به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، نخستین نشست تعامل جنبش دانشجویی و اصحاب رسانه استان اصفهان با همکاری سرپرستی استانی «خبرگزاری دانشجو» و بسیج رسانه اصفهان، عصر دیروز در تالار معارف دانشگاه اصفهان برگزار شد.
رسانه تنها محدود به روزنامه و خبرگزاری نیست؛ بلکه بخش عظیمی از راههای انتقال پیام و مفاهیم است
در ابتدای این نشست، علی صالحی، مسئول سرپرستی استان اصفهان «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به لزوم شکلگیری چنین نشستهای تعاملی گفت: نیاز دانشجو به رسانه و نیاز رسانه به قشر دانشگاهی یک رابطه دو طرفه است که در صورت شکلگیری یک تعامل مناسب میتواند برای هر دو طرف مفید و اثر بخش باشد.
صالحی افزود: درک و فهم از رسانه در دانشگاه باید بسیار عمیق باشد و ابعاد مختلف این پدیده شناسایی شده و از آن در جهت پیشبرد اهداف بهرهبرداری شود. رسانه تنها محدود به روزنامه و خبرگزاری نیست؛ بلکه بخش عظیمی از راههای انتقال پیام و مفاهیم است که گستره وسیعی از اثرگذاری را در بر دارد.
سرپرست استانی «خبرگزاری دانشجو» گفت: جنبش دانشجویی باید به یک شناخت کامل از ابعاد رسانه دست یابد تا بتواند تاثیرگذاری خود را چندین برابر کند. رسانه و ابزارهای رسانهای این امکان را میدهند که جنبش دانشجویی پیامها و فعالیتهای خود را با کمترین هزینه در کسری از ثانیه به در میان جمع کثیری از مخاطبان انعکاس دهند.
وی در ادامه با اشاره به لزوم نگاه ویژه رسانه به دانشگاه تصریح کرد: از طرفی دانشگاه مبدا همه تحولات است و رسانههای کشور باید متناسب با اهمیت و تاثیر قشر فرهیخته دانشگاهی تعاملات و روابط خود را با این مجموعه تنظیم و هماهنگ کرده و از همه پتانسیلهای موجود در آن بهره ببرد.
رسانه میتواند در ماموریتهای کلیدی جنبش دانشجویی کمک کننده باشد
در بخش دیگری از برنامه رضا صفری، مسئول بسیج رسانه استان اصفهان در این نشست با اشاره به لزوم تعامل رسانه و جریان دانشجویی گفت: اگر رسانه به کمک جریان دانشجویی نیاید هیچ سودی نخواهد داشت و فعالیتهای جنبش دانشجویی در سطح دانشگاه باقی میماند.
وی ادامه داد: در بحث تولید علم نیز رسانهها وظیفههایی بر عهده دارند، دانشجویانی که در این زمینهها ایدهای دارند، میتوانند ایدههای خود را در اختیار رسانهها قرار دهند، تا هم خودشان از انزوای علمی خارج شوند و هم اینکه جامعه از نظرات آنها بهره مند شود و برای جامعه الگو سازی شود.
مسئول بسیج رسانه استان اصفهان گفت: رسانه میتواند در به نتیجه رساندن موضوعات و ماموریتهای کلیدی جنبش دانشجویی کمک کننده باشد و دانشجویان را در تحقق اهداف ترسیمی همراهی کند.
صفری با اشاره به رسالتهای جنبش دانشجویی بیان داشت: آرمان خواهی و مطالبه گری از شاخصههای اصلی جنبش دانشجویی است که رسانه برای تحقق کامل آن میتواند نقش محوری را ایفا کند.
وی با بیان اینکه در موضوعات مختلف رسانه میتواند عصای دست جنبش دانشجویی باشد، بیان داشت: در این نشست گردهم آمدیم تا مطالبات و نقطه نظرات دانشجویان را در زمینههای مختلف بشنویم و به راهکارهای اجرایی شدن موضوعاتی نظیر کرسیهای آزاد اندیشی و بهبود فضای بحث و نقد در دانشگاهها دست یابیم.
جنبش دانشجویی متعهد باید به بدنه رسانهای کشور متصل شود
در ادامه سعید ساکت، مسئول دفتر استانی خبرگزاری تسنیم، در این نشست ضمن تشکر از ابتکار عملی که در این زمینه به خرج داده شده، گفت: دغدغههای دانشجویان در جای خودش قابل تامل است، چراکه جنبش دانشجویی قدمتی به اندازه تاریخچه تشکیل دانشگاهها دارد.
وی افزود: نماد جنبش دانشجویی ۱۶ اذر است که مصداق ان بحث استکبارستیزی است و دانشجویان با نگاه و آرمان طلبی که داشتهاند، توانستند در بزنگاهها خودشان را نشان دهند.
مسئول دفتر استانی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه جنبش دانشجویی با لفظ و آن جایگاهی که از آن انتظار میرود فاصله زیادی دارد، خاطرنشان کرد: این جایگاه باید ارتقا پیدا کند و در بحث تعامل جنبش دانشجویی با فضای رسانههای ارزشی ما باید بتوانیم به یک منش رسانهای- دانشجویی برسیم.
ساکت ادامه داد: فضای رسانه در کشور ما به سمتی میرود که امیدوار کننده است، چراکه امالقرای چهان اسلام باید در سطح رسانه نیز جایگاه ویژه داشته باشد. این یک واقعیت است که همیشه در اتفاقات تاریخی یک حمایت رسانه قوی از خارج وجود داشته است و برخی از رویدادهای داخل کشور را پوشش میدهد.
وی بیان داشت: امروز جنبش دانشجویی تریبون دارد و اگر به ساحت فردی که در دانشگاه اظهارنظری میکند تعرضی شود، رسانهای وجود دارد که این اخبار را منتشر کند و ندای حق طلبی سر دهد، در صورتی که در گذشته اوضاع به این شکل نبود.
مسئول دفتر استانی خبرگزاری تسنیم در پایان گفت: جنبش دانشجویی نیروهای بسیار قوی دارند، اما این نیروها باید به بدنه رسانهای کشور متصل شود، چراکه باید یک هم افزایی بین دانشجو و رسانه فراهم شود.
لازم به ذکر است، نمایندگان و خبرنگاران برخی رسانههای مکتوب و خبرگزاریهای کشور از جمله روزنامه اطلاعات و خبرگزاری ایمنا اصفهان نیز در این نشست حضور داشتند.