کد خبر:۴۱۲۳۷۲
مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد عنوان کرد 

همکاری شهرداری و دانشگاه یزد برای مرمت بافت، اصالت و یکپارچگی یزد

مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد گفت: شهرداری با همکاری دانشگاه یزد طرحی را برای مرمت بافت تاریخی، اصالت و یکپارچگی شهر یزد انجام داد که آمادگی کنترل بحران در مرحله آموزش و مانور انجام شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد٬ مجتبی فرهمند٬ مدیر پایگاه پژوهشی ثبت بافت تاریخی یزد عصر روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسان استان یزد با اشاره به تلاش‌های این اداره کل با همکاری دانشگاه‌ها و شهرداری گفت: ما در بافت تاریخی بر اساس پژوهش‌ها، فعالیت‌هایی را انجام داده‌ایم تا بتوانیم به شهری پویا در بافت تاریخی دست پیدا کنیم. 

 

وی افزود: از سال ۲۰۰۲ تا به الان ۱۴ اثر به ثبت جهانی رسیده و در مجموع سهم ایران ۱۷ اثر با ثبت جهانی است و در این راستا در حوزه میراث فرهنگی ایران هر سال یک سهمیه دارد که ثبت جهانی بافت تاریخی یزد را برای استفاده از این سهمیه دنبال می‌کنیم. 

 

مدیر پایگاه پژوهشی ثبت بافت تاریخی یزد خاطرنشان کرد: تاکنون ۵۰ شهر زنده دنیا به ثبت جهانی رسیده که جمهور اسلامی هیچ سهمی در آن نداشته اما در تلاشیم تا بتوانیم شهر یزد را نیز به عنوان شهری زنده و پویا در بافت تاریخی معرفی کرده و ثبت جهانی کنیم. 

فرهمند تصریح کرد: ما تا مهر امسال وقت داریم که معرفی و توصیف اثر را به یونسکو ارسال کنیم و تا مهر سال آینده هم باید پلان و طرح اصلی مدیریت بافت را ارسال نماییم. 

وی ادامه داد: یکی از شاخص‌های اصلی تعیین بافت تاریخی، اصالت و یکپارچگی آن است و هرچه بیشتر به این شاخصه آسیب وارد شده باشد، کمتر می‌تواند در بخش بافت تاریخی برای ثبت جهانی قرار گیرد. 

فرهمند بیان کرد: در ارتباط با بحران، طرحی را شهرداری یزد با همکاری دانشگاه یزد انجام داد که آمادگی کنترل بحران در مرحله آموزش و مانور انجام شد و مشارکت جدی مردم بافت تاریخی در این طرح را داشتیم. 

مدیر پایگاه پژوهشی ثبت بافت تاریخی یزد در پایان خاطرنشان کرد: یکی از محورهای اصلی ثبت جهانی، آموزش و معرفی به مردم است، باید به مردم نحوه نگهداری، مرمت و بازسازی را آموزش دهیم تا جلوی مشکلاتی که از این زمینه به بافت تاریخی وارد می‌گردد، گرفته شود. 

مهدی شرافت٬ مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد نیز در این نشست گفت: صنایع دستی ما افت شدیدی در ارزیابی‌ها کرده بود اما با تلاش‌های فراوان سال گذشته در رتبه بندی‌ها به نیمه‌های اول ارتقا پیدا کردیم و امیدواریم در آینده نزدیک در بین پنج استان بر‌تر کشور در زمینه صنایع دستی قرار بگیریم که در این راستا نیز هشتمین نمایشگاه صنایع دستی کشور را ایجاد دادیم. 

وی افزود: امیدواریم حداقل یک پرونده ثبتی در یونسکو داشته باشیم که این اولین بار است که یک شهر زنده برای ثبت جهانی معرفی می‌شود که اداره کردن این شهر امری بسیار مهم است. 
 
مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد تاکید کرد: پیشبینی ما این بود که حدود ۶۰ هزار نفر توریست به استان یزد سفر کنند اما این میزان به ۶۵ هزار نفر رسید که این برای ما ارزش بسیار مهمی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار