کد خبر:۴۱۲۹۶۹
دستیار ویژه وزیر امور خارجه در امور نظارتی

کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه یکی از ابتکارات خوب و ارزشمند مقام معظم رهبری است

دستیار ویژه وزیر امور خارجه در امور نظارتی کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه را یکی از ابتکارات خوب و ارزشمند مقام معظم رهبری دانست.


به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، حجت‌الاسلام مصطفی حائری فومنی عصر امروز  در همایش ملی «کرسی‌های آزاداندیشی و مناظره‌های رضوی» که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه را یکی از ابتکارات خوب و ارزشمند مقام معظم رهبری دانست و گفت: دانشجویان باید از این فرصت به وجود آمده برای واکاوی، بازنگری و بررسی مسائل روز استفاده کنند و به استخراج و دریافت نکات کلیدی در همه زمینه‌ها بپردازند.


وی در ادامه به نکات کلیدی مناظرات ائمه معصومین(ع)به خصوص امام رضا(ع) با مخالفین و حتی معاندین اشاره کرد و افزود: مذاکره و مناظره با دشمنان برگرفته از فرهنگ مکتب اسلام است، وقتی امام رضا(ع) از مدینه به خراسان آمد، شرایطی فراهم شد تا حضرت با مخالفینش به مناظره بنشیند و امام هشتم(ع) بر مبنای علم امامت از مکنونات قلبی و فکری مامون در برگزاری جلسه مناظره خبر داشت، با این حال مناظره را پذیرفت.


دستیار ویژه وزیر امور خارجه در امور نظارتی به روش‌شناسی مناظرات رضویه پرداخت و تصریح کرد: ائمه(ع) از یک نکته روش‌شناسانه در مناظراتشان بهره می‌گرفتند و هرگز خودشان را حق کامل فرض نمی‌کردند، بلکه با حق‌یابی و حق‌گویی از مغالطه دوری می‌جستند.


حائری فومنی گفت: یکی از ملاک‌های روش‌شناسی امامان به‌ویژه امام رضا(ع) این بود که محور لج‌بازی و عناد در مناظراتشان وجود نداشت و علاوه بر استدلال عقلی و نقلی سعی می‌کردند با منش و ملاک‌های عملی‌شان طرف مقابل را تحت تاثیر صداقتی که وجودشان بود،  قرار دهند.


وی گفت: یکی از اصول بسیار مهم در مناظرات رضویه تکیه بر مشترکات به عنوان یکی از قوی‌ترین روش‌های مناظره است،  در واقع امام رضا(ع) بر مبنای وجود مشترکاتی وارد مناظره می‌شد و در غیر این صورت با هیچ فردی مناظره نمی‌کرد.


دستیار ویژه وزیر امور خارجه در امور نظارتی گفت: حضرت در مواجهه با اهل کتاب از طریق استدلال عقلی و بر اساس مشترکات اعتقادی و دینی به رفع اشکالات و اثبات حقایق در اسلام می‌پرداخت، زیرا بدون تعقل نمی‌توان تناقضات بین ادیان را تشخیص داد و راه مطلوب را پیدا کرد.


حائری فومنی با بیان اینکه علمای بزرگ ادیان مختلف با امام رضا(ع) به مناظره پرداختند، گفت: امام در استدلالات خویش از انجیل استفاده می‌کرد،  علمای مسیحی با این استدلالت قوی قانع می‌شدند و بر تسلط امام رضا(ع) از کتاب الهی‌شان صحه می‌گذاشتند.


وی بر استفاده کاربردی از مناظرات رضویه تأکید کرد و گفت: ما در شرایط امروز حقوقی داریم که مورد قبول جامعه بین‌المللی قرار نمی‌‌گیرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار