عباس صداقت، رئیس اداره کنترل ایدز و بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص تفاهم نامهای که اخیرا بین وزارت بهداشت و وزارت علوم برای آموزش دانشجویان و ارائه راهکارهای پیشگیری از بیماری HIV منعقد شده است گفت: با توجه به اینکه جمعیت قالب کشور را جوانان و نوجوانان تشکیل دادهاند و مثل هر کشور دیگری اگر این طیف آگاهی از خطراتی که در محیط سلامت آنان را تهدید میکند نداشته باشد جامعه دچار چالش جدی خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه آموزش در خصوص راههای پیشگیری و انتقال ایدز یکی از راهبردهای مهم برنامه چهارم استراتژیک کشوری کنترل ایدز است خاطرنشان کرد: حدود چهار و نیم میلیون دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور تحت پوشش وزارت علوم مشغول به تحصیل هستند که این به عنوان یک فرصت مناسب برای اجرای یک مدل آموزشی به صورت سیستماتیک و از طریق گروه های هم سان برای آموزش پیشگیری از ایدز به این طیف از جامعه است.
صداقت با اشاره به مذاکراتی که میان وزارت علوم و وزارت بهداشت صورت گرفته است گفت: تفاهم نامهای بین این دو وزارتخانه امضا شد که طی آن امکان آموزش دانشجویان کل کشور در زمینه راههای پیشگیری از HIV و راههای انتقال آن ممکن خواهد شد.
وی ضمن تاکید بر تجربه پیشین وزارت بهداشت در این زمینه تصریح کرد: یک مدل سیستماتیک طراحی شده است که از طریق آن مربیان و مشاورین مراکز مشاوره دانشگاهی آموزشهای لازم را دریافت و به هستههای دانشجویی یعنی به دانشجویان منتخبی که برای همیار سلامت روان برگزیده شدند منتقل میکنند تا هر دانشجو 200 دانشجوی دیگر را به صورت آبشاری در خصوص راههای پیشگیری از ایدز آگاه سازد.
رئیس اداره کنترل ایدز و بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت در ادامه سخنانش از تقسیم دانشگاههای کشور به هشت منطقه در خصوص این آموزشها خبر داد و گفت: منطقه یک کشوری شامل دانشگاههای استان تهران و البرز میشود که هفته پیش 25 نفر از مشاوران این دانشگاهها در کارگاههای آموزشی شرکت کردند و به عبارتی ماراتن آموزش پیشگیری از HIV آغاز شد.
صداقت در پایان و در خصوص ویژگی خاص این سیستم آموزشی نیز گفت: مهمترین ویژگی این سیستم این است که مطالب آموزشی را با زبان ساده و از طریق خود دانشجویان که اثرگذاری بیشتری دارند به گروه هم سان منتقل کنند.