آخرین اخبار:
کد خبر:۴۳۰۶۵۰

ارائه روش جدید تشخيص بيماري‌هاي ژنتيكي توسط اساتید دانشگاه اصفهان

اعضاي هيات علمي دانشكده شيمي دانشگاه اصفهان روشی جدید برای تشخیص بیماری‌های ژنتیکی نظیر تالاسمی ارائه دادند.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، مسعود آيت اللهي مهرجردي و ابوالفضل كياني، از اعضاي هيات علمي دانشكده شيمي دانشگاه اصفهان با ارائه مقاله‌ای در مجله Analytical Chemistry روش جديدي براي تشخيص بيماري‌هاي ژنتيكي نظير تالاسمي را ارائه دادند. 

 

زيست‌حسگر شناسايي نوع چندريختي هاي تك نوكلئوتيدي (single-nucleotide polymorphisms) براي تشخيص بيماري‌هاي ژنتيكي است كه توسط اين دو پژوهشگر دانشكده شيمي دانشگاه اصفهان ساخته شده است.

 

زيست حسگر ساخته شده با به كارگيري سامانه اي ساده و يك دوربين عكاسي ديجيتال، قادر به تشخيص دقيق و حساس بيماري تالاسمي از نمونه هاي DNA استخراج شده از خون مي باشد.

 

همچنين در اين طرح از لوح هاي فشرده كامپيوتر (CD) به عنوان بستري ارزان قيمت استفاده شده است. از جمله ديگر ويژگي هاي اين زيست حسگر مي توان به بكارگيري روش الكتروشيمي دو قطبي اشاره کرد كه ضمن اين كه نياز به دستگاه‌هاي پيچيده ندارد امكان آناليز همزمان چندين نمونه را در طي فقط يك آزمايش فراهم مي آورد.

 

لازم به ذكر است، اين كار تحقيقاتي توسط گروه‌هاي تحقيقاتي مسعود آيت اللهي مهرجردي و ابوالفضل كياني در دانشگاه اصفهان صورت پذيرفته و نتايج آن در مجله Analytical Chemistry كه يكي از معتبرترين مجلات در زمينه شيمي تجزيه و از انتشارات انجمن شيمي آمريكا مي باشد به چاپ رسيده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
محبوبه عباسی
Iran (Islamic Republic of)
۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۲
با سلام و خدا قوت به اساتید گرامی و دیگر همکارانشان
امید است که دولتمردان قدر این گنجینه ها را بدانند
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار