به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حسنی امروز در مراسم انعقاد قرارداد پژوهشی تولید سانتریفیوژهای دور بالا بین مجتمع پارس جنوبی و پارک علم و فناوری خراسان رضوی در سالن اجتماعات این پارک با بیان اینکه ما به عنوان یک شرکت دانش بنیان تلاش داریم تا از شرکت های فناورانه جهت توسعه و شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در این شرکت ها استفاده کنیم، گفت: مجتمع گاز پارس جنوبی تلاش دارد چشم انداز خود را در افق 1404 به عنوان سرآمدی در رقابت با شرکت های جهانی نشان دهد.
وی افزود: امروز در کشور چیزی حدود 54 درصد گاز تولیدی را مجتمع پارس جنوبی تولید می کند که این نوید را باید بدهیم که تا سال 96، 75 درصد نیاز کشور به گاز از طریق این مجتمع رفع خواهد شد.
مدیر عامل مجتمع پارس جنوبی به تعداد پالایشگاه های موجود در این مجتمع اشاره کرد و بیان داشت: تعداد پالایشگاه های مجمتع پارس جنوبی در حال حاضر شش عدد می باشد که تا پایان امسال به 9 پالایشگاه افزایش پیدا خواهد کرد و تا پایان سال 96 این تعداد به 14 پالایشگاه ارتقا خواهد یافت.
حسنی ادامه داد: جهت مشخص شدن پتانسیل بالای مخزن پارس جنوبی تنها می توان به این مثال اکتفا کرد که اگر مخزن پارس جنوبی را برداشت کرده و تبدیل به طلا کنیم، در هر کامیون 20 تن طلا جا خواهد گرفت که طول کامیون های حامل طلای مخزن پارس جنوبی حدود 76 کیلومتر خواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه در استراتژی مجتمع پارس جنوبی توانمندسازی شرکت های تجاری و خودکفایی این شرکت ها مورد توجه قرار می گیرد، متذکر شد: خودکفایی شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری از اولویت های اولیه ما است.
مدیر عامل مجتمع پارس جنوبی عملکرد شرکت های علم و فناورانه را زیر ذره بین واحدهای نظارتی در کشور دانست و خاطرنشان کرد: عملکرد شما در مجتمع پارس جنوبی و یا قسمت های دیگر علمی کشور به شدت زیر ذره بین است که این نظارت ها یک بزرگنمایی و تلاش دو چندان را می طلبد.
حسنی نیروی انسانی کارآمد را نیاز کشور دانست و گفت: متاسفانه باید بگوییم ما از منابع فرهیخته ای که در اختیار داشته ایم استفاده درست نکرده و علاوه بر از دست دادن فرصت ها و منابع وقت را نیز بیهوده تلف کرده ایم.
وی با بیان اینکه جلوی ضرر را از هر کجا بگیریم منفعت است، متذکر شد: شرکت زیمنت پس از توافق 1+5 به مجتمع پارس جنوبی آمد و تلاش کرد تا اطلاعاتی در جهت فعالیت های ما در زمان تحریم به دست بیاورد که من با افتخار به این شرکت اعلام کردم مجتمع پارس جنوبی در تولید کمپرسورهای هوایی که ساخت این شرکت بوده است به خودکفایی رسیده و اکنون هیچ احتیاجی به زیمنت ندارد.
مدیر عامل مجتمع پارس جنوبی متذکر شد: مخزن پارس جنوبی میان ایران و قطر مشترک است؛ اما در این خصوص قطر از ما پیشی گرفته و اکنون یکی از بزرگترین تولیدکنندگان هلیوم در منطقه به شمار می رود.
حسنی با انتقاد از کم کاری های برخی مدیران و مسئولان در حیطه دانش و علم و فناوری در کشور گفت: براساس پایش صورت گرفته در کشورهایی مانند چین و روسیه در جلسات مهم مسئولان حضور شرکت های دانش بنیان به وضوح دیده می شود که متاسفانه این موضوع در ایران مورد کم توجهی قرار گرفته است.
وی با اشاره به تحریم ایران از سوی غرب خاطرنشان کرد: من پیش از این نیز گفته بودم که به عنوان یک مصرف کننده معتقدم در ایران هیچ گاه تحریم ها برداشته نمی شود؛ اما این را نیز اشاره کرده ام که شما به عنوان شرکت های فناورانه از لحظه خروج از این جلسه به این موضوع فکر کنید که تحریم ها کاملا برداشته خواهد شد و شما نخواهید توانست با واردات دانش به موفقیت دست پیدا کنید.
مدیر عامل مجتمع پارس جنوبی ضمن اشاره به حضور شرکت های خارجی پس از توافق در مذاکرات 1+5 بیان داشت: با توجه به حضور پررنگ شرکت های خارجی در حوزه علم و فناوری در کشور اکنون شرکت های داخلی تنها باید به رقابت با دانش و فناوری خارجی بیندیشند و جهت بومی سازی این دانش تلاش کنند.
حسنی در قسمت پایانی صحبت های خود با بیان اینکه چهار میلیون دلار هزینه از دست رفته ما در صورت بهره برداری دیرتر از هر یک از فازهای پارس جنوبی می باشد، متذکر شد: شما کمبودها را در پساتحریم جبران کنید و تلاش کنید با خود اتکایی و رفع مشکلات در داخل کشور قدم در مسیر پیشرفت و نوآوری بگذارید.
وی در پایان با بیان اینکه شرکت های فناورانه و پارک های علم و فناوری باید چشم اندازی آرمانی برای خود ترسیم کنند، یادآور شد: امیدوارم آن روز هرگز نرسد که شرکت های فناورانه کشور چشم انداز آرمانی خود را در سال 1404 همراه با شکست ببینند و به دنبال مدیران و مسئولان غیر متعهد جهت توجیه کم کاری مورد نظر برآیند.