17 نفر در آذربايجان غربي به آنفولانزاي A مبتلا شدهاند
به گزارش خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» از اروميه، كامران دهقان صبح امروز پنجم مهرماه در نشست خبري در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حال عمومي اين افراد مساعد است و تاكنون هيچ موردي از مرگ و مير ناشي از بيماري آنفولانزاي خوكي در سطح استان گزارش نشده است.
وي افزود: از اين تعداد هفت نفر به عربستان سعودي سفر داشتهاند و بقيه از طريق تماس با افراد ناقل به اين بيماري مبتلا شدهاند.
دهقان با بيان اينكه از 400 نفر مبتلاي به اين ويروس در سطح كشور، چهار نفر جان باختهاند، گفت: تمام افراد جان باخته از گروه پرخطر و آسيب پذيري چون، كهولت سني، كودكان زير دو سال و داراي بيماري تنفسي بودند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي اروميه بيشترين رنج سني مبتلا به اين بيماري را 15 تا 24 سال عنوان كرد و اظهار داشت: 63 درصد افراد مبتلا به اين بيماري مرد و 37 درصد زن هستند.
وي محدودسازي بيماري و افزايش امكانات بهداشتي لازم براي مقابله با بيماري را دو راهبرد اصلي دانشگاه علوم پزشكي اروميه در جهت كنترل اين بيماري عنوان كرد و افزود: دانشگاه علوم پزشكي اروميه در چهار نقطه مرزي بازرگان، سرو، تمرچين، پلدشت و سردشت داراي اتاقهاي قرنطيه براي غربالگري مسافران و افراد مشكوك به اين بيماري است.
دهقان اضافه كرد: دانشگاه علوم پزشكي اروميه جهت پيشگيري از شيوع اين بيماري در مدارس و دانشگاهها اقدام به چاپ 5000 پوستر و 300 هزار تمپلت و برگزاري دورههاي آموزشي براي كليه معلمان مدارس كرده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي اروميه رعايت بهداشت عمومي و استفاده از وسايل شخصي، نظافت مداوم آبخورها، دستشوييها و تزريق واكسن آنفولانزاي فصلي را از جمله عوامل پيشگيري از شيوع آنفولانزاي نوع A در مدارس و دانشگاهها ذكر كرد و افزود: در صورت ابتلاي 15 درصد از دانش آموزان يك مدرسه به بيماري آنفولانزاي A با تصميم گيري كميته استاني سلامت، اقدام به تعطيلي موقت آن مدرسه خواهيم كرد.
وي چالش مهم پيش رو در اين مورد را اعزام حجاج به عربستان سعودي اعلام كرد و اظهار داشت: طبق اعلام وزارت بهداشت، سازمان حج و زيارت استان بايد از اعزام افراد بالاي 65 سال و زير 12 سال به حج تمتع خودداري كند./انتهاي پيام/