به گزارش خبرنگار دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»،میناوند در مناظره «بررسی سیاست خارجی دولت تدبیر و امید» که امروز در سالن آمفی تئاتر دانشگاه صدا و سیما و به همت بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شد، گفت: در بحث سیاست خارجی تعاریف مختلفی داریم، سیاست خارجی مربوط به تأمین منافع است که منافع نکته بسیار گستردهای دارد که شامل منافع سیاسی، اقتصادی، امنیتی و ایدئولوژی یک کشور است.
وی افزود: در سیاست خارجی به دنبال جایگاهی برای مجموعه ملل جهان هستیم و در جهت منافع ملی باید اقدام کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما به خام فروشی نفت اشاره کرد و گفت: نکته این است که ما فقط مدت کوتاهی است که آن هم به دلیل کاهش شدید قیمت نفت و ناتوانی بودجه دنبال این هستیم که بودجه بدون نفت را تعیین کنیم بحث پتروشیمی در چند سال اخیر مطرح شده باید به این سئوال پاسخ داد قبل از اینکه ما از خام فروشی دست برداریم که هنوز هم جزء آن هستیم در ۳۵ سال گذشته همیشه درگیر این قضیه بودهایم.
وی در ادامه بیان داشت: کمترین تعارضاتی در کشورهای که پیشرفته هستند وجود دارد کشورهای پیشرفته با خیلی از کشورها همکاری دارد ولی فقط با ما تعارض دارند افزایش قدرت ملی یک کشور و افزایش توان و جایگاه کشور در سطح بین المللی کمک میکند.
میناوند در ادامه به نگرش آمریکا اشاره کرد و گفت: آمریکا و کشورهای صنعتی میگویند اگر کشوری نرمها و هنجارهای تعیین شده ما را نپذیرد نباید از این پلکان پیشرفت بالا برود آنها با هنجارهای لیبرال دموکراسی غرب میخواهند جهان را به یک شکل مورد نظر خودشان در آورند.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین منافع غرب در ایران است، گفت: ولی ما میخواهیم در این منطقه سروری به دست بیاوریم کشوری که در این منطقه تسلط خواهد داشت آیا میشود با نرمهای بین المللی تعارض داشته باشد.
این استاد دانشگاه به فرمایش مقام معظم رهبری و امام (ره) اشاره کرد و گفت: تا وقتی که ما بر ارزشهای دینی و اسلامی خود تاکید داریم و در چارچوب آرمانهای اسلامی حرکت میکنیم و میخواهیم اسلام را در جهان مطرح کنیم این مسئله مورد قبول قرار نخواهد گرفت.
وی به استراتژی آمریکا تاکید کرد و گفت: آمریکا استراتژی دو ستونی داشت که یکی از آنها ایران و دیگری اسرائیل بود و عربستان تأمین نفتی را انجام میداد با استفاده از این دو ستون و در جهت منافع آمریکایی، آمریکا قدرت منطقه بود، اتفاقی که در یمن میافتد این است که آنها میخواهند ایران نفوذ بیشتری پیدا نکند ولی ایران پیدا میکند.
میناوند با ا علام اینکه بدون قدرت حتی آرمان هم محقق نمیشود، گفت: مسئله این است قدرتی که رفتار نرمال و آنچه که آمریکاییها میخواهند نباشد اجازه ندارد تقویت شود و اگر هم قدرتمند شد باید دیدگاه و نگرش به سمت نظام بین المللی تغییر کند.
وی در خصوص بیانیه لوزان گفت: من نمیدانم چرا فکت شیت ایرانی منتشر نشده است ولی ممکن است یک دلیل دیپلماتیک داشته باشد و ترجیح دهند قبل از اینکه مذاکرات پیش رو شروع شود منبعی برای چالشهای رسانهای تولید کنند این بیانیه یک توافق نیست بیانیه قرائت یک توافق است.
این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: چند چیز در این بیانیه مشخص نیست اینکه در مورد غنی سازی در چه سطحی و تا کجا به رسمیت شناخته شده و دیگری بازرسی هاست که با توجه به نقدهای خوبی که به این بیانیه شده مذاکره کنندگان ما باید در این مسئله به مذاکره جدی بپردازند، مذاکرات پیش رو کمتر از مذاکرات قبلی دشوار نیست تعیین حق غنی سازی و عدم تبدیل ایران به یک کشور استثنایی از درخواستهای ایران است.