به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، محمود گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در کارگاه آموزشی با عنوان «بحرانهای نسل جوان» که به همت معاون فرهنگی دانشگاه کاشان در این دانشگاه برگزار شد، گفت: به طور متوسط در کشور از پنج ازدواج یک، در تهران از سه ازدواج یکی به طلاق منجر میشود.
وی با اشاره به اینکه در کشور سال گذشته ۸۰۰ هزار مورد ازدواج رخ داده که ۲۰ درصد آن به طلاق رسیده است، افزود: ۱۵ درصد از طلاقها در سالهای نخست زندگی رخ میدهد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به یک سوم جمعیت کشور جوان از سن ۱۵ تا ۲۹ سال اشاره کرد و بیان داشت: سن ازدواج در بین جوانان به دلیل مشکلات بیکاری، مسکن، اشتغال، ترس از ازدواج و بیاعتمادی افزایش یافته است.
گلزاری خاطرنشان کرد: در کشور میانگین سن تاخیر ازدواج در پسرها حدود ۲۹ سال و در دخترها حدود ۲۶ سال است.
وی مشکل جمعیت را از دیگر موارد ازدواج دانست و افزود: حدود یک سوم متاهلین جوان ما حاضر نیستند که صاحب فرزند شوند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه با این روند جمعیت کشور رو به پیری میرود، بیان داشت: بی رغبتی به ازدواج و فرزند، اشتغال و مسکن موجب بحران و آسیبهای اجتماعی همچون اعتیاد و ارتباطات ناسالم با جنس مخالف در بین جوانان میشود.
گلزاری، تجرد، طلاق، مشکلات و آسیبهای درون خانواده و خشونت را از انواع بحرانها و آسیبهای اجتماعی ذکر کرد و گفت: در زندان بعد از آمار به مواد مخدر و سرقت، خشونت و پرخاشگری بیشترین آمار را دارد که سن ارتکاب به قتل خیلی پایین آمده است.
وی سرمایهگذاری روی جوانان را لازم دانست و داشت: دانشجویان گلهای سرسبد ما هستند و به دلیل فاصلهای که با خانواده خود دارند بیشتر در معرض خطر وجود دارند.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه دبیران مدارس و استادان دانشگاهها که بیشترین ارتباط را با جوانان دارند، باید آنان را درک و دوست داشته باشند، حرمت جوانان را بدانند و قهر و تندی آنها را به دل نگیرند و با محبت، مهربانی و تواضع با آنان برخورد کنند و آبروی آنها را نبرند.
گلزاری در پایان تصریح کرد: نباید جوانان را افرادی طغیانگر و عصیانگر بدانیم، بلکه باید راستگویی و صداقت آنها را ملاک ارزشیابی قرار دهیم.