به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، ابراهیمی شب گذشته در کارگاه جریان شناسی گروه های تکفیری که در هفتمین دوره طرح ولایت استان ایلام در حال برگزاری است، اهل سنت را برادران دینی اهل تشیع خواند و بیان کرد: اختلاف شیعه و سنی بسیار کم و اشتراکات بین دو مذهب قریب به ۹۰ درصد است؛ اما جریان های وهابیت تکفیری و شیرازی ها با بدعت گذاری و تفرقه افکنی بین شیعیان و همچنین تضاد با اهل سنت به دو لبه یک قیچی برای اضمحلال اسلام تبدیل شده اند.
وی پیدایش تفکر وهابیت را در لوای حمایت های مستر همفر، جاسوس انگلیسی اعلام کرد و افزود: قاضی القضات چهار مذهب اصلی اهل سنت، ابن تیمیه را منحرف دانست، تفکرات او را بدعت نامید و به مخالفت با او پرداخت؛ پس از آن نیز هیچ یک از علمای اهل سنت محمد ابن عبدالوهاب را تایید و تصدیق نکردند، تفکرات تکفیری و سلفی گری به دو دسته تندرو و معتدل تفکیک می شود، در میان تندروها می توان به طالبان، القاعده، سپاه صحابه و داعش اشاره کرد، اخوان المسلمین را نیز می توان معتدل دانست.
محقق مباحث فرقه شناسی در طرح ولایت ایلام با برشمردن چهار ویژگی اصلی برای جریانات تکفیری بیان داشت: ویژگی اول تکفیری ها خشونت شدید است. اقدامات طالبان در افغانستان پس از خروج نیروهای شوروی از این کشور و اعمال خشونت های بی منطق و غیرشرعی علیه زنان از جمله رفتارهای ضد انسانی این گروهک می باشند، جنایات امروز داعش نیز گواه دیگری بر این ویژگی غیر شرعی و غیر انسانی آنان است که تخریب شدید چهره اسلام در افکار عمومی مردم جهان توسط رسانه های غربی در پی داشته است.
ابراهیمی تحمیل عقیده و تعصب افراطی را دومین ویژگی تکفیری ها داشت و خاطرنشان کرد: این گروه ها برخلاف تفکر و منطق قرآنی، منش اهلبیت و پیامبر اسلام در احترام به عقاید انسان ها و اقلیت های دینی، درصدد هستند با تعصب های کور خود عقایدشان را به افراد تحمیل کنند.
وی ادامه داد: جمود فکری و مخالفت با مظاهر علم و نوآوری ویژگی سومی جریان تکفیر است، مخالفت تکفیری ها با هر نوع تکنولوژی و مظاهر آن حتی در استفاده های صحیح از علم، دانش و فناوری نشان از عمق انحطاط آنان دارد.
این محقق عدم احترام و رعایت اصول اخلاقی و انسانی را در میان طیف تکفیری بسیار مشهود عنوان کرد و گفت: از نمونه های اقدامات آنان که با هیچ منطق انسانی قابل دفاع نیست تخریب بقیع در زمان قدرت گرفتن حکومت سعودی یا تخریب قبور بزرگان و صحابه توسط داعش می توان نام برد.
ابراهیمی در ادامه مباحث خود با بیان اینکه جریان القاعده توسط عبدالله عزام تاسیس شد، تصریح کرد: پس از وی نیز اسامه بن لادن، ایمن ظواهری، و ابومصعب زرقاوی فرماندهی این گروهک را برعهده گرفتند، بمب گذاری، ترور اهل تسنن و تشیع در عراق و دیگر کشورها و مبارزات محدود با نیروهای آمریکا و سایر اشغالگران در عراق و افغانستان از اقدامات اصلی جریان تروریستی القاعده است.
وی افزود: عده ای از بازماندگان حزب بعث و ارتش صدام پس از دستگیری وی اقدام به تاسیس یک ارتش سری برای دوران پس از صدام کردند که توسط ابومصعب زرقاوی رهبری می شد، عدم برخورد آمریکایی ها با سران اصلی حزب بعث پس از اشغال عراق و دستگیری صدام به برنامه های این حزب کمک کرد.
این فرقه شناس ادامه داد: داعش که از سال ۲۰۰۴ توسط ابوبکر بغدادی با عنوان دولت اسلامی عراق تاسیس شده بود، در سال ۲۰۱۱ در سوریه ظاهر شد و نام خود را به دولت اسلامی عراق و شام تغییر داد، ابوبکر بغدادی که پس از اشغال عراق توسط آمریکا مدتی دستگیر شده بود پس از آن برای آموزش های مخفیانه تحت آموزش موساد به اسراییل سفر کرد، محمد الجولانی نیز به صورت موازی به تاسیس جبهه النصره در سوریه پرداخت و به تعبیر ادوارد اسنودن: آمریکا و اسرائیل تمام افراطیون را برای تامین امنیت اسراییل و تضعیف کشور های اسلامی و محور مقاومت و با هزینه عربستان سعودی در منطقه جمع کرد، هدف اصلی آنان ایران می باشد.
ابراهیمی تاکید کرد: برآیند اقدامات سنی های افراطی، تکفیری هایی چون داعش و انحرافیون شیعه مانند جریان شیرازی ها تضعیف اسلام و تامین امنیت اسرائیل است.
وی با بیان اینکه کشور ما به لطف تفکر شهادت، ایثار و تجربه ۸ سال دفاع مقدس، امن ترین کشور منطقه پر آشوب خاورمیانه می باشد، گفت: غیرت دینی مردم شیعه روستای آمرلی با وجود محاصره بودن و تحمل ماه ها سختی باعث آزادی مردم این روستا شد، وظیفه شیعیان به ویژه جوانان بسیجی داشتن بصیرت و غیرت برای دفاع از دین است، این غیرت با اتکا به معرفت، شناخت، استدلال، اندیشه و پرهیز از تعصب کورکورانه حاصل می شود، مهمترین اصل برای شما کسب بصیرت، نشر مبانی دینی و معرفتی و ولایت پذیری باشد، تا هم راه های دشمن را بشناسید و هم با آن ها مقابله منطقی کنید.