گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» - یادداشت دانشجویی*؛همیشه در دلِ ساخت حقوقی، یک ساخت حقیقی، یک هویت حقیقی و واقعی وجود دارد؛ او را باید حفظ کرد. این ساخت حقوقی در حکم جسم است؛ در حکم قالب است، آن هویت حقیقی در حکم روح است؛ در حکم معنا و مضمون است. اگر آن معنا و مضمون تغییر پیدا کند، ولو این ساخت ظاهری و حقوقی هم باقی بماند، نه فایدهای خواهد داشت، نه دوامی خواهد داشت؛ مثل دندانی که از داخل پوک شده، ظاهرش سالم است؛ با اولین برخورد با یک جسم سخت در هم میشکند.
این جمله را میتوان جان کلام رهبر انقلاب در دیدار سال 87 با دانشجویان و اساتید دانشگاه علم و صنعت دانست که برای قشر روشن بین جامعه قابل تأمل است.در این سخنان ، رهبری دانشجویان را طبقه روشن بین جامعه لقب دادند و نقشه راهی را برای این موتور محرک انقلاب ترسیم نمودند.در این مجال و بعد از چند سال از آن سخنان مناسب دیدیم با نگاهی عمیق تر و دقیق تر، نکات برجسته آن سخنان را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم. برای روشنتر شدن موضوع لازم است به عوامل درونی و بیرونی چالش برانگیز توجه کنیم.
1) عوامل بیرونی: از همان روزهای آغازین انقلاب نظام سلطه با در خطر دیدن منافع خود در این کشور و منطقه خاورمیانه اقدامات خود را جهت از بین بردن انقلاب اسلامی کلید زد به طور مثال همین انرژی هسته ای که امروز دنیای غرب و آمریکا به دنبال از بین بردن آن هستند قبل از انقلاب خود آنها مشغول ساخت نیروگاه و سایت های هسته ای در کشور بودند که با پیروزی انقلاب آن را رها کردند.تحریم ها را از همان موقع شروع کردند.کار و جنایت دیگر آنان حمایت از رژیم بعث عراق بود که با پیشتیبانی همه جانبه از صدام قصد نابودی نهال نوپای انقلاب اسلامی را داشتند که با فداکاری های جوانان انقلابی و مومن ایران زمین، حتی اجازه تصرف یک وجب از خاک ایران را ندادند. بعد از شکست در جنگ سرد آنها فهمیدند که برای سقوط نظام باید رو به استحاله فرهنگی آورد تا از این طریق مردم و جوانان ایرانی را که مهمترین عناصر انقلاب و نظام هستند را از لحاظ فکری نابود کند.در زمان جنگ امام (ره) فرمود: جنگ در رأس امور است، ولی آیا همه در جنگ شرکت کردند؟ در عصر حاضر هم که ما آن را نسل سوم و چهارم انقلاب نامگذاری می کنیم رهبریِ معظم به طور جدی از جنگ نرم سخن می گویند ولی آیاهمه باورکرده اند؟ یا آنهایی که باور کرده اند پای به عرصه جنگ نرم گذاشته اند؟ چندی پیش مدیر عامل شبکه فارسی زبان فارسی وان مهمان برنامه صدای آمریکا بود.وقتی مجری برنامه از او پرسید: برنامه آینده شما چیست؟ گفت تا سال 2020 کاری می کنیم که مردهای ایرانی خودشان زنهایشان را برای نمایش دادن بیرون بفرستند !
2) عوامل درونی : اگر حواسمان جمع نباشد ممکن است از جمهوری اسلامی فقط اسمی و ظاهری باقی بماند. اگر ساختارهای معیوب خود را اصلاح و درمان نکنیم این امر ممکن در آینده، نظام را با چالش های سخت تری مواجه کند کما اینکه در حال حاضر هم با آن دست به گریبان هستیم.مثلا وابستگی اقتصاد کشور به نفت که یکی از مشکلات جدی کشور است و یکی از دردهایی است که پس از انقلاب بوده و تا به حال هم ادامه داشته است . امام علی علیه السلام علل افول دولت ها را چهار عامل می داند : 1) تباه نمودن اصول اساسی 2) فریب کاری 3) مقدم داشتن فرومایگان(نادانان و بی هنران) 4) مؤخر داشتن فرزانگان
.
روی آوردن مسؤلان کشور به تبذیر و اسراف ، زیر پا گذاشتن اصول اخلاقی و فراموشی تقوای اجتماعی و فردی، نظام را با خطرات جدی مواجه می کند.استفاده از مسئولیت به عنوان وسیله و ابزار برای رسیدن به قدرت، کشور را از درون پوک می کند.ترویج زندگی اشرافی در بین مسؤلان که متاسفانه در بین بعضی ها تبدیل به یک فرهنگ شده است و باید بگوییم زندگی آنان غیر از این نیست؟! وقتی یکی از مقامات بلند پایه صراحتاً از مانور تجمل دم بزند و اعلام کند: برای آنکه در دیدگاه سایر ملل مسلمان و غیر مسلمان ملتی مفلوک جلوه نکنیم، لازم است تاجلوه هایی از تجمل در چهره کشور و مسؤلین حاکمیتی رؤیت شود. با این رویه به مرور زمان شاهد شکل گیری زندگی های اسراف گرایانه و اشراف گرایانه هستیم که نتیجه آن بالا آمدن عده معدودی در جامعه و در فشار قرار گرفتن عده کثیری در جامعه است.قرآن کریم به صراحت تبذیر کنندگان را برادران شیطان میداند."حقّا آنان که اموالشان را (در راه باطل و حرام) ریخت و پاش می کنند برادران (رفیقان و همسویان ) شیطانند.«سوره الاسراء آیه 27 »
ساختارهای واقعی نظام شامل عدالت، کرامت انسانی، حفظ ارزش ها ، سعی برای ایجاد برابری و برادری، اخلاق و ایستادگی در مقابل مستکبران عالم است.حال تمامی مسؤلان و مدیران کشور خود را در این ترازوها قرار دهند و مقایسه کنند که آیا هم وزن این فاکتورها هستند. چقدر به عدالت پایند هستند، مثلاً برای استخدام در یک شغل اگر در بین افراد خواهان استخدام، اقوام هم باشند تفاوتی قائل
می شوند یا نه؟ به سفارش ها و توصیه ها عمل می کنند یا به اصول و قانون؟ چقدر به کرامت انسانی احترام می گذارند طوری عمل می کنند که عادی ترین و پایین ترین قشـرهای مردمی در حرف زدن با آنها دچار لکنـت زبان و تـرس نشـوند. چقدر برای حفظ ارزش ها تلاش می کنند.نشریه ای را به خاطر انتقاد از دولت توقیف می کنند (توسط دولت) ولی با روزنامه ها و نشریه هایی که ارزش ها را هدف قرار داده اند برخوردی نمی شود یا اگر هم بشود با فشار رسانه های متدین با آنها برخورد می کنند (زیر سؤال بردن حکم قرانی قصاص آزادی بیان است ولی انتقاد به دولت نه؟! )
آیا دیدار با وزیر خارجه فرانسه آن هم در موضع ضعف در شرایطی که دولت فرانسه رسما از نشریه اهانت کننده (شارلی ابدو) به پیامبر رحمت حمایت می کند، حفظ ارزش ها محسوب می شود ؟!
در مقابل مستکبران عالم چطور برخورد می کنیم.اگر کشوری در کشور شما عامل کودتای 28 مرداد باشد،هواپیمای مسافربری کشور شما را مورد هدف قرار دهد،در جنگ تحمیلی از دشمن شما حمایت همه جانبه کند و دانشمندان هسته ای تان با حمایت آنان ترور شوند آیا باز هم حاضر هستید با وزیر خارجه ی آمریکا قدم بزنید؟!
از نظر مقام معظم رهبری یکی از درگیری های اساسی در دو دهه اخیر، درون ایران این بوده است که عده ای در تلاش اند که جمهوری اسلامی را از روح و معنای خودش خارج کنند.یکی از مصداق های بارز آن تفکیک و جدایی دین از سیاست و در یک جمله ترویج سکولاریسم بوده است.برای رسیدن به این هدف کسانی با تمام توان وارد عرصه شده اند تا به این هدف شوم برسند فقط به عنوان مثال به چند نمونه از این اقدامات اشاره می کنیم.یکی از مترجمین علم سکولار در ایران به نام عزت ا... فولادوند است که تا کنون 48 کتاب سکولار از جمله کتاب های هانا آرنت ترجمه کرده است. هانا آرنت همان فیلسوف است که می گوید«تنها مسلکی که من به آنها تعلق داشتم صهیونیست ها بودند» همان فیلسوفی است که اکبر گنجی بعد از مطالعه کتاب او می گوید«وقتی من این دو کتاب را خواندم ( کتاب های هانا آرنت ) فهمیدم چه کار اشتباهی انجام دادیم که انقلاب کردیم»و عجیب آن است که عزت الله فولادوند مترجم کتاب های علم سکولار سه بار برنده جایزه کتاب سال در دوران وزارت ارشاد و ریاست جمهوریِ سید محمد خاتمی می شود.
در زمینه های اخلاقی و فرهنگی افرادی با به راه انداختن و ترویج جنیش های زنانه و فمینستی که نسخه سفارشی آلن تورن نظریه پرداز 76ساله که پایان زمستان 1380 به دعوت عطا ا...مهاجرانی به ایران آمد و به دنبال استحاله فرهنگی معرفتی این کشور بودند. «آلن تورن رهبران دولت اصلاحات را به پیروی از الگوی موسسه تحقیقاتی پنتاگون Rand در گستره اسلام لیبرال فراخواند و هم
رأی فرید زکریا و ولی رضا نصر در شورای روابط خارجی آمریکا گفت : راه تجدد ایران از ترکیه می گذرد"راه تجدد ایران از ترکیه عبور می کند . ترکیه برای ما آزمایشگاه است" (کتاب ارتش سری روشنفکران صفحه
49)
از نظر مقام معظم رهبری تغییر در سیرت و هویت واقعی یک ملت به تدریج انجام می شود و ممکن است زمانی به این تغیرات پی ببریم که کار از کار گذشته است و از طبقه دانشگاهی که همان طبقه روشن بین و روشن فکر جامعه است می خواهد تا این مسؤلیت را برای خود قایل باشد.
انقلاب به مثابه یک موجود زنده است که برای تداوم و حیات خود نیاز به نیروی متخصص و متعهد و انقلابی دارد وظایفی که از دانشگاه و قشر دانشجو انتظار می رود این است که به طور جدی و جهادی در عرصه های علم حضور یابند و قله های علمی را فتح کنند.یکی دیگر از کارهای ضروری که باید انجام شود این است که در علوم انسانی که مبنای آن بیشتر غربی و سکولاریستی است تغیر و تحول صورت گیرد.چشم بینای جامعه یعنی اینکه همیشه در همه صحنه ها حضور پیدا کردن، دانشجو باید روز به روز خود را از لحاظ فکری و معرفتی بالا برد.تلاش بکند برای رسیدن به آرمان های کشورش از هیچ کوششی دریغ نکند نقشه های دشمنان کشورش را به طور دقیق بداند و خود را در یک دفاع و جنگ مقدس ببیند و بداند مستکبران این عالم زمانی از اقدامات خصمانه ی خود دست بر می دارند که اعلام بکنیم"ما نمی توانیم"بگوییم"از فرق سر تا نوک پا باید غربی شد
".
هر ایرانی مسلمان باید این آیه قرآن را سر لوحه زندگی خود قرار دهد که می فرماید: خدواند سرنوشت هیچ قوم و ملتی را تغیر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه در خودشان است تغیر دهند.(سوره رعد آیه 11) آیت ا... مکارم شیرازی در تفسیر نمونه می فرمایند:این آیه یکی از اصول اجتماعی اسلام را نیز چنین بیان می کند که مهمترین اصل در پیروزی و شکست و خوشبختی و بدبختی یک جامعه مردم خود آن جامعه هستند و عوامل بیرونی در مراحل بعدی قرار دارند (نمونه جلد 10 صحفه 145)
همانطور که در صنایع هسته ای ، نظامی، هوا وفضا و پزشکی به دستاوردهای بزرگی دست یافته ایم، در دیگر حوزه ها هم می توانیم تمدن ایرانی اسلامی نوین را رقم بزنیم.جالب است کشور برزیل که ششمین اقتصاد دنیاست هنوز نتوانسته موجود زنده به فضا بفرستد ولی جوانانِ جمهوری اسلامی ایران با اقتدار و بدون وابستگی به این امر مهم دست یافته اند.و ثابت کردند که ما خواهیم توانست بدون نیاز به کدخدا و با رمز هوشیاری و بصیرت مسیر پیشرفت و ترقی را طی کنیم
فرشاد حسنی فر فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.