کد خبر:۴۳۶۱۷۷
مخبر دزفولی:

امروز در تولید علم با دنیا فاصله چندانی نداریم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به همت دانشجویان با انگیزه و اساتید متعهد، امروز ما در تولید علم با دنیا فاصله چندانی نداریم و می توانیم آینده ای روشن را در تولید محصولات درجه یک و ورود به بازارهای بین المللی خلق کنیم.

به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»،‌ مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بیست و پنجمین سالگرد تاسیس دانشگاه صنعتی سهند تبریز طی سخنانی گفت: دانشگاهیان نباید تنها به تولید مقالات علمی بین المللی و ارجاع به این مقالات، بسنده کنند.

 

وی افزود: آنچه که در این مقطع مهم است تبدیل این دستاوردهای علمی و پژوهشی به فرآورده و تولید ثروت است و این کار مستلزم تکمیل چرخه ایده تا محصول است.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: البته این چرخه در اسناد راهبردی علم و فناوری مانند نقشه جامع علمی کشور ترسیم و تبیین شده است.

 

 مخبر دزفولی گفت: کشور در برخی از بخش های این چرخه پیشرفت های خوبی داشته و در برخی دیگر از این بخش ها عقب مانده، اما این مسیر باید با تکیه بر قدرت ذهنی و خلاقیت فارغ التحصیلان و اساتید دانشگاهی طی شود تا جمهوری اسلامی ایران در آینده جهان جایگاه قابل قبولی داشته باشد.

 

مقاله علمی باید چرخه ثروت آفرینی را به صورت کامل طی کند

 

وی افزود: هر مقاله علمی باید چرخه ثبت اختراع، تبدیل به فن آوری و ثروت آفرینی را به صورت کامل طی کند، تا افراد مغرض دانشمندان کشورمان را به تک بعدی بودن و فعالیت صرفا دانشگاهی متهم نکنند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: در ابتدای دهه ۱۹۹۰ میلادی، کشورمان با کشور عراق مشترکا سه صدم درصد از تولید علم را به خود اختصاص داده بود، اما امروز با نهایت افتخار و سربلندی باید گفت کشورمان با برخورداری از یک صدم جمعیت جهان، صاحب یک و نیم درصد تولید علم در جهان است.

 

رشد تعداد ثبت اختراعات در کشور

 

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: زمانی ثبت اختراعات کشورمان ایران در جهان کمتر از تعداد انگشتان دست بود اما امروز این رقم رشد خوبی کرده و این رشد در حال افزایش است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران ادامه داد: البته نباید به این حد راضی باشیم و رقم تولید یک اختراع از ۸۵۰ مقاله که امروز جایگاه کشورمان در جهان است، باید بهبود پیدا کند.

 

وی افزود: گروه‌های دانشگاهی کشور باید آماده ورود به دانشگاه های نسل سوم و چهارم شود.

 

ثروت آفرینی صرفا به علوم فنی و مهندسی منحصر نمی‌شود

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ثروت آفرینی صرفا به علوم فنی و مهندسی منحصر نمی‌شود و برخی از کشورها ثروتی را که از تولید سلول بنیادین به دست می‌آورند با پول صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران، رقابت می کند.

 

عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: پیشران اصلی تکمیل چرخه تولید علم تا ثروت آفرینی فقط استاد دانشگاه نیست بلکه فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها هم در این بخش سهیم هستند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها باید در قالب شرکت ها دانش بنیان وارد میدان تولید و ثروت آفرینی شوند.

 

وی افزود: برخی از کشورها از نظر تولید علمی از کشور ما عقب تر، اما جزو پیشرفته ترین کشورهای دنیا هستند، چرا که در تولید مقاله متوقف نشده اند و تمام چرخه تولید ثروت از علم را تکمیل کرده‌اند.

 

بدون علم و فناوری، در جرگه قدرت‌های آینده جهان جایی نخواهیم داشت

 

 مخبر دزفولی ادامه داد: بر اساس پژوهش‌های آینده نگارانه، در آینده یکی از مهمترین ابزارهای اقتدار، علم و فناوری خواهد بود و بدون آن در جرگه قدرت‌های آینده جهان جایی نخواهیم داشت.

 

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: به همین دلیل مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بیش از دو دهه است که روی تولید علم، نهضت نرم افزاری و داشتن نقشه جامع علمی کشور تاکید می‌کنند.

 

وی افزود: بسیاری از کشورها جهان دوران تولید اجناس کم کیفیت را طی کرده و به کمک علم و فناوری بازارهای مصرفی دنیا را تسخیر کرده‌اند.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ایران در فن آوری های پیشرفته مثل نانو فناوری، زیست فناوری، هوافضا، علوم شناختی و... در سطح بالای استاندارهای جهانی قرار دارد.

 

امروز در تولید علم با دنیا فاصله چندانی نداریم

 

مخبر دزفولی گفت: به همت دانشجویان با انگیزه و اساتید متعهد، امروز ما در تولید علم با دنیا فاصله چندانی نداریم و می‌توانیم آینده ای روشن را در تولید محصولات درجه یک و ورود به بازارهای بین المللی خلق کنیم.

 

وی افزود: بعد از انقلاب فرهنگی در برخی از دانشگاه‌ها برای یافتن استاد در دروس تخصصی با مشکل مواجه بودیم و از استاد پروازی استفاده می‌کردیم اما 70 هزار عضو هیئت علمی داریم و این میانگین قابل قبولی به ازای جمعیت دانشجوی کشور است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
United States of America
۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۷
در عرصه ی عمل ما در دوران دیرین دیرین ها داریم زندگی میکنیم!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار