کد خبر:۴۲۴۶۴۶
نشریات دانشجویی دانشگاه‌های مشهد-۲؛

فعالیت ۶۸ نشریه دانشجویی در دانشگاه فردوسی مشهد/ عزم دانشگاه برای بهبود وضعیت نشریات دانشجویی

«نشریات دانشجویی» بستری را فراهم می‌کنند برای رشد و بالندگی دانشجویان در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، ورزشی و اقتصادی، به همین دلیل است که دانشجویان جهت فعالیت در این حوزه علاقه نشان می‌دهند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، یکی از حوزه‌های پرطرفدار و تاثیرگذار در میان دانشجویان، فعالیت در عرصه «نشریات دانشجویی» است.

 

«نشریات دانشجویی» بستری را فراهم می‌کنند برای رشد و بالندگی دانشجویان در عرصه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی، ورزشی و اقتصادی، به همین دلیل است که دانشجویان جهت فعالیت در این حوزه علاقه نشان می‌دهند.

 

از جمله مزایای حضور در این عرصه، تزریق روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و ایجاد روحیه خلاقانه در میان دانشجویان است زیرا دانشجویان با فعالیت در این حوزه می‌توانند توانمندی‌های خود را بسنجند و در راه افزایش این توانمندی بکوشند.

 

البته فعالیت در هر حوزه‌ای علاوه بر در بر داشتن مزایا با چالش‌هایی نیز روبرو است. یکی از چالش‌های پیشروی نشریات دانشجویی عدم توجه به کیفیت و رفتن به سمت کمی گرایی است؛ البته این امر به معنای این نیست که تعدد نشریات از اهمیت برخوردار نیست؛ بلکه به این معناست که در کنار توجه به کمیت به کیفیت که مهمترین رکن هر فعالیتی است باید مورد توجه قرار گیرد تا دانشجویان علاوه بر رشد و تعالی خود به رشد فکری دیگر دانشگاهیان نیز کمک کنند.

 

در این راستا گفتگویی با مسئولان نشریات دانشجویی، تشکل‌های دانشجویی، کانون‌ها، انجمن‌های علمی و مسئولان نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد ترتیب دادیم و به بررسی وضعیت نشریات دانشجویی این دانشگاه در سال گذشته پرداختیم.

 

چاپ تنها دو نشریه توسط جامعه اسلامی دانشجویان

 

طیبه نورسته نیز در این رابطه به «خبرگزاری دانشجو» گفت: متاسفانه در ترم تحصیلی گذشته به دلیل یک سری درگیری و نابسامانی در امر نشریه نتوانستیم موفق وارد شویم.

 

مسئول نشریات جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این‌که جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی در ترم گذشته تنها دو نشریه و هر کدام در دو شماره به چاپ رساند، تصریح کرد: این تشکل دانشجویی در ترم گذشته به چاپ نشریه «طنزیم» پرداخت که در زمینه طنز اجتماعی، سیاسی و فرهنگی فعالیت می‌کند.

 

این فعال دانشجویی ضمن بیان این مطلب که تغییر شورای مرکزی در ترم گذشته یکی از دلایل این نابسامانی‌ها بود، خاطرنشان کرد: یکی دیگر ار نشریاتی که در سال گذشته چاپ شد نشریه سیاسی «دیداری» بود.

 

نورسته در ادامه ضمن تاکید بر این‌که خوشبختانه مسئولان خانه نشریات دانشگاه فردوسی حمایت‌های مناسبی را در این رابطه ارائه می‌دهند، گفت: با توجه به این‌که دانشجویانی که در بحث نشریات تلاش می‌کنند علاقه بسیاری به این عرصه دارند، توجه و تقویت نشریات جامعه اسلامی یکی از برنامه‌های ما برای ترم آینده است.

 

مسئول نشریات جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: با توجه به این‌که فعالیت در حوزه نشریات تنها از روی علاقه است؛ بنابراین دانشجویان تنها برای کسب تجربه به این میدان می‌آیند و قلم می‌زند.

 

وی در پایان گفت: یکی از برنامه‌هایی که برای ترم آینده مد نظر داریم برگزاری کارگاه آموزش نشریه است که مسئولان خانه نشریات نیز از این برنامه استقبال کرده‌اند.

 

کسب مقام چهارم نشریه «آئینه» در چهاردهمین جشنواره نشریات دانشگاه

 

ابوالفضل عباسی نیز در این رابطه به «خبرگزاری دانشجو» گفت: بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد دارای پنج نشریه به نام‌های «گفتمان»، «آئینه»، «رویش»، «قیام» و «ارمغان» است.

 

مسئول نشریات بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: دو نشریه «گفتمان» و «آئینه» هر دو به ترتیب شش و هفت سال فعالیت می‌کنند و به طور کلی در این مدت ۶۰ شماره به چاپ رسیده است.

 

وی با اشاره به این‌که نشریه «آئینه» در چهاردهمین جشنواره داخلی نشریات دانشگاه مقام سوم را از آن خود کرد، گفت: با توجه به این‌که سیاست فعلی دانشگاه حمایت از نشریات جدید است، بودجه نشریات سابقه‌دار ثابت باقی مانده  این در حالی است که هزینه‌های بالا رفته و از این بابت در مضیغه هستیم.

 

این فعال دانشجویی ادامه داد: در گذشته تیراژ نشریات ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰نشریه بود؛ اما در حال حاضر تیراژ به ۱۰۰۰ عدد رسیده به همین دلیل نشریات به تبلیغات روی آورده‌اند.

 

عباسی با اشاره به این‌که حمایت از نشریات دانشجویی نشریات سابقه‌دار را به حاشیه می‌برد، خاطرنشان کرد: در چنین فضایی خوراک فرهنگی دانشجویان تامین نمی‌شود.

 

مسئول نشریات بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در پایان تاکید کرد: خوشبختانه مسئولان نشریات دانشگاه از نشریات دانشجویی حمایت می‌کنند.

 

بروکراسی اداری دست و پای دانشجویان فعال در حوزه نشریات را می‌بندد

 

امین مجیدی‌فر نیز در رابطه با وضعیت نشریات دانشجویی در سال تحصیلی گذشته گفت: نشریه دانشجویی انجمن اسلامی دانشجویان فردوسی با نام «مکث» در این دانشگاه منتشر می‌شود.

 

وی افزود: گاهنامه دانشجویی «مکث» که منتسب به انجمن اسلامی دانشجویان فردوسی است در زمینه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به فعالیت می‌پردازد.

 

این فعال دانشجویی یکی از مشکلات موجود بر سر راه نشریات دانشجویی را بروکراسی اداری دانست و تصریح کرد: متاسفانه بروکراسی اداری تا حدودی دست و پا گیر است و دانشجویان را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

 

دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد ضمن بیان این مطلب که کمبود بودجه یکی دیگر از مشکلات بر سر راه نشریات دانشجویی است، بیان داشت: بودجه نشریات باید با دقت بیشتری توزیع شود، زیرا در این زمینه احساس می‌کنم نوعی بی‌عدالتی صورت می‌گیرد.

 

 مجیدی‌فر خاطرنشان کرد: مشکلات موجود را با مسئولان ذی‌ربط در میان گذاشته‌ایم که امید است ترتیب اثر داده شود.

 

فعالیت 4 نشریه در کانون‌های فرهنگی دانشگاه

 

سروش فرشچین در رابطه با وضعیت نشریات کانون‌های فرهنگی این دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر ۶۵ نشریه در دانشگاه فردوسی دارای مجوز می‌باشد که از این تعداد حدود ۴۸ نشریه فعال می‌باشد.

 

وی با اشاره به این‌که کانون‌های فرهنگی دانشگاه دارای چهار نشریه می‌باشند، تصریح کرد: «ارغنون» نشریه کانون موسیقی، «سیمرغ» نشریه کانون ایران شناسی، «ملل» نشریه کانون بین‌الملل و « صاحب» نشریه کانون مهدویت می‌باشد همچنین تا پیش از این «حدیث ثقلین» نشریه کانون قرآن و عترت بود.

 

عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این‌که در سال گذشته یک خبرنامه طی دو نوبت گزارش‌ فعالیت‌ کانون‌ها را به چاپ رساند، خاطرنشان کرد: همچنین در سال تحصیلی که گذشت یک کمیته با حضور فعالین کانونی و نشریاتی برگزار شد تا وضعیت نشریات کانون‌ها بهبود یابد.

 

فرشچین ادامه داد: همچنین برنامه‌ای ترتیب داده شده تا برای مدیران مسئول نشریات کلاسی آموزشی ترمی یک بار برگزار شود و نخستین کلاس آموزشی اول مهر ماه سال جاری برگزار می‌شود.

 

وی ضمن بیان این مطلب که خوشبختانه در زمینه نشریات مشکل بودجه نداریم، بیان داشت: با توجه به این‌که بودجه نشریات ۵۰-۵۰می‌باشد؛ بنابراین مشکلی از این بابت نداریم تنها نیازمند این هستیم تا افرادی دلسوز و دغدغه‌مند در این عرصه فعالیت کنند.

 

گستره فعالیت در نشریات بسیار وسیع است

 

دبیر شورای هماهنگی کانون‌های فرهنگی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این‌که در حال حاضر ۲۱ کانون در این دانشگاه فعالیت می‌کنند که امید است تا سال آینده تعداد نشریات فعال در کانون‌ها از چهار به ۱۲عدد برسد، خاطرنشان کرد: با توجه به این‌که نشریات فضای گسترده‌ای را برای فعالیت دانشجویان فراهم می‌کنند و فضای بسیار بازی را برای فعالیت در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد درصدد هستیم شورای هماهنگی نشریات را در دانشگاه راه‌اندازی کنیم تا این شورا همانند انجمن‌ها، تشکل‌ها و کانون‌ها به ایجاد پویایی در دانشگاه کمک کنند.

 

فرشچین ضمن تاکید بر این‌که با توجه به این‌که فضای کانون‌ها یک فضای سیاسی نیست، بنابراین راحت‌تر می‌توان فعالیت کرد، گفت: یکی از اقداماتی که در انتهای سال تحصیلی گذشته انجام شد برگزار شدن جلسه‌ای با حضور مدیران مسئول نشریات و هیات نظارت بر نشریات تشکیل شد که نتایج مثبتی را به دنبال داشت که درصدد هستیم این برنامه را در ترم‌های آینده دنبال کنیم.

 

وی در رابطه با مقام‌هایی که نشریات کانونی در سال گذشته در جشنواره‌ها کسب کردند، بیان کرد: نشریه «ارغنون» در مسابقات منطقه‌ سه دو مقام بهترین سرمقاله و شایسته تقدیر در در بحث طراحی را کسب کرد.

 

عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه فردوسی مشهد افزود: نشریه «ثقلین» در جشنواره داخلی دانشگاه در بخش غیر علمی بهترین نشریه شد.

 

کارنامه درخشان انجمن های علمی در بحث نشریات دانشجویی

 

علی توکلی نیز در این رابطه با وضعیت نشریات انجمن های علمی دانشگاه به «خبرگزاری دانشجو» گفت: در دانشگاه فردوسی حدود 150 انجمن علمی مشغول به فعالیت هستند که این تعداد همیشه دو سوم نشریات موجود در دانشگاه را از آن خود کرده‌اند.

 

وی ضمن تاکید بر این‌که انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی به عنوان بزرگترین تشکل دانشجویی در کشور مطرح هستند، گفت: این بزرگی هم در کمیت است و هم در کیفیت و خوشبختانه از این دو جهت در کشور در بالاترین سطوح قرار داریم.

 

مسئول انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این مطلب که در میان نشریاتی که در دانشگاه نیز به چاپ می‌رسد نشریات انجمن‌های علمی دارای کیفیت بسیار بالایی هستند، تصریح کرد: دانشجویان فعال در نشریات انجمن‌های علمی بسیار فعال، پویا و قوی فعالیت می‌کنند، زمان می‌گذارند و هزینه می‌کنند و به همین دلیل نتایج بسیاری خوبی از این بابت اخذ شده است.

 

این فعال دانشجویی با بیان این‌که البته دیگر نشریات سیاسی نیز در گذشته با قدرت فعالیت می‌کردند، بیان داشت: اما متاسفانه در حال حاضر این نشریات پویایی و قدرت سابق را ندارند که امید است بار دیگر به این پویایی دست یابند هر چند که تعدادی از نشریات هستند که با قوت و کیفیت به فعالیت می‌پردازند.

 

توکلی ادامه داد: یکی از اقداماتی که در جهت حمایت از نشریات دانشجویی انجمن‌های علمی شده است تاکید بر بودجه آنان است تا فعالین این عرصه با فراغ بال بیشتری فعالیت کنند.

 

وی در رابطه با مشکلاتی که بر سر راه نشریات انجمن‌های علمی است، تاکید کرد: خوشبختانه در مدت تصدی من بر این سمت مشکل خاصی وجود نداشته و همه چیز عالی و مرتب بوده است.

 

مسئول انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با مقام‌هایی که در سال تحصیلی گذشته نشریات انجمن‌های علمی کسب کرده‌اند، گفت: نشریه «سیاست نامه» در جشنواره ملی حرکت بالاترین رتبه را از آن خود کرد و نشریه «تاریخ پژوهی» نیز به لحاظ کیفیت و قدرتی که دارد از حالت دانشجویی خارج شده و در حال حاضر به وزارت علوم درخواست داده برای تبدیل شدن به یک نشریه علمی- پژوهشی.

 

توکلی در پایان تصریح کرد: دیگر نشریات ما نیز با وجود این‌که مدت زمان زیادی از فعالیت آنان نمی‌گذرد؛ اما مقام‌های خوبی را کسب کرده‌اند.

 

 افزایش ۳۰ درصدی بودجه نشریات دانشجویی/دانشگاه نظارتی بر نشریات دانشجویی قبل از چاپ ندارد

 

مهدی حافظی در رابطه با وضعیت نشریات دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در ترم گذشته گفت: در حال حاضر ۶۸ نشریه دانشجویی در دانشگاه فردوسی فعال هستند و از ابتدای سال تحصیلی ۹۴ تا کنون ۱۶ مجوز دیگر صادر شده است.

 

وی با اشاره به این‌که در سال تحصیلی گذشته یک مورد توقیف نشریه داشتیم، افزود: در دانشگاه فردوسی هیچ محدودیتی برای فعالیت دانشجویان در امر نشریه دانشجویی وجود ندارند و حتی دانشگاه فردوسی جزو محدود دانشگاه‌هایی است که قبل از چاپ بر نشریات نظارت ندارد و پس از این‌که نشریه‌ای به چاپ می‌رسد مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت تخلف پیگیری می‌شود.

 

مسئول خانه نشریات دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با مشکلاتی که بر سر راه فعالیت دانشجویان در امر نشریه وجود دارد، تصریح کرد: مباحث مالی و تیم سازی از عمده مشکلات فعالیت نشریاتی است.

 

 حافظی ادامه داد: به دلیل این‌که فعالیت‌های دانشجویی کمتر از سابق شده و دانشجوی امروز کمتر از دانشجوی سابق فعالیت فوق برنامه دارد؛ بنابراین نمی‌توان افراد جدید را به تیم اضافه و نشریه را به صورت مداوم به چاپ برساند به همین دلیل نشریه پس از مدتی مجوزش را از دست می‌دهد و لغو مجوز می‌شود.

 

 قصد دانشگاه این نیست که صد درصد هزینه نشریه را به دانشجو بپردازد

 

 وی در رابطه با مشکلات مالی دانشجویان فعال در حوزه نشریات نیز بیان کرد: قصد دانشگاه این نیست که صد درصد هزینه نشریه را به دانشجو بپردازد، بلکه هر ساله دانشگاه جشنواره داخلی برگزار می‌کند و در آن با توجه به کیفیت نشریات، رتبه بندی انجام می‌دهد و نشریات با توجه به امتیازی که کسب می‌کنند از حمایت مالی بهره‌مند می‌شوند.

 

 مسئول خانه نشریات دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب که در سال تحصیلی ۹۴ حدود ۳۰ درصد به بودجه نشریات افزوده شد، تصریح کرد:  هدف دانشگاه این است که دانشجویان از اسپانسرهای متناسب با فضای نشریه خود بهره گیرند و مهم نیست که این حامیان داخل دانشگاه باشند یا خارج آن.

 

 حافظی در رابطه با میزان نظارت دانشگاه بر این حامیان، خاطرنشان کرد: دانشگاه در این رابطه مسئولیتی ندارد؛ اما ما تذکرات لازم را داده‌ایم و به دانشجویان گفته‌ایم که مجوزهای مربوط به مرکز مربوطه بررسی شود تا با مشکل حقوقی مواجه نشوند.

 

 وی در پایان بخش سخنان خود به برگزاری جلسات معاونت فرهنگی و خانه نشریات با مسئولان نشریات دانشجویی در ترم قبل اشاره و تصریح کرد: برگزاری چنین جلساتی متداول است و در ترم‌های آینده نیز برگزاری این جلسات جهت رفع مشکلات فعالین حوزه نشریات ادامه خواهد داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار