به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمدرضا جعفری ظهر امروز در همایش اندیشههای آسمانی دانشگاه فرهنگیان شهید بهشتی مشهد با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر سکولاریزم پنهان در جامعه هشدار دادند، گفت: در کشور دو نوع سکولار پنهان و پیچیده وجود دارد که باید در این زمینه مراقبت بیشتری داشته باشیم.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی مساجد در خصوص سکولار پنهان، افزود: سکولار پنهان یعنی اینکه فردی اهل نماز، زیارت و مسجد باشد؛ اما در مسائل اجتماعی بحث دین را کنار بگذارد، متاسفانه برخی افراد عادی دچار این نوع سکولار میباشند.
وی ضمن اشاره به مطلب که برخی از خواص دچار سکولار پیچیده میباشد، ادامه داد: سکولاریزم پیچده اظهار نظر دوپهلو میباشد که اینگونه نظرات دوگانه، درست نمیباشد.
جعفری افزود: برای نجات جامعه باید نظرات شفاف و روشن باشد، که اگر این نظرات مبتنی بر سیره اهلبیت(ع) و قرآن باشد، شفاف خواهد بود.
معاون آموزش وپژوهش ستاد عالی مساجد با اشاره به این مطلب که مردم و متولیان مسجد باید برای ایجاد ارتباط مردم و احیایی کارکردهای مسجد تغییر نگرش داشته باشند، گفت: فلسفه کانون مساجد، احیای کارکردهای فرهنگی برای مبارزه با تهاجم فرهنگی میباشد.
وی افزود: برای محقق شدن مبارزه با تهاجم فرهنگی باید برنامه معنوی مساجد فعال و نسبت به برنامه فیزیکی رجحان پیدا کنند.
جعفری با تاکید بر اینکه با احیای مساجد بخشی از مشکلات مادی ومعنوی مردم حل میشود، بیان داشت: مسئولین اجرایی نظام و قانونگذاران باید به تاثیرات مثبت احیای مسجد در زندگی مردم توجه داشته باشند.
معاون آموزش وپژوهش ستاد عالی مساجد با اشاره به این مطلب که بخشی ارکان مسجد با کمک مردم به فعلیت رسیده و اثرات آن را در جامعه شاهد هستیم، تصریح کرد: جوانان معتقد مسجدی با برنامههای خود توانستند، از نفوذ توطئههای دشمن در زمینه فرهنگی در بین مخاطب مسجدی خود تا حدود زیادی جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه حمایت مسئولین باید جدی وملموس باشد، گفت: تاکنون شورای عالی انقلاب، دولت ومجلس کمکهای مادی ومعنوی کردهاند؛ این کمکها قابل تقدیر است؛ اما کافی نیست، برای گسترش میدان اثرگذاری مساجد در زمینه فرهنگی باید حمایتهای بیشتری از سمت مسئولان صورت بگیرد.
جعفری خطاب به متوالیان مساجد، بیان داشت: برنامههای کانونهای مساجد باید بر مبنای تربیت اسلامی وانقلابی صورت بگیرد.
معاون آموزش وپژوهش ستاد عالی مساجد تصریح کرد: باید مراقب باشیم، که تفکر شیعه انگلیسی در مساجد نفوذ نکند.
وی با تاکید بر این مطلب که خروجی تفکر شیعه انگلیسی تحجر و تکفیر میباشد، افزود: امروز باید این تفکر انحرافی شیعه انگلیسی را شناسای وراههای ورود آن را به مساجد ببندیم که این وظیفه مرزبانان فرهنگی میباشد.
معاون آموزش وپژوهش ستاد عالی مساجد با بیان اینکه باید در نوع نگرش مردم عادی نیز نسبت به مساجد تغییر نگرش ایجاد کرد، بیان داشت: بسیاری از مشکلات زندگی و تربیتی جوانان در مساجد قابل حل و پاسخگویی میباشد.
جعفری ادامه داد: اندیشههایی که در مساجد به جوانان گفته میشود اندیشه اهل بیت (ع) میباشد که سعادت دنیا وآخرت انسان را به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه در کادر مساجد به مسائل متعددی پرداخته میشود، بیان داشت: مراجعه مردم به مساجد باعث احیای کادر آن میشود، متاسفانه بخشی از این کادرها به خاطر عدم حضور مردم هنوز احیا نشده است.
معاون آموزش وپژوهش ستاد عالی مساجد با اشاره به این مطلب که متاسفانه بسیاری از مشکلات اجتماعی ما به دلیل نبود ارتباط دائم و معنادار مردم با مسجد میباشد، گفت: در زمان جنگ با وجود تهدید نظامی کشور دچار آسیبهای اجتماعی نشد و این به خاطره ارتباط مردم با مسجد بود.