به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سیدابراهیم سجادی امروز در مرحله استانی چهارمین دوره مسابقات مناظرات دانشجویان ایران در خراسان که توسط سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه لطیفه های قومی در ایران بسیار زیاد هستند گفت: این جوک ها در رابطه با کلیشه های منفی در ارتباط با یک قوم مطرح می شوند.
وی با بیان اینکه برخی انسان ها خشونت خود را با بیان لطیفه ها مطرح می کنند بیان کرد: مردم از ابراز نفرت علیه قوم ها لذت نمی برند.
وی خاطرنشان کرد: در امریکا و کانادا و همچنین بخشی از کشورهای غربی به عنوان مردم دقل باز شناخته می شوند و این مسئله به این معنا نیست که دولت ها آنان را در مقابل هم قرار داده است.
نبود کارناوال های اجتماعی یکی از علل پیدایش جوک های قومیتی است
در ادامه وحید امیری تصریح کرد: باید ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که قومیت های ایرانی هویت ایرانی خود را قبول دارند یا خیر.
وی با اشاره به اینکه جوک های قومیتی به معنی تحریک قومیت ها علی هم نیستند خاطرنشان کرد: نبود کارناوال های اجتماعی باعث می شود نتوانیم کنش اجتماعی داشته باشیم و به دلیل این فقدان به بیان لطیفه ها روی می آوریم.
عضو گروه ابرهای بی نقاب افزود: در جامعه ایرانی تفریح مناسب وجود ندارد به همین دلیل این مسئله باعث شده مردم به بیان جوک ها توجه کنند.
این دانشجو تصریح کرد: باید به این نکته توجه کنیم که مردم ما تنها جوک های قومیتی را مطرح نمی کنند بلکه جوک های با مضامین غیراخلاقی نیز از جانب آنان رو به افزایش است بنابراین باید یک نگاه کلان به لطیفه ها داشته باشیم.
در ادامه این مناظره مصطفی ثاقب موفق با اشاره به اینکه جوک های قومی قومگرایانه هستند گفت: جوک های قومی در واقع به قومیت گرایی دامن می زنند.
عضو گروه ای با بیان اینکه یکی از نشانه های تعصب قومی وجود جوک های قومیتی می باشد گفت: در لطیفه های قومیتی بر صفت یا صفات قومیتی تأکید می شود.
امیری بیان کرد: هدف از طرح بحث ما این است که لطیفه های قومیتی هدف خاصی را دنبال نمی کنند بلکه منظور این است با توجه به اینکه ما نمی توانیم تفاوت های قومی را بپذیریم بنابراین به تمسخر قومیت ها روی می آوریم.
این دانشجو افزود: در ایران بیش از ۹۰۰ گویش وجود دارد بنابراین زبان فارسی همیشه زبان غالب نبوده است.
عضو گروه ابرهای بی نقاب تصریح کرد: ما در جامعه نیازمند تأیید اجتماعی هستیم با توجه به اینکه نمی توانیم این تأیید را اخذ کنیم به گفتن لطیفه ها روی می آوریم.
امیری یادآور شد: بسیاری از رفتارهای ما هدف خاصی را دنبال نمی کنند بلکه به تبعیت از جمع در این مسیر حرکت می کنند.
مرتضی حافظی عضو گروه ابرهای بی نقاب خطاب به تیم مقابل با بیان اینکه شما قومیت ها را به درستی نشناخته اید گفت: چنانچه می گوید ما قومیت گرا هستیم پس انتخابات سال ۹۲ را چگونه توجیح می کنید.
وی تصریح کرد: مردم هیچ گاه علیه هم نیستند بلکه دولت ها ملت ها را علیه هم قرار می دهند.