به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از کُرددانش, عادل سی و سه مردان، معاون آموزشی دانشگاه در جلسه ای که ظهر دیروز معاونین و روسای دانشکده های مختلف این دانشگاه با معاون آموزشی وزارت علوم, تحقیقات و فناوری داشتند، اظهار کرد: 32 درصد از دانشجویان استان کردستان در دانشگاه های غیر دولتی و 68 درصد در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی دولتی مشغول تحصیل هستند و علت آن پایی بودن درآمد سرانه هر نفر در استان نسبت به متوسط کشور است.
وی گفت: براساس آمارها باید سقف تعداد دانشجویان در دانشگاه کردستان 13 هزار نفر باشد اما در حال حاضر این دانشگاه که تنها دانشگاه دولتی استان است فقط 8200 دانشجو دارد که این نشان میدهد استان کردستان حدود 5 هزار نفر کسری دانشجو در بخش دولتی دارد.
سی و سه مردان افزود: با توجه به اینکه تعداد کل دانشگاه ها در کشور حدود 2600 دانشگاه است که 143 تا از این دانشگاه ها در بخش دولتی فعالیت میکنند اما سهم استان کردستان فقط 43 دانشگاه است.
معاون آموزش دانشگاه کردستان با بیان اینکه در کشور به ازای هر یک میلیون دانشجو دو دانشگاه وجود دارد اما در استان کردستان به ازای هر یک و نیم میلیون دانشجو یک دانشگاه داریم افزود: باید در استان کردستان 3 دانشگاه دولتی موجود بود اما حالا فقط یک دانشگاه دولتی ان هم دانشگاه کردستان وجود دارد.
معاون آموزشی دانشگاه کردستان گفت: این دانشگاه باید در مقطع ارشد 2 درصد از کل دانشجویان کشور را پذیرش کند اما چون در این حوزه توسعه خوبی نداشتیم فقط 1 درصد را پذیرش کردیم.
وی تاکید کرد: در مقطع دکتری باید 2 درصد از کل دانشجویان کشور را پذیرش کنیم اما یک چهارم سهم خود را پذیرش کردیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه کردستان افزود: 1600 نفر تعداد پذیرفته شدگان در مقطع دکترای در سال 94است که باید سهم دانشگاه کردستان از این تعداد 240 نفر باشد اما در عمل 64 نفر دانشجوی دکتری داریم.
وی ادامه داد: تعداد رشته محل های دوره دکتری در سال 94 حدود 4086 رشته محل بود که استان کردستان باید 82 رشته می داشت اما در حال حاضر 22 رشته محل داریم .
سی و سه مردان گفت: سرانه دانشجو کشور 6100 نفر است یعنی به ازاری هر 100 هزار نفر جمعیت 6100 نفر دانشجو داریم اما در استان کردستان این سرانه 4500 نفر است که این کاهش از سال 83 که طرح بومی گزینی شروع شد اتفاق افتاده است و این کاهش هر سال بیشتر میشود.