طرح پيشگيري از تنبلي چشم در سيستان و بلوچستان اجرا ميشود
به گزارش خبرنگار «شبکه خبر دانشجو» از زاهدان، به منظور آگاه سازي و اطلاع رساني بهينه، چگونگي اجراي برنامه هاي پيشگيري از تنبلي چشم (آمبليوپي) كودكان از طريق ويدئو كنفرانس سراسري در جلسهاي با حضور معاون امور فرهنگي و پيشگيري، كارشناسان ستادي و روساي ادارات بهزيستي شهرستانهاي استان و دست اندركاران سازمان بهزيستي كشور تشريح شد.
با توجه به حساسيت چشمان كودكان در مقطع پيش دبستاني و ضرورت سلامت آنها، و با توجه به اينكه سنين سه تا شش سال دوران طلايي تشخيص بيماري تنبلي چشم است، معاونت امور فرهنگي و پيشگيري بهزيستي كشور به روال هر ساله، طرح و برنامههاي مفصلي را در اين زمينه به مرحله اجرا ميگذارد.
برنامه كشوري پيشگيري از تنبلي چشم براي كودكان سه تا شش ساله استان سيستان و بلوچستان از اول آبان ماه امسال تا 15 آذر ماه امسال به مدت 45 روز در 1168 پايگاه غيردولتي شامل مهدهاي كودك شهري و روستايي استان اجرا ميشود.
در اين مدت چشمان كودكان در سه سطح مورد سنجش و كنترل قرار ميگيرد؛ به طوري كه در سطح اول، 971 مربي آموزش ديده به سنجش ديد و سطح بينايي كودكان اقدام مي کنند و پس از تشخيص به سطح دوم كه 9 نفر بينايي سنج مسئوليت آن را به عهده دارند، ارجاع ميشوند؛ در نهايت موارد بيماري چشم در سطح سوم به پزشكان متخصص چشم كه با معاونت پيشگيري همكاري دارند، ارجاع، و اقدامات لازم جهت پيشگيري و درمان آنها تا مرحله سلامت انجام ميشود.
در برنامه كشوري پيشگيري از تنبلي چشم، سازمانها و ارگانهاي آموزش و پرورش، امور عشايري، دانشگاه علوم پزشكي و بسيج با سازمان بهزيستي همكاري مي كنند كه براي هزينههاي برنامه مذكور اعتباري بالغ بر 440 ميليون ريال از سوي سازمان بهزيستي بودجه در نظر گرفته شده است.
تمامي كودكاني كه تحت سنجش بينايي چشم قرار ميگيرند، در صورت تشخيص بيماري، چنان چه از استطاعت مالي كافي برخوردار نباشند، تمام هزينههاي انجام عمل جراحي، خريد عينك و غيره از سوي معاونت امور فرهنگي و پيشگيري بهزيستي استان سيستان و بلوچستان تامين و پرداخت ميشود./انتهاي پيام/