آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۰۱۳۲
حجت الاسلام صدیقی در جمع دانشجویان طرح ولایت:

مگر قدرت استکبار بیشتر از قدرت خدای ماست؟

امام جمعه موقت تهران گفت: مگر قدرت استکبار بیشتر از قدرت خدای ماست؟ وعده­‌های این­ها دروغ است وعده‌های خدا راست است، هرچه گفته ما دیدیم راست گفته عمل کرده ولی دشمن هر وعده‌­ای بدهد هزار بار تجربه شده به هیچ­کدامش پایبند نخواهد بود.

به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی، حجت الاسلام صدیقی امام جمعه موقت تهران در جمع دانشجویان حاضر در بیستمین دوره طرح ولایت در اردوگاه سید الشهدا(ع )آبعلی گفت: قرآن کتاب هدایت، لوح انسان کامل است، آئینه خدا و آئینه همه صفات اولیای اوست، مرآت جمال و جلال حق تعالی است و برای تربیت بشر پروردگار متعال درخور خدائیش در این کتاب راز و رمز به کار برده و سراسر آیات این کتاب را روح انگیز، پرجاذبه و دارای قدرت تحول و انقلاب روحی ارائه کرده است.


 
وی افزود: یکی از روش­های تربیتی این کتاب عرفان، این کتاب اخلاق، این کتاب مدیریت، این کتاب سیاست، این کتاب ظلم ستیزی، این کتاب مقابله با فریب کاری­ ها، نفاق­ ها، پستی­ ها، پلشتی ­ها، ایراد سوگندها است.


 
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه  قسم حکمت­ هایی دارد، گفت: انسان برای کسی قسم می­ خورد که برای او حسابی باز کرده و احترامی برایش قائل است. انسان برای کسی قسم می­ خورد که دوستش دارد، کسی که باور او مهم است برایش.


 
حجت الاسلام صدیقی اظهار داشت: یکی دیگر از جاهایی که در قسم منظور شده این است که قسم انسان را تکان می­دهد، قسم شوکی است که بر طرف وارد می­شود. 


 
وی تصریح کرد: قسم جهات دیگری هم دارد؛ خدا بر چیزهایی که قسم خورده، می­خواهد ما را متوجه اهمیت آن امور بکند که ما درموردشان بی­ تفاوت نباشیم، مطالعه کنیم، اسرار آن را کشف کنیم.


 
این استاد حوزه عنوان داشت: اساساً آفریده­ های خدا مقدس است، همانطور که جان پیامبر مقدس است خدا به جان پیامبرش قسم می­خورد(قسم به جان تو)، همانطور که خدای متعال به امام زمان قسم می­خورد،"والعصر"، قسم به عصاره عالم، آقایی که ما در سایه ­اش هستیم و دلگرمیم ما صاحبی داریم، نماینده خدا هوای ما را دارد؛ همان خدایی که به پیغمبرش قسم می­ خورد، خدایی که به خودش قسم می­خورد؛ این خدا به انجیر هم قسم می­خورد"والتین والزیتون و طور سینین" می­خواهد بگوید این­ها همه نوشته­ های من هستند، کلمات من هستند، همه جلوه ­ها و آیات خدا هستند، عالم همه آئینه است، یک چیز بیشتر نشان نمی­ دهد آن هم خداست؛ همه چیز آیه حق است؛ همه جای عالم کلاس تربیتی خداست، مظهر ربوبیت است، نشانه حکمت و قدرت است.


 
وی گفت: خداوند عالم را خیلی شیرین می­ کند ؛ هیچ چیز زائدی در عالم وجود ندارد، همه چیز در جای خودش حساب شده است.


 
صدیقی اضافه کرد: خداوند متعال در میان قسم ­های زیادی که در قرآن یاد کرده است، و چون موضوع قرآن کریم هدایت است، این قسم­ ها بار هدایتی و تربیتی دارد، بیشترین قسم را در سوره شمس بیان کرده است(11 قسم مطرح است بعضی هم می­گویند 13 قسم). خدا چرا اینقدر برای ما قسم می­خورد؟ و چرا برای این موضوع اینقدر قسم می ­خورد؟ نشان می­دهد که سرنوشت سازترین مساله همینی است که در سوره شمس خدا برایش بیشترین قسم را یاد کرده است. 


 
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: خدای متعال نقاط ضعف انسان را در قرآن کراراً بیان کرده است؛ بعضی جاها لحن، لحن نفرین است به همین خلقی که خودش آفریده "قتل الانسان ما اکفره". خیلی تکان دهنده است. اینکه خدای متعال نقاط ضعف را می­گوید به خاطر جهات تربیتی است، چون اگر آدم نداند ایرادهای خودش را ، در جهت رفع آن­ها بر نمی­آید. "خلق الانسان عجولا"، "خلق الانسان ضعیفا" و الی ماشاءالله. در قرآن کریم، ایرادهای ما، عیب­ های ما مطرح شده تا بدانیم اینجا دارالشفاست، آمدیم تا با دواهای قرآنی همین معایب را برطرف کنیم، رسالت ما در این زندگی، سالم سازی خودمان، برطرف کردن عیوب خودمان، رفع حجاب ­های بین خودمان و خدای خودمان است و در یک جمله بدست آوردن قلب سلیم و روح سلیم است که"یوم لا ینفع مال و لا بنون الا من اتی الله بقلب سلیم"؛ خداوند متعال ایراداتی داده است تا ما را به کار بکشد که این ایرادات را برطرف کنیم، وعده­ های خوبی هم داده است که اگر توانستیم خودمان را سالم بکنیم، عیوب اخلاقی­مان را برطرف بکنیم، آن وقت "دارالسلام" جای ماست؛ در دارالسلام خدا خودش به ما سلام خواهد داد! "لهم دارالسلام عند ربهم و هو ولیهم"، برای اینها خانه سلام است که بهشت برین است، و آنی که شیرین تر از بهشت است، این است که "و هو ولیهم" آنجا خود خدا، خود خدا، خود خدا، ما را در دامن رحمتش می­گیرد و از ما نوازش می­کند، از ما سرپرستی می­کند. نه تنها خدا ولایت همه جانبه در بهشت برای ما دارد، بهشت همه جایش بوی خدا می­دهد، رنگ خدا دارد، جمال و جلال الهی، صفات الهی، فضای بهشت را مشحون از جاذبه­ ها قرار داده است؛ خدا در آنجا به بنده­اش سلام هم خواهد کرد! "الیوم لا ..... نفس شی و لا تجزون الا ما کنتم تعملون" "ان اصحاب الجنه الیوم فی شغل فاکهون هم و ازواجهم....علی الارائک متکئون" "سلام قولا من رب الرحیم"


 
وی با اشاره روایتی از معصوم (ع) گفت:در روایت آمده است، وقتی خدا به بنده­ اش آنجا سلام می­دهد، آنچنان بنده بی­تاب و ذوب می­شود که تمام نعمت­های بهشتی که همه در حد اعلی است، در برابر این لذت برای انسان که سلام خدا بالاترین لذت را به انسان القا می­کند که چیزی دیگر برتر از آن وجود ندارد.خوب ما آمده ­ایم که خودمان را اینجا بسازیم، خودمان را اینجا بشناسیم، خودمان را بیابیم و بسازیم تا سالم سالم بشویم؛ وقتی سالم شدیم آرامش است؛ نا امنی در نا سلامتی است. لذا روح مضطربه مال آدم­ هایی است که گرفتار نفس اماره هستند؛ آن لحظه ­ای که خدای متعال می­بیند بنده­اش به سلام کامل رسیده است، آدم رنگ خدا که می­گیرد، سلامت نفس که پیدا می­کند، آن وقت نفس، "مطمئنه" می­شود؛ "یا ایتها النفس المطمئنه ارجعی"؛ راحت می­شود دیگر هیچ مشکلی باقی نمی­ ماند. دغدغه ما برای ناسلامتی ماست. اگر جان به جانان برسد امنیت کامل است، جان به جانان هم نمی­رسد مگر این حجاب­ های موجب ناسلامتی را آدم برطرف کند.


 
صدیقی با بیان اینکه کسی باورهای قرآنیش تعمیق بشود، مشکل تحریم و مشکلات دیگری که دنیا آن را تهدید می­ داند همه برایش فرصت می­شود، اظهار داشت:در تفاسیر آورده اند ؛ فردی در بیابانی با اسماعیل رو به رو شد، پرسید از کجا می­آیی؟ گفت از دیار وحی، گفت خوب  عجب از سرزمین وحی می ­آیی یک سوغاتی وحی­ای که خدا آنجا نازل کرده از آنجا چیزی داری به ما بدهی؟ ایشان هم این آیه یادش آمد:"فی السماء رزقکم و ما توعدون"، وقتی که ان فرد آیه را شنید گفت : راحتم کردی، سرگردان روزی بودم به هر دری می­زدم ولی حالا می­ روم راحت کارم را می­کنم و روزی­ام را خدا گفته در آسمان است، باید در آسمان را باز کنم. راحت شدم! رفت تا سال دیگر . آن عرب اسماعیل را در طواف دید، گفت خدا خیرت بدهد پارسال یک پیامی از این وحی به ما دادی، ما را از نگرانی معیشتی بیرون آوردی؛ فهمیدیم ما باید کار بکنیم ولی روزی­مان دست اوست، در زمین نیست در آسمان است. کسی باورهای قرآنیش تعمیق بشود، مشکل تحریم و مشکلات دیگری که دنیا آن را تهدید می­داند همه برایش فرصت می­شود. "و من یتق­الله یجعل له مخرجا و یرزقه من حیث لا یحتسب"


 
وی با تاکید بر اینکه خداوند متعال به ما وعده داده است، چرا باید از فشار دنیا ما بترسیم؟گفت: مگر قدرت استکبار بیشتر از قدرت خدای ماست؟ وعده­ های این­ها دروغ است وعده ­های خدا راست است، هرچه گفته ما دیدیم راست گفته عمل کرده ولی دشمن هر وعده­ ای بدهد هزار بار تجربه شده به هیچ­ کدامش پایبند نخواهد بود. چرا به وعده ­های خدا ما آرامش پیدا نمی­کنیم؟! در مورد عزت هم خدا وعده داده "تعز من تشاء و تذل من تشاء بیدک الخیر انک علی کل شی قدیر"، اینجا کلی فرموده ولی در آیات دیگر فرموده است که "العزه لله و لرسوله و للمومنین"مومن باشید نترسید از دشمن، خیری هم که شما خیر می ­دانید همه ­اش"بیدک الخیر" به دست کسی نیست، سرنوشت ما به دست خودش است، احدی در عالم کاره­ای نیست. 


 
امام جمعه موقت تهران افزود: خداوند در حال امتحان ما است، گاهی میدان به ظالم می­دهد، ظالم هنری ندارد، قدرتی ندارد، به اندازه پشه ­ای هم نیست! شما در تاریخ عزت انبیاء را ببینید! "یریدون لیطفئوا نوراالله باافواههم" روزی هم همینطور است؛ ما وظیفه­ مان کار کردن است، رزق به دست خداست؛ آیات قرآن خیلی در این جهت شفاف است."نحن قسمنا بینهم معیشه" اصلا خودمان روزی را بین این­ها تقسیم کردیم به یکی کم دادیم به یکی زیاد دادیم؛ برکت مال تقوا است. رزق آرام بخش مال تقواست؛ پول زیاد رزق نیست! ثروت زیاد رزق نیست! رزق آنی است که مایحتاج ما را برطرف می­کند. آرامشی در آن هست برکتی در آن هست؛ "کلوا من الطیبات واعملواالصالحات" طیب بخورید تا بتوانید عمل صالح انجام بدید؛ حلال خوری موجب توفیقات می­شود، حرام خوری توفیقات را از آدم می­گیرد. 


 
صدیقی ادامه داد: آن فرد دوباره به اسماعیل گفت راحتم کردی با آن آیه، دغدغه­ و اضطراب را از من گرفتی، یک چشمه دیگر برایم بیاور؛ دنباله آیه را اسمعیل خواند: "فورب السماء انه لحق لسماء لعلکم تتقون" خدا قسم می­خورد به پروردگار سماء که روزی­ در آسمان است؛ خدا اینجا به تناسب به همان قسم خورد. قسم به آن سمائی که روزی­تان در آن است. هیچ موشکی، بمب اتمی به خزینه الهی برنمی­خورد که روزی شما را از بین ببرد! مثل دیار یمن نیست همه منابع را بزنند روزی شما دست خداست؛ همه عالم در به روی شما ببندد خدا در به روی شما نبسته. "فورب السماء" قسم به پروردگار آسمان "انه لحق" هم قسم خورده هم باز لام تاکید گذاشته؛ من توقع دارم ان­شاءالله برید این آیه را در تفاسیر بخوانید(سوره مبارکه ذاریات است)؛


آن عرب وقتی قسم خدا را در این آیه شنید داد زد، که ای داد یعنی وضع ما اینقدر خراب است که خدا برای ایجاد باور در ما قسم خورده؛ وضع ما اینقدر خراب است که بدون قسم حرف خدا در ما اثر ندارد؟! این وضعیت بد بشر را در این آیه استنباط کرد، و جان به جان آفرین تسلیم کرد!


 
وی افزود: ما این­همه قسم به گوشمان خورده چقدر تکان خورده ایم؟! این­همه قسم باید دل ما را تکان بدهد، صخره دل ما را پر آب کند؛ گاهی از صخره­ها چشمه می­ جوشد! چرا اینقدر قسم خورده؟ چون دوستت دارد، نمی­خواهد در جهنم بیفتی، می­خواهد عزیز باشی، خدا تو را برای خودش ساخته؛"نفخت فیه من روحی" دم خدا در وجود شماست،این دم خیلی گرم است چقدر سردی که گرم نمی­ شوی؟!! آدم وقتی می­شنود این­ها را اگر برود فکر کند فکر نمی­کنم عوض نشود!


 
آیت الله صدیقی با اشاره به اینکه دو نمونه از قسم های خداوند مهم ترین اثر در  مسأله زندگی بشر دارد، تصریح کرد: یکی مساله تزکیه است که سعادت به تمام معنا در این است؛ دیگری هم خطر قلت از تزکیه است؛ رهبر انقلاب انسان خود ساخته­ایست دیدید در فراز و نشیب­ها هیچ وقت دستپاچه و عصبانی نمی­شود؛ این­ الهامات الهی است خودش نیست خدا به او داده دارد اداره­اش می­کند؛  لذا حرف­ه ایی که در مورد آقا می­گویند خیلی دقیق حرف می­زنند. حضرت آقا وقتی نخست وزیر هم بودند امتحان عظیمی بود که نخواستند امام را نگران کنند و به فرموده امام سکوت کردند؛"و اذا ابتلی ابراهیم ربه بکلمات فاتمهن قال انی جاعلک لناس اماما " الحق عبد خالص خدا بود و خدا هم امامت را به ایشان رسانید.


 
وی افزود: شهید رجائی هم مطیع بود چون و چرا نداشت، تقدم به رهبری نداشت؛ حضرت آقا در موردشان می ­فرمایند که شهید رجائی حواسش به خودش بود از خود غافل نبود، خود را رها نکرده بود، آدمی که خود را رها می­کند اگر  مدیر بشود تعریفش را نکنند ناراحت می­شود. "قد افلح من زکاها"، فلاح و پیروزی همیشگی است؛ گاهی پیروزی ها نسبی است انسان چند قدمی جلو می­رود بعد غفلت می­کند دشمن غافلگیرش می­کند و همه چیزش را به غارت می­برد . "قد افلح المومنون" اینها مومنینی هستند که دیگر شکستی ندارند. خرشان از پل گذشته دیگر برگشت ندارد.


 
صدیقی گفت:اگر دنبال پیروزی و خوشبختی به معنای واقعی باشید باید خودتان را بسازید و از خودتان غافل نباشید، شما در خطرید. توپخانه نفس خاموشی ندارد. آمریکا هیچ غلطی نتوانست بکند انقدری که ادم از داخل ضربه می­خورد از بیرون نمی خورد."یا ایها الذین آمنوا علیکم انفسکم": خودت را بشناس! به هر چیزی خودتان را فروختید آن قیمت شماست؛ با خدا معامله کنید قیمت شما خداست. بهشت سعی خودتان است، تقوای شماست، حجاب شماست، عصمت شماست که شده است بهشت! بهشت دست ساز شماست شما بالاتر از بهشت هستید. حریف خدا نشوید، آئینه خدا باشید؛ خدا خودش را به شما می­دهد؛ اراده خدایی در وجود شما محقق می­ شود.


 
این استاد حوزه خطاب به دانشجویان حاضر در دوره طرح ولایت گفت: شما آمدید اینجا دارید در این سخت کوشی ­ها تمرین می­کنید، امیدوارم خدا به شما اخلاص دهد که بتوانید از این گرده­ها بالا بروید؛ آدم شدن سخت است. بالا رفتن، از خود گذشتن، عصبانی نشدن و... اینها سختی­هاست اما عشق بیاید آسان می­کند؛ محبت حضرت زهرا(سلام­الله علیها) خیلی چاشنی خوبیست.اگر خودت را یافتی، هیچ زیبایی دیگری زیبا نیست؛ اول باید خود را شناخت بعد یافت بعد ساخت بعد از این موجودی که زیبای خود ساخته و رنگ خدا گرفته باید مراقبت کرد. "قد افلح من زکاها و قد خاب من دسها"؛ تزکیه فقط محدود به این­جا نیست، اگر رفتید خانه­تان، توانستید جلوی خشم خود را بگیرید، دور مادرتان بچرخید، این اصل است واگرنه اینجا گریه کردن که طبیعی است... . تزکیه در اجتماع است، در برخورد با ناملایمات است.


 
وی ادامه داد:آدم اگر از خودش غفلت کند از خودش بیگانه بشود، از خدا بیگانه بشود، با خودش دسیسه می­کند؛ "و قد خاب من دسها"این افرادی که در خیابان­ها می­بینیم دارند به خودشان ظلم می­کنند،کدام بدبختی بدبخت تر از آنی است که فرد به امانت شهدا خیانت بکند؟ آخرش خدا ناامیدشان می­کند؛ خدا وعده داده آن هایی که به غیر او امید دارند را نابود و نا امیدشان کند.


 
صدیقی در پایان به دانشجویان گفت: ترک عجله و شتابزدگی مهم است،این­ها همه از عوامل تخریب انسان است، متین بودن، با فکر بودن، کارها را سنجیده انجام دادن،این­ها جهاد اصغر شماست؛ سپس جهاد اوسط، .بعد هم جهاد اکبر است؛ جهاد اکبر مرحله شهود است که انسان دیگر خودش را نمی­بیند؛ به هر جا بنگرم کوه و در و دشت/نشان از قامت رعنا تو بینم.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار