به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه سند رونمایی گزارش جهانی آموزش برای همه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: توسعه مشارکت یکی از سیاستهایی است که آموزش و پرورش در دولت یازدهم دنبال میکند و از جمله سازمانهایی که میتواند با ما در تعامل باشد و از تجربیات آن استفاده کنیم و تجربیات خودمان را نیز به این سازمان منتقل کنیم، یونیسف و یونسکو است.
وی ادامه داد: ما در ارتباط با این دو سازمان تعاملاتمان رو به افزایش است و امیدواریم بتوانیم با تعامل بیشتر از تجربیات دنیا استفاده کرده و دنیا نیز از تجربیات جمهوری اسلامی در بحث آموزش بهرهمند شود.
فانی با اشاره به پیشرفتهای آموزش برای همه افزود: در تحت پوشش قرار دادن پیش دبستانی رشد قابل توجهی داشتهایم بخصوص در مناطق محروم و دو زبانه و مناطقی که بچهها زبان مادریشان فارسی نیست؛ هرچه آموزشهای پیش دبستانی توسعه پیدا کند در آموزش سالهای بعد موثرتر است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در انسداد مبادی بی سوادی موفقیتهای خوبی داشتهایم به شکلی قریب به 99 درصد کودکان لازم التعلیم در حال حاضر در مدارس هستند و این یک درصدی که تا 100 درصد فاصله داریم کار بسیار سختی است، البته آموزش و پرورش حضور دارد اما در بعضی مناطق اولیاء فرزندان خود را به مدارس نمیفرستند.
وی با بیان اینکه در سالی که گذشت 110 مدرسه با فقط یک دانشآموز در کشور داشتیم گفت: یعنی آموزش و پرورش برای حتی یک دانشآموز در دوره ابتدایی نیز مدرسه تأسیس کرده است.
فانی بیان داشت: 4 هزار و 800 مدرسه با کمتر از 5 دانشآموز داشتهایم و این نشاندهنده این است که ما به دنبال این هستیم حتی یک کودک لازمالتعلیم خارج از مدرسه نماند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به دوره اول و دوم متوسطه گفت: سطح تحت پوشش ما از افزایش قابل ملاحظهای برخوردار بوده است و در متوسطه دوم توسعه آموزشهای فنی و حرفهای و مهارت آموزی نیز رشد قابل توجهی داشته است به طوریکه بیش از 12 درصد سهم آموزشهای فنی و حرفهای ما در سالهای اخیر در کل متوسطه افزایش نشان میدهد.
وی ادامه داد: استراتژی آموزش و پرورش در دولت یازدهم ارتقای کیفیت آموزش است و این یکی از اهدافی است که آموزش برای همه دنبال میکند و سند تحول نظام آموزشی کشور که تهیه و تبدیل آن در کشور 10 سال به طول انجامید مبنای برنامه ششم توسعه کشور قرار خواهد گرفت و با اجرای سند تحول میتوانیم به اهداف این سند که هدف غایی آن ارتقای سند آموزش و پرورش در همه زمینههاست برسیم.
فانی افزود: سمیناری در این اواخر از سوی یونسکو در کره جنوبی برگزار شد و جمهوری اسلامی نیز در آن حضور داشت که بحث هدفگذاری برای سال 2030 بود و امیدواریم در آن هدفگذاری نیز نقش آفرینی کنیم و در مجموع اعلام میکنم که جمهوری اسلامی تجربیات ارزشمندی به برکت انقلاب اسلامی در حوزه آموزش دارد و آماده هستیم تجربیات خودمان را در اختیار کشورهای دنیا و منطقه قرار دهیم.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص طرح رتبهبندی گفت: طرح رتبهبندی در دستور شورای توسعه مدیریت در کشور است و فکر میکنم تا یکی، دو هفته دیگر در شورا به تصویب برسد و پس از تصویب، جزییات را به اطلاع میرسانیم و از اول مهر اجرایی شده و احکام صادر میشود.