گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»- یادداشت دانشجویی*؛ حجاب موضوعی که شاید امروز برای عده ای از جوانان این عصر قابل قبول نباشد ، پذیرش انسان هایی که برای اعتقادات خود سال ها خود را حبس خانگی کردند تا تار مویی از عفاف و حیا آنها در معرض دید نامحرمان قرار نگیرد و آسیب نبیند.
کشف حجاب رضاخان علاوه بر عکس العمل های شدید متدینین در آن زمان به یک هدف انقلابی برای برچیدن نظام شاهنشاهی تبدیل شد به نحوی که بسیاری از تظاهرات در راستای حفظ حجاب زنان مسلمان انجام شد.
رضاخان به دستور استعمارگران غربی و به کمک جریان وابسته روشن فکر، تمام توان خود را در تغییر لباس ملی به کار گرفت و به عنوان لباس متحدالشکل، مردم را مجبور به تغییر لباس و کلاه نمود و از تمامی قدرت و ابزاری که در دست داشت،برای این مقصد استفاده کرد.
حجاب نماد یک جامعه اسلامی
این را نباید فراموش کرد که یکی از نمادهای یک جامعه اسلامی حجاب و پوشش اسلامی است.
یکی از مسائلی که در همان ابتدای ورود یک فرد غریبه به هر کشور جلب توجه می کند پوشش مردم آن جامعه است، در بدو ورود به هر کشوری از شیوه پوشش، طرز رفتار و برخورد و حتی معماری شهری می توان به اعتقادات و منش مردم آن کشور پی برد.
این امر مختص کشورهای اسلامی نیست بلکه در همه کشورها با هر آداب و رسوم و اعتقادی پوشش خاص مردم آن کشور و آداب و رسوم و سنت های خاص مخصوص مردم همان خطه وجود دارد.
آیت الله مکارم شیرازی حجاب را یکی از ضروریات دین و برگرفته از قرآن مجید دانسته و در این مورد می فرمایند: حجاب را همه مذاهب اسلامی قبول دارند و منظور از ضروری دین چیزی است که هر کس با مسلمین مقداری معاشرت داشته باشد، میفهمد مسلمانان به آن پایبند هستند.
حال شما قضاوت کنیند اگر یک توریست وارد کشور ما شود چهره شهرهای ما اسلامی است؟
شما بگویید؟ آیا امروز در شیوه پوشش و رفتارهای اجتماعی کشور ما نمادی از یک جامعه اسلامی است؟
چرا برای بدحجابی پادزهری کشف نمی شود ؟
عده ای تلاش می کنند تا بی حجابی در کشور را یک توطئه استکباری در زمینه بدانند واز زیر بار مسئولیت اجتماعی و دینی شانه خالی کنند.
هر چند ما نیز معتقدیم که بی حجابی نتیجه یک توطئه و برنامه چندین ساله توسط کارشناسان استکباری برای خروج کشورهای اسلامی از هویت دینی و ملی خویش است اما در مقابل نیز اعتقاد داریم که بزرگان و نخبگان ما نیز در این زمینه کوتاهی کرده اند.
ما معتقدیم برای هر زهری پادزهری است که می تواند موجب خنثی شدن آن شود ،حال اگر بی حجابی همچون ویروسی خطرناک در جامعه ما در حال تکثیر است چرا کسی به فکر پادزهر و درمان آن نیست؟
وقتی همه تیرها به سنگ می خورد
حال جای این سوال باقی است که با وجود عزم مسئولین برای حل مشکل بدحجابی در جامعه چرا هنوز هیچ یک از این طرح ها به نتیجه مطلوب نرسیده است؟
شاید ارائه طرح هایی بدون انجام کار کارشناسی و تحقیق و پژوهش و عدم استفاده از فکر و اندیشه نیروهای جوان و نخبگان در این زمینه باعث شده است که اجرای آنها تاثیر واقعی را در جامعه نداشته باشد.
از سوی دیگر نباید نقش رسانه ها و مطبوعات را در این زمینه نادیده گرفت، تلاش شبکه های ماهواره ای در به انحراف کشیدن اعتقادات افراد جامعه باعث شده است تا فرزندان ما نیز خواسته و ناخواسته از شخصیت های این شبکه ها الگوبرداری کنند، در این میان رسانه ملی کشور نیز بی تقصیر نیست و باید اذعان کرد که رسانه ملی می توانست در این زمینه بیشتر تاثیرگذار و نقش آفرین باشد.
هرچند که نباید منکر این حقیقت شد که بسیاری از مشکلات بی حجابی در جوانان ریشه در جهل و بی اطلاعی انها در مورد حقیقت حجاب دارد.
* زهرا سالاری نژاد-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.