پذیرفتند یا در لوزان و رفع تهدید نظامی را که یک دستاورد اعلام میکنند این هم دستاورد نیست؛ چراکه رئیس جمهور آمریکا بعد از مذاکرات گفت همه گزینههای نظامی روی میز است.
عضو هیات علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) افزود: دستاوردهای واقعی لوزان اینکه اوباما اعتراف کرد که تا کنون حداکثر تحریمها را علیه ملت ایران اعمال کردیم و دیگر تیری در ترکش نمانده است، طرف ایرانی هم قبول کرد که تحریمها همه باید یکجا برداشته شود و باز هم ثابت شد که آمریکاییها قابل اعتماد نیستند نه برای ملت؛ بلکه برای تیم مذاکره کننده چراکه ملت ایران همواره این موضوع را پذیرفتهاند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه دولت بیش از حد اقتصاد کشور را به نتیجه مذاکرات گره زده است که این یک ضعف است، گفت: اقتصاد کشور را باید از طریق عملی کردن اقتصاد مقاومتی حل کنیم نه مذاکراتی که هیچگاه دشمن تحریمهای خود را بر نخواهد داشت.
وی گفت: اگر در تمام تاسیسات هستهای را قفل بزنیم باز هم تحریمها برداشته نمیشود.
عضو هیات علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) بیان داشت: اینکه برخی میگویند هستهای به درد ما نمیخورد یک حرف مفت است؛ چراکه فناوری هستهای میلیاردها دلار از نظر اقتصادی به کشور کمک میکند.
عبدالملکی با اشاره به اینکه تیم مذاکره کننده فقه سیاسی ندارد به همین دلیل همه امور کشور را به نتیجه تحریمها گره میزنند، خاطرنشان کرد: تنها ۱۰درصد مشکلات کشور بدلیل تحریمها است ۹۰درصد مربوط به سوء مدیریت و مشکلات داخلی است.